|
Jak nejlépe nechat dozrát sklizená rajčata?, 10.9.2013 V naší rodině se to více jak 60 let praktikuje tak, že všechna rajčata, která mají obvyklou velikost, jsou leskle světlde zelená ev. mají nádech do červena se před prvním mrazem sklidí. Dají se do bedýnek (nebo do krabice), mezi jednotlivé vrstvy se... celý příspěvek > |
 |
Rajče Ildi, 6.9.2013 Také jsem kupoval semena letos- firma Seva Seed. Pochybuji, že takový rozdíl ve tvaru rajčete může být způsoben jen pěstebními podmínkami. Dobře stabilizovaná odrůda by takové odchylky neměla mít (to by asi J.G.Mendel nepřežil). Vlastně mně ani nejde... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajče Ildi, 5.9.2013 Nikdy jsem nepěstoval rajče Ildi. Letos mám poprvé tři rostliny, ovoce má hruškovitý tvar. Měl jsem vždycky dojem, že rajčátka odrůdy Ildy jsou spíše tvaru švestky. Jak opravdu vypadají?
Mr... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 1.9.2013 Máte někdo rajčata RAF? Jak Vám chutnají?
Mr Big |
 |
Něco o rajčatech odjinud, 27.8.2013 Tentokrát něco ze Zahrádkáře: P.Gajdoštin ve svém článku "Rajčata na Zahradě Čech v Litoměřicích" uvádí mimo jiné i čtyři nové nehybridní rajčata (datlového a třešňového typu) firmy SEMO pro příští rok:
MINI (SM-FRU)- třešňové rajče odolné k... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 26.8.2013 Mirku, zajímalo by mne jaký pohled máte na rajče Heartbreaker Vita dnes s blížícím se koncem sezóny.Předem děkuji.
Mr Big |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 21.8.2013 Paní Renato, moc se mě líbí ta Vaše fotka, kde jsou i pro mne od letoška oblíbené odrůdy Finik oranževyj a Tomatoberry. Vrátil bych se ke klonování. Já už jsem s tím také začal, ale nedovedu si představit nějakou výměnu klonů. Já například než... celý příspěvek > |
 |
Pěstování brokolice, 21.8.2013 Brokolice vybíhá do květu při dlouhém dni. U nás to je zejména v období kolem letního slunovratu. Proto nejlepší kvalitu mají brokolice při podzimním pěstování, kdy v době kdy tvoří zdužnatělý květ je u nás krátký den. 25 °C není pro brokolici žádná... celý příspěvek > |
 |
Plíseň na rajčatech, 19.8.2013 Taky si myslím, že to je nějaká porucha ve výživě. Chce to trochu pohledat na internetu. Mně to třeba připomíná svou barvou poruchy listů vinné révy při nedostatku hořčíku, kdy při současném nadbytku dusíku listy červenají, Později se na nich tvoří... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 18.8.2013  Já mám letos Pollicino vynikající, nejlepší za poslední roky. Semena jsem měl starší zbytek a počítal jsem s tím, že pro jejich náchylnost k praskání je příště již pěstovat asi nebud. Celkově v tomto suchém a teplém počasí mám dojem, že chuť všech... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?, 17.8.2013  Nějaké obrázky ze včerejška (k tématu).
Mr Big
|
 |
Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?, 17.8.2013 Já už od začátku srpna s rajčaty nedělám vůbec nic (zálistky nevyštipuji, vrchol nezaštipuji). Nechám ať si rajčata dělají co chtějí, Když zaštípnu vrchol, tak vyrazí někde zapomenuté zálistky a tak to jde pořád dokola. Ale hlavní důvod je, že se mně... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 16.8.2013 Pan Stekovics není pěstitelem rajčat, který pěstuje rajčata alternativním způsobem. Pan Stekovics jen realizuje svůj byznys alternativou, která mu přináší v Rakousku největší zisk. To pole na kterém vypěstuje minimum rajčat (jedno nebo dvě kila na... celý příspěvek > |
 |
Něco o rajčatech odjinud, 16.8.2013 Tady je reakce nejuznávanějšího odborníka na pěstování rajčat v USA Dr. Carolyn Male:
Já nesouhlasím s panem Marrem v otázce připojení nebo odpojení toku živin v době zrání rajčat. Dokud jsou plody na rostlině, červenají nebo... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 15.8.2013 Vůbec netuším jaké je Vaše smýšlení, možná podle sebe zevšeobecňujete pro všechny čechy. Vlastně ani nevím jestli jste čech- nevidím, že byste byl přihlášen. Jestli něco předvádí, tak by měl ukázat jak to pěstuje, ne jen v době sklizně o tom... celý příspěvek > |
 |