|
Sklizeň rajčat 2013, 8.8.2013  Také pěstuji Cherokee Purple, ale zatím jsem je neochutnal. Mám je k dozrání doma a přemýšlím kdy je začnu ochutnávat. Přece jen určit optimální konzumní zralost bude pro mne oříšek.
Mr Big |
 |
Okurky a tykvovité 2013 - sklizeň, 4.8.2013 Já jsem měl letos tři záhony nakládaček, salátovky žádné. Do 15.7. jsem si zavařil 40 omniovek, potom jsem jel na krátkou dovolenou a okurky jsem nechal napospas suchému počasí. Potom jsem jeden záhon vykopal a okopal (takovou motykou, která spíše... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 4.8.2013 Mirku máte pěkná zátiší. Bohužel pro mne Sladkaja děvočka a Datterino asi největší zklamání- plody malé a takové suché, Asi je to tím, že málo zalévám, ale já opravdu nemám dostatek vody (zalévám jednou za dva dny 1 litr vody na rostlinu). Asi příští... celý příspěvek > |
 |
Rajče "Skvrnitý říman"?, 4.8.2013 Při sázení jsem udělal chybu a zasadil jsem Slivovyj mezi tyčková rajčata. Nedal jsem si tam cedulku a než jsem to zjistil tak jsem je vyštipoval. Teď už pěkně obrostli, ale výška je poloviční, takže jsou ve stínu ostatních tyčkových. Plodů mají... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 2.8.2013  Pokračoval jsem ještě s Pollicinem (17 g) a Sweetie (10 g). Byl jsem překvapen zejména Pollicinem, které jsem chtěl pro příští rok již vyřadit. Jak už jsem jednou napsal, tak mně chutnala všechna cherry rajčátka, asi nejméně Sweetie. Jedl jsem už... celý příspěvek > |
 |
Rajče "Skvrnitý říman"?, 2.8.2013  Paní Kateřino, máte pochopitelně pravdu, že Start F1 je náchylný na tvorbu žlutého límce. Je to genetické dědictví po rajčeti Sláva Porýní. Rajčata se zeleným žíháním u stopky (někde jsem četl, že je to chlorofyl, který se zapojuje také do zráním a... celý příspěvek > |
 |
Nemoc rajčete?, 1.8.2013 Já souhlasím s paní Jiřinou. Jedna napadená rostlina některou z listových chorob rajčat (s výjimkou plísně bramborové) pro mne neznamená nákup chemie a postřik všech rajčat. Šíření alternariové skvrnitosti o kterou pravděpodobně jde (šíří se za... celý příspěvek > |
 |
Rajčata zatím zelená, 07/2013, 31.7.2013 Jen bych něco zajímavého přidal k otázce zráním rajčat. Je to pěkně vidět tady.
Jen bych dodal, že je to rajče velmi rané (něco jako Stupické -55 dní). Pochopitelně u raných, poloranných a pozdních (až 100 dní) je tato doba úměrně delší, většinou... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 31.7.2013  Tak jsem v pondělí degustoval cherry rajčátka: Tomatoberry, Finik oranževyj a Philovitu. Jedl jsem a jedl až jsem je všechny snědl a stejně jsem nepoznal, které je nejlepší. Chutnala mně všechna. Zajedl jsem to chlebem s máslem a Startem, který je... celý příspěvek > |
 |
Je to nemoc?, 28.7.2013  Korovnice.
Mr Big |
 |
|
 |
Semena rajčat pro rok 2014, 27.7.2013  Dcera mně dnes udělala velkou radost a dovezla mi z Chorvatska dvě rajčata. Jedno bylo ve tvaru srdce, pravděpodobně jugoslávská odrůda Volove Srce. Hned jsem ho nafotil a ochutnal, vybral semena. Moc mně chutnalo.
... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 27.7.2013 Já rajčata, která nejsou červená moc nemusím. Ale Finik oranževyj mně chutná a dokonce chutná i manželce, která rajčata skoro vůbec nejí. V pondělí si asi udělám degustaci cherry rajčat (mám Philovu, Tomatoberry, Finik oranževyj, Datterino a k tomu... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 17.7.2013 Ano nezdá, dokonce bych řekl na 99%, že je to něco jiného. Ale jinak je to pěkné rajče.
Mr Big |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 17.7.2013 To Stupické jste koupil taky na trhu?
Mr Big |
 |
Květák a Brokolice, 16.7.2013  Pro americký web Tomatoville jsem chystal nějaké fotky z výsevů, shodu okolností také z výsevu brokolice. Vyséval jsem 10.6.2013.První tři fotky jsou ze dne 12.6.2013 v pořadí" zakrytý výsev, vyklíčená semínka a zasypání semínek hlínou. Další fotka... celý příspěvek > |
 |