Příspěvky uživatele - 179.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Cider, 13.8.2014
Já taky.Loni touto dobou jsem udělal větší množství jablečného moštu(kdo by chroustal letní jablka, když máme mnohem lahodnější švestky, ryngle,broskve).Mošt jsem zahřál na 75°C, a hned zatepla plnil PETky.Polovina moštu mi zůstala do dnešních dní.Ne... celý příspěvek >
Jak je to s dusíkatým vápnem, 13.8.2014
 Půda pro pěstování maliníku je vhodná střední až lehčí a propustná, ideální obsah humusu je 2 %, je vhodný dostatek oragnické hmoty v půdě. Optimální pH půdy se pohybuje v rozmezí 6,0 - 6,5. Na vápenitých půdách se na rostlinách projevují... celý příspěvek >
Réva ve skleníku, 13.8.2014 Obsahuje fotku
Zralou révu, pěkně narostlou, vybarvenou sklízím probírkou už asi dva týdny.Všechny bobule ještě nejsou standartně vybarveny, Zvláště ty na odvrácené straně, a uprostřed hroznu.Ty které už uzrály, se zbarvily do modrofialova, a takto zralé některé... celý příspěvek >
Rajčata pro sezónu 2014, 13.8.2014
Rajčata, ale i réva ve skleníku často trpí praskáním plodů, a druhotným zanášnením hniloby, plísně.Je to způsobeno nadměrnou zálivkou.Ve skleníku je to super, tam si vodní režim rostlin hlídám.Rajčata, réva vyžadují více vody v době, kdy se tvoří... celý příspěvek >
Hrušeň Clappova, 13.8.2014
Malinko pochybuju, že se jedná o Clappovou, protože na semenáči začíná plodit velmi neochotně.Někdy trvá několik let(8-10),než se rozrodí.Na loňské plody se podívejte zde.Na pozdní datum nepřihlížejte, protože loňi byla sezona dozrávání o 14 dní... celý příspěvek >
Kdy trhat švestky na povidla?, 13.8.2014
Na Valašsku tomu jevu říkají, že se jim prdelka scvrkává.Švestky se tam nečešů, neoklepávají, ale sa ráňají... po ránu sbírají.Nechají se na stromě čím nejdéle vyzrát, až spadnou.Švestky oklepávají jen zloději, a netrpěliví hospodáři.A to... celý příspěvek >
Roubovat nebo vysadit novou, 12.8.2014
Vhodné, a zejména praktické.Po naroubování zlepšíte opýlení.Omezíte nápor úrody letních jablek,tím se malinko srovnají množstevní výkyvy při skliznich dvou odrůd.Období sklizně jedné odrůdy bývá někdy problém,protože je třeba rychle,v krátkém čase... celý příspěvek >
Jablka padají bez stopky, 12.8.2014
Tak to je záhada.U nových odrůd švestek se mi běžně stává, že stopky zůstavají na stromě, plod spadne.U jabloní jsem to ještě neviděl. U Rubínu, Bohemie zimní řez omezte na minimum.Tyto odrůdy pak lépe plodí.Na radikální jarní řez stromek... celý příspěvek >
Švestka v klinické smrti?, 12.8.2014
Vznik tepla v zapařené kopce trávy ovlivní zejména rychlost zapaření.Rychlost je tím rychlejší, čím více je travní masa rozmělněna.Zatímco na hrubo posekaná tráva ruční kosou se zapaří pomaleji, vzniká nižší, nebo velmi nízká teplota, při najemno... celý příspěvek >
Švestka v klinické smrti?, 12.8.2014
Tak to je zajimavý poznatek s hořkou zkušeností.Letos to dělám taky tak.Abych nemusel se sekačkou příliš blízko ke kmínkům, a rovněž pro lepší vláhovou rovnováhu, mulčuju jemně posekanou trávu okolo kmínků.Problémy s popálením nebyly. Na jemno... celý příspěvek >
Nejefektivnějsi sklizeni brambor, 12.8.2014
Při pěstování brambor syntetické hnojení nepoužívám, ani žádné pesticidy.Mandelinky sbírám ručně.Pak si myslím, že moje brambory mají právo na označení "BIO",nebo vidíte jiné rizika?..a jaký máte názor na složení hnoje z kravína s možnými... celý příspěvek >
Hořke okurky, 12.8.2014
U salátovek je to tak, že čím starší okurka, tím postupem času nabývá více hořkosti.Hořkost se zvyšuje od středu k oběma koncům.Starší, dobře narostlé salátovky, koncem léta kvůli hořkosti nejde konzumovat jen tak, bez ochucení.
Pálení špendlíků, 11.8.2014
 a v palírně mi loni řekli, že by víc nedali...no protože by vypadali před budoucími zákazníky, že jim nejde v prvé řadě o kvalitu, ale o množstevní zisk.Jen tak dál, a příště to celé kilíčko,nebo dva ještě snese.Přece se nebudeme mazat ve... celý příspěvek >
Jak zpracovat nadbytek salátových okurek, 10.8.2014
Někdo rozděluje období na "před revolucí, a po ní.Myslím, že "zavařování rusů" vzniklo v době, kdy nebylo tzv.dát co do huby, atmosféra ve společnosti byla napjatá,a ještě houstla.No a někoho to mohlo v té zapeklité době svádět spojovat nízkou kupní... celý příspěvek >
Řez meruněk, 10.8.2014
Když už stromy leží, tak na polena, a do štosu.
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika