|
Jak na plevel?, 27.5.2015 Ano jde mi o pruh pod révou. Mám to udělané terasovitě a vedle pruhu, který okopávám mám i pruh trávy (náletu) po kterém v meziřadí chodím... Ale nechtěl jsem mít trávu až ke kmínkům, protože by byly kmínky ve větším vlhku atd. Afrikány jsou ráj pro... celý příspěvek > |
 |
Něco na zamyšlení - vosk na sazenicích, 3.5.2015  Přikládám obrázky...
|
 |
|
 |
Něco na zamyšlení - vosk na sazenicích, 27.4.2015 Je to možné, ale raději jsem to strhnul ze všech. Pomalu na všech byl vosk naprasklý a mohly by se tam schovávat nějací škůdci (i to byl důvod proč jsem to dal pryč, navíc jsem i očistil hlavu od staré kůry, která na hlavě už skoro nedržela). No a... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 26.9.2014  Můj první sběr. Rulandské modré, cukernatost 19 (okr. Louny). Chtělo to tam ještě chvilku nechat (plísěň/hnilobu jsem neměl), ale blbě jsem udělal ochranu proti ptákům a půlku sežrali, tak jsem to raději otrhal. Příští rok to musím lépe promyslet a... celý příspěvek > |
 |
Postřík proti plísni s krátkou OL, 2.9.2014 RM je ale moštová odrůda a hodlám z toho dělat víno. Kuprikol má OL pro moštové odrůdy 35 dní...
|
 |
Co vaše réva? (2014), 26.8.2014 Já už tam musel dát sítě. Na některých místech hrozny dost ožrali. Kočky jsou asi liné :-) Jednou jsem ho tam viděl jak se tam v klidu prochází... Snad to pak nedodělají vosy. Ví někdo kdy dozrává (+-) rulandské modré? Abych ho teď nepostříkal něčím... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 18.8.2014 Děkuji. Je to takový lokální levnější materiál a snad i nezávadný vzhledem k tomu na co se používá - chmelnice. Snad to chvilkui vydrží než se to rozpadne... |
 |
Cider, 13.8.2014 Děkuji za reakci. Pasterizoval jsem před rokem jablečný mošt (cca 85C 20 minut) a drží ve skleněných lahvích do teď. Sladký je dost a kvašení se znovu nerozeběhlo. Flašky nejsou uloženy ve sklepě, ale v takovém kumbále kde tma a teplota kolem... celý příspěvek > |
 |
Nemoc nebo vlastnost?, 7.8.2014 Ještě s tím nemám takovou zkušenost... Na Ridomil jsem dnes v obchodě koukal, ale píší tam maximálně 4x. Přičemž jsem zatím stříkal Quadris (2x), Discus (2x), Dithane (2x), Acrobat (1x), Masai (1x). Není to popořadě... a tak nevím jestli to Ridomilem... celý příspěvek > |
 |
Nemoc nebo vlastnost?, 7.8.2014  Tak je to počátek plísně. Dnes jsem se na to kouknul znovu a je tam... Čím to ošetřit, stačí Kuprikol?
|
 |
|
 |
Asi mi něco kouše do bobulí, 6.8.2014 Zajímavý. Na peronosporu to stříkám více než na padlí... Nemůže to být strupovitost? Mezi chvilkovou přestávkou mezi dešti jsem to vzal Diskusem... |
 |
Plíseň?, 9.7.2014 No on to má soused (jsou to fotky ze sousedovy révy), které je u plotu (nestará se o ni, je to takový patvar s desítkama výhonama a na jaře výhony jenom zastřihne - réva je i dost stará) a já mám hned vedle vysazený modrý muškát (sazeničky) a ty... celý příspěvek > |
 |
Plíseň?, 9.7.2014 Aha. Masai pomůže? |
 |
Stříkat před deštěm?, 25.6.2014 Příští postřik (za 14 dní) mám provést Dithane + Discus? Quadris bych si nechal jako záchranou brzdu (můžu ho použít už jenom jednou). Ještě nevím jak se z počátku projevují padlí (rozjeté bych poznal).
|
 |
Zálistky a výhony bez plodů, 6.6.2014 Odlistění v zóně hroznů se věnuje samostatná kapitola. Ale to bych sem musel opsat snad celou knížku... Půjčil jsem si ji v knihovně a udělal výpisky. Asi nebude správné to sem kopírovat. Zmiňuje se o tom, že není vhodné hodně odlistovat, max. 1-3... celý příspěvek > |
 |