|
Pěstování smrku v květináči, 31.1.2013 Nemáte pravdu. Několik roků jsem úspěšně pěstoval a na Vánoce"používal" obyčejný smrk v květináči. K ničemu co popisujete nedošlo. Nakonec když bylo znát, že se už v kontejneru moc tísní, jsem jej vysadil venku. Samozřejmě, že jsem ho neměl v... celý příspěvek > |
 |
Sazenice rajcat - proc tak vytahla?, 31.1.2013 To je furt kolem dokola a zase znovu. Rovnováha mezi světlem a teplem. Nejen intenzita světla, ale i délka dne! |
 |
|
 |
Mikrovlnka, 28.1.2013 Běžně mikrovlnky otáčejí po každém spuštění opačným směrem. Třeba jste si jen nevšiml. |
 |
Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá, 28.1.2013 Musíte použít takovou úroveň osvětlení, která je tzv. fytoaktivní. Určitě by o tom něco věděli holadnští producenti rychlené zeleniny a květin.
|
 |
Odrůdy paprik, 25.1.2013 Hezký. Resp. nehezký. Dva zcela protichůdné názory. To je docela hustý, řekl by teenager. Kdybych dal u nás v mrazové kotlině, 550 mnm., papriky na pole, jednak bych je mohl vysadit možná v červnu, kdoví jestli. A o sklizni bych si nechal zdát. |
 |
Odrůdy paprik, 24.1.2013 Takových je přece většina. To záleží na podmínkách místa. U nás musí být ve skleníku všechny. |
 |
Tulipány, 24.1.2013 Ve skotsku asi jiné podmínky jsou, asi ne tak dramaticky nevhodné pro narcisy. některé narcisy prostě nekvetou. A neprozradí proč. |
 |
Tulipány, 24.1.2013 Těžko soudit, zda narcisy nekvetou kvůli tomu, že trochu povylezly. Příčina může být (asi bude) jiná. Tulipány (cibuloviny) snesou jako stepní kytka lecos. Třeba jsou mělce zasazené. Pokud počasí nebude extrémně blbnout, ony si ten růst zregulují... celý příspěvek > |
 |
Dotaz - výměna oleje v zahradním traktoru, 24.1.2013 Proč polovinu? Nic nejhoršího v motoru není, dnes už se motory nezajíždějí jako před padesáti lety. Jsou jiné materiály, výrobní postupy. Ale nic vám nebrání měnit olej třebas po 10 hodinách stále. |
 |
Symbivit, 23.1.2013 Použil jsem loni k rajčatům. A protože jsem to použil u všech, nemám možnost srovnání. Pokud jde o vodu, nebyla loni u nás nouze a ostatní popisované účinky neposoudím. |
 |
|
 |
Seminka s vlastni zahradky, 17.1.2013 Napsal jse sice mnoho slov, ale jasně, srozumitelně, pochopitelně a podle mne i pravdivě. Kdyby nás takto hezky dokázalo psát víc. Příspěvek mne potěšil. Díky. |
 |
Jsme ještě národem zahrádkářů?, 16.1.2013 Tak v první řadě si uvědomte, že rajčata, hadovky a papriky v tomto období roku u nás nikdo nevypěstuje. Pokud ano, stály by 10x tolik. Uchovat se od léta nedají, takže když si je nekokážete v lednu odpustit, musíte se smířit s cenou. |
 |
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 15.1.2013 To je opět vlákno, kde můžem diskutovat kolem dokola až do jara a nic nevymyslíme. V podstatě souhlasím s MV. Prakticky nikdo se nedokáže zásobit veškerou kvalitní zeleninou tak, aby nemusel koupit. Je na každém, aby si rozhodl co se mu vyplatí a co... celý příspěvek > |
 |
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 11.1.2013 JG: Tak především o záměru jste psal první vy, ne já. A jestli jádrem má být (tak jsem to pochopil) že šlo o to, dát po držce Vysočině skrze jabka, pak klobouk dolů. |
 |
Jak na kosy v jahodách, 9.1.2013 Ano, nití se dají odplašit i vrabci z rybízů. To natažení okolo souhlasí s radou obtočit záhon úzkým pásem netkané textilie. Jak popisujete, kos potřebuje dlouhou přistávací dráhu, nalétá přízemním letem k okraji. Pás kolem záhonu tomu zabrání.... celý příspěvek > |
 |