Příspěvky uživatele - 179.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Záchrana švestky napadené šarkou, 22.8.2014
seříznu na kmen asi do výšky půl metru a naroubuji odolnou odrůdou, kterou mám vedle. Pokud už starý strom musí ustoupit nové odolné odrůdě, nebraňte se tomu.Pod stromem, a okolo stromu budou jistě nové několikaroční rostliny vyrostlé z pecky(bez... celý příspěvek >
Vyberte švestku na Vysočinu, 21.8.2014
A na co ji chcete?pro děti, na pálení, brzkou,pozdní, prázdninovou,nebo dětem do školy ke svačině, vyberte si?
Topfive, 21.8.2014
U mě plody ještě ani nezačaly padat, a nechci je setřásat.Jsou tuhé, i když pomalu měknou, na stromku vydrží déle.Pokud by nastalo samoopadávání, musel bych je obrat všechny, protože jinak by je slépky pod stromem dodělaly-švestky mají  rády tak... celý příspěvek >
Poškozené plody na ryngli, 21.8.2014
Je to sice nepříjemný jev, ale desetiletý,jinak zdravý stromek bych nelikvidoval.Klovatina, gumoza v plodech je abiotická porucha, není to nemoc, ani škudce.Trpí jí některé velkoplodé odrůdy npř.Topgigant a jiné, příčinu neznám.Praskání pecek bude... celý příspěvek >
Částečně nedozrálá rajčata - kde dělám chybu?, 21.8.2014
Nevyzrávání stopkové části plodu Porucha se vyskytuje také u polních, ale především u skleníkových rajčat. I po důkladném vybarvení plodů zůstává část kolem stopky žlutá nebo zelená. Proto se také porucha někdy označuje jako "zelený" či "žlutý... celý příspěvek >
Co je to za odrůda, 21.8.2014
Dužina Bryské částečně ulpívá na pecce?...no možná, ale ve Velkém atlase odrůd ovoce a révy od pana M.Richtera je uvedena dobrá odlučitelnost Bryské od pecky.Co si vyberete? Soused Bryskou měl,dozrávala 1-2 týdny před koncem prázdnin.No ale v... celý příspěvek >
Co je to za odrůda, 20.8.2014
Bonne de bry(Bryská)?
Pomoc s určením odrůdy, 20.8.2014
Královna Viktorie
Švestka Jojo, 20.8.2014
host - xxx.xxx.193.96-ruku na srdce hoste, už jste někdy ošetřil strom švestky(i vysokokmen)proti monilii plodů?Pokud jste to ještě neudělal, pokuste se o to.Jojo se bude sklízet cca za necelý měsíc, do té doby nebude po chemii na plodech ani... celý příspěvek >
Nepravidelny chod motora B&S, 20.8.2014
1)Nekvalitní benzín? 2)Dělalo mi to také, než jsem zjístil příčinu, asi dva roky jsem se s tím trápil.Řeknu to laicky, po svém, odborník nejsem... pod vzduchovým filtrem se nachází nějaký vzduchový otvor s klapkou, a ta se ve své dráze pohybu... celý příspěvek >
Padlí, 20.8.2014
Postiženou růži už zachránit nelze.Zvláště když je poškozený květ,nebo okvětní plátky.Kuratívní ošetření nepomáhá.Pokud vím, že jsem měl loni  problémy s padlím narůžích, použiju příští rok včasný preventívní postřik,a to opakovaně. Saprol,... celý příspěvek >
Postřik jablek před uskladněním, 20.8.2014
Normálně jablka před uskladněním chem. neošetřuju, ale už pár let s myšlenkou koketuju... zvláště po tom, co každou zimu vyhazuju z vysířeného sklepa kvanta jablek, a je mi to líto.Napadá mě přípravek ZATO 50 WG- je to fungicid ze skupiny... celý příspěvek >
Réva ve skleníku a plíseň, 20.8.2014 Obsahuje fotku
Není to ani padlí(padlí ve skleníku nemívám), ani plíseň.Bobule z nevyrovnaného vodního přísunu praskají, a dochází ke druhotnému napadení šedou hnilobou hroznů révy.Vodní režim je těžké uhlídat,zvláště když réva ve skleníku sousedí s rajčaty, a když... celý příspěvek >
Padlí, 20.8.2014
1)Myslím si, že to bude taky tím, kolik,a jaké chemické látky-reziduia přes slupku do dužiny to které ovoce, zelenina dokáží "natáhnout", a jak jsou jednotlivá reziduia potenciálně riskantní,zdraví nebezpečná. 2)OL neznamená časový odstup od... celý příspěvek >
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 19.8.2014
Ajá si dovolím tvrdit,že se jedná o plíseň bramborovou na listech rajčat.Často bývá zaměňována za septoriovou,nebo alternáriovou skvrnitost rajčete. Začíná jako vodnaté skvrny na spodní straně listů, které později hnědnou, nekrozují.Plíseň bramborová... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika