Příspěvky uživatele - 5.149

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Plody na rajčatech nerostou, 24.6.2013
Jsem potěšen stavem mých rajčat, asi to teplo jim maximálně prospělo. Acrobatem jsem stříkal před odjezdem na dovolenou, tak mám aspoň čtrnáct dnů pokoj. Horší to bylo s vyštipováním zálistků- dělal jsem to hodinu a tři čtvrtě- asi budu muset zvětšit... celý příspěvek >
Já bych spíš řekl, že rostliny zelené spektrum odrazí a proto se nám jeví jejich barva zelená. Ostatní složky spektra absorbují a využíijí pro svůj růst.                Mr Big
V literatuře se píše: Horké a suché počasí způsobuje předčasné shazování květů. Při vysokých teplotách 37-38 °C většina poupat paprik opadá před rozvitím a rajčata již nenasazují plody.                ... celý příspěvek >
Také nerozumím tomu, proč zrovna na foliáku by měla býtr zelená folie. Ale její barva asi nebude sytá, takže pronikající světlo bude mít asi pouze zelenkavý odstín, možná to ani nebude poznat, takže je předpoklad, že většina barevného spektra touto... celý příspěvek >
Plody na rajčatech nerostou, 23.6.2013
Každý strom i každá rostlina unese jen tolik plodů na kolik má energii (listy, kořeny, živiny). Že opadnou měruňky při velké násadě to už se snad ani nikdo nediví. U velkých rajčat je běžné omezovat počet květů.          ... celý příspěvek >
Zkusit oddělat folii na straně ze které svítí po většinu dne slunce (třeba jen odhrnout). Jinak nevím, Vaši konstrukci neznám. Prostě zkoušet nic jiného Vám asi nezbyde. Tepla je snad už dost a ani nějaké ochlazení nebude mít fatální důsledky-... celý příspěvek >
Zaštipovat cherry rajčata?, 23.6.2013
Pochopitelně takové nevyštipované indeterminantní rajče samo zabere i plochu cca 1,2 m x 1,2 m. Já letos zkouším takto pěstovat Black cherry v kbelíku od malířské barvy (30 nedbo více litrů?), ale mně jistě tolik nevyroste- já skoro vůbec nehnojím... celý příspěvek >
Moc tomu nerozumím, ale když jsem dělal fotky, tak jsem měl červenou žárovku a v temné komoře jsem měl opravdu červené světlo. Tak nevím? Nechám si vysvětlit.                    Mr Big
Zaštipovat cherry rajčata?, 23.6.2013
Také vyštipuji všechny zálistky u cherry rajčat. přesto si nemyslím, že je to nejefektivnější způsob pěstování.Má své vyhody i nevýhody: Výhody: - rostlina vypadá tak, jak jsme zvylí vidět naše rajčata a je uzpůsobená tomu jak jsme zvyklí je... celý příspěvek >
Poškození rajčat kroupami, 23.6.2013
Souhlasím s panem Mirkem. Opravdu dozrají jen ta račat, která jsou již botanicky zralá, což znamená, že mají zralá semena (volně v takovém rosolu), nejsou matná ale lesklá a většinou jsou světlejší a mají náznak světle červené barvy.   ... celý příspěvek >
Paní Kateřino, zaujala mne Vaše poznámka, že vaše folie je do zelena, a to podle mne znamená, že propouští zejména zelenou barvu z celého spektra barev. Ale rajčata a jiné rostliny potřebují pro vývin plodů a jejich dozrávání zejména barvu... celý příspěvek >
Řez ořešáku, 12.6.2013
Já si myslím, že za rok byste tu potřebnou výšku dosáhl.                             Mr Big
Řez ořešáku, 12.6.2013
Nechal bych jeden výhon jako náhradní pro strýčka Příhodu a ostatní bych vylomil. Ten náhradní bych opatrně přivázal tak, aby rostl také přímo vzhůru.             Mr Big
Vysokým rajčinám netreba odstraniť aj nejaký list?, 10.6.2013
Taky to tak dělám. Rajčata jsou botanicky zralá v momentě kdy jsou semena oddělitelná a jsou v takovém jako rosolu. To bývá většinou když plody dostanou slabě červenou barvu a jsou lesklé. Potom dozrají, vytvoří se všechny kyseliny a aromatické... celý příspěvek >
Vysokým rajčinám netreba odstraniť aj nejaký list?, 10.6.2013
Jistě, i dnes jsou oblasti kde se rajčata nepěstují.                                    Mr Big
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika