|
Předčasné modrání plodů švestky, 30.5.2014 Pokud modrají jen některé mohl by to být červnový propad plůdků. Stromy se tak brání nadměrnému vyčerpání. Mě v této době propadává několik slivoní i když nemodrají, ale spíš žloutnou. Možná je to modrání odrůdou. |
 |
Co s těmito rybízy?, 26.5.2014 Asi bych nechal jen ty stromky a meruzalky ostříhal u země. Přivazovat meruzalky ke stromkům nemá smysl protože z nich žádná úroda nebude. A také bych dal ke stromkům pořádné kůly aby se větrem nevyvrátily. |
 |
|
 |
Je to monilia?, 24.5.2014 Letos se mi podařilo ochránit meruňky i višně, ale překvapilo mě postižení Toptaste, kterou jsem nestříkal. Bylo napadeno hodně malých větviček okolo hodně klejotoku. Stanley to v některých letech měla, ale tu jsem vykácel už vloni. Ostatní... celý příspěvek > |
 |
Nemoc angreštu, 17.5.2014 Myslím, že to je rozdíl stříkat meruňku 2 x na začátku vegetace nebo stříkat opakovaně angrešt i v době kdy jsou už velké plody. Určitě je rozumnější vysadit rezistentní angrešt než riskovat rezidua ve zralých plodech. |
 |
Nemoc angreštu, 17.5.2014 Dobrá rezistentní odrůda angreštu je Pax, velkou výhodou je, že nemá trny takže při sklizni nepíchá. |
 |
Rajčata - kroucení výhonů, 12.5.2014 Spíš to vypadá, že v tom substrátu nebo kompostu byly zbytky herbicidu. Nedával jste do kompostu trávu ošetřenou herbicidem? |
 |
Nemocné slivoně, 11.5.2014 Pokud je koruna švestky převislá a přehuštěná, pak spodní zastíněné větve běžně usychají i bez roztočů.
|
 |
Nemocné slivoně, 11.5.2014 Roztoč hálčivec švestkový, asi nejlepší postřik je Sanmite. |
 |
Jahodník, 1.5.2014 Nestříkal jste v okolí nějakým herbicidem? |
 |
Objednávka od Starkla, 27.4.2014 Asi ten fialový maliník Glen coe. |
 |
|
 |
Nemoc hrušně, 27.4.2014 Flíčky tam budou, ale ty jen částečně sníží asimilační polochu na napadených listech. Když postříkáte tak nové přírůstky by měly být čisté. |
 |
Nemoc hrušně, 27.4.2014 Vlnovník hrušňový, úroda se dá určitě zachránit, stačí postříkat sanmite nebo nissorun. |
 |
Choroba josty?, 21.4.2014 Čím jste vloni a letos hnojil? Vypadá to na začínající nedostatek draslíku. |
 |
Jabloně a hrušně - postřik, 6.4.2014 Já jsem použil na hrušně Sanmite 20 WP který účinkuje na svilušku, meru skvrnitou, vlnovníky a některé mšice. Ale na květopase už je asi pozdě, nechal bych to na příští rok.
|
 |
Rubinola, 5.4.2014 Mohl by to být např. nedostatek bóru který způsobuje špatné oplození, a deformace plodů tzv. křenčení jablek. Ale chtělo by to foto těch jablek. Podívejte se v googlu na fotky jablek postižených nedostatkem boru jestli je to podobné. |
 |