|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Příprava půdy před založením sadu, 10.10.2014 Bezradný nebuďte.Příliš bych se v tom nevrtal, která předplodina zakoření(prokoření)půdu hlouběji.Když už musí být zelené hnojení budiš.Zorejte půdu, na ploše vysejte miešanku.Použiváme ji po bramborách, zelené hmoty vytvoří dostatek.Pak bych ji... celý příspěvek > |  | Příprava půdy před založením sadu, 10.10.2014 Půdní rozbor dělá málokdo... nevím o nikom.Většinou se rozhoduju podle ceny, a rovněž podle toho, zda hnojím draslem plodiny citlivé na chloridy, stromky,dělám výsadbové jámy v předstihu, hnojím plodiny s větší potřebou síry, atd.Čtvrtinový rozdíl v... celý příspěvek > |  |
|  | Příprava půdy před založením sadu, 10.10.2014 vidím, že draselná sůl není dražší zas o tolik, jen cca o 25%,
Nemůže být,naopak... dráselná sůl je levnější, než síran dráselný....o 25-30% porovnáním na tříkilovém balení.
|  | Dírky ve skořápkách ořešáku, 10.10.2014 Bakteriální skvrnitost ořešáku (Xanthomonas juglandis)
Na plodech ořešáku vznikají nejprve vodnaté skvrny, které se rychle zvětšují, propadají a černají. Postupně tak vznikají velké nepravidelné černé skvrny, ohraničené vodnatým lemem,... celý příspěvek > |  | Myši na půdě, 9.10.2014 Beton, dřevo,izolační vatu, polystyrén,karton, plech,papír myši nežerou-když už,tak stavební materiál použijí ke stavbě pelechu,hnízda.Asi někde poblíž mají vydatný zdroj potravy.Myslím, že by se tam opakovaně myši nevyskytovaly, kdyby tam neměly co... celý příspěvek > |  | Proti krtkům, 9.10.2014 Já už krtinec neviděl, ani nepamatuju..skoro nevím jak taková monumentální stavba vypadá... njn-exotika.Poté co jsem většinu vysídlil, zbylí o sebe dávají vědět sporadicky, když migrují okolo pozemku za partnerem, to se nechtěně chytí do... celý příspěvek > |  | Pestovani vodniho melounu v nadobe?, 9.10.2014 Pěstování rostlin v nádobách vidím z hlediska výživy podstatně omezující faktor... natož u plodonosných rostlin/odrůd, které potřebují k vlastnímu růstu, a hlavně tvorby velké masy plodů nadstandartní velikosti podstatně více výživy.U melounů, dýní... celý příspěvek > |  | Koňský hnůj, 7.10.2014 Zjístil jsem, že nadbytek dusíku u stromků jabloní podporuje rozvoj hořké skvrnitosti v plodech.Stromky pak při bujném růstu mnohem rychleji spotřebovávají nashromážděné zásoby Ca jako stavebního prvku, a ten pak chybí v plodech.Na rozdíl od dusíku,... celý příspěvek > |  | Rakytník, 7.10.2014 Takto otázka neleží, měla být položena jinak,a z jiného úhlu.Potřebuju si udělat novou rostlinu-samce.Zakořenit,hřížit nemůžu.Obdržel jsem nějaké odkopky, nebo semenáčky-co je co v tuto chvíli nepoznám.Abych vyloučil že z rostlin nakonec vyleze... celý příspěvek > |  | Samosprašnost u ořešáků, 7.10.2014 Pokud si z nich soused zamýšlí udělat kvalitní listovku... přece se s ním nebudete o to listí tahat... to je přeca jasné, no ni?
|  |
|  | Rozela, 7.10.2014  Co se chuti týče... do jaké míry jsou plody první úrody co do kvality ošidné?Loni v nich nebylo téměř nic, letos už jsem se podivoval co za jablko to vlastně jím.A není pravda, že méně trpí hořkou skvrnitostí.Obešel jsem se sice bez vápenatého... celý příspěvek > |  | Koňský hnůj, 7.10.2014 Koňský hnůj je výborné hnojivo,...patří do skleníku k paprikám, rajčinám.Viděl jsem u známých pěstitelské úspěchy ve skleníku založené na koňském hnoji.Musím vám říct... je to paráda.Sám ve skleníku hnojím domácím,smíšeným,ale podle nich výsledky... celý příspěvek > |  | Muškát - napadení nebo přelití?, 6.10.2014 Zřejmě se jedná o rez muškátovou.
Způsobuje je houbová choroba jménem rez muškátová (Puccinia pelargonii – zonalis). Zahnědlé skvrny, jež se na listech objeví, zejména na spodní straně listů. Ty přerůstají postupně v pupínky a zvětšují se,... celý příspěvek > |  | Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 6.10.2014 Síra patří mezi základní živiny ve výživě rostlin.Dříve bylo hnojení sírou opomíjeno kvůli vysokému obsahu oxidu siřičitého v emisích.Počátkem 90.let minulého století u nás došlo k rozsáhlému odsíření tepelných elektráren a emise síry se snížily ze... celý příspěvek > |  | Sadba česneku, 6.10.2014 Většinou pěstitelé rádi odšktávají položky v harmonogramu sezonních prací, kterým z nějakého důvodu přisoudili větší časovou prioritu, než těm, které opravdu spěchají... nebo chtějí mít většinu položek už "odfajfkováno.V případě sadby česneku je ale... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|