|
Roundap, 7.4.2015 To že u Vás na Slovensku desikují ještě nemusí být jako v polsku "tím nejlevnějším", ale může to být jako v ČR = tedy povolenou Bastou (glufosinátem).
U glufosinátu je nejvýznamnějším zdrojem reziduí v potravě zase rýže.
|
 |
Odrůdy brambor - doporučení, 7.4.2015 jj colette je výborná, ale náročná na posklizňové ošetření. |
 |
|
 |
Roundap, 7.4.2015 nepublikovaná část odkazu u příspěvku výše
Pokud máte jiné vysvětlení zdroje glyfosátu v potravním řetězci člověka, tak sem s ním... Připomínám, že pokud má být GF detekován v moči, musí být zdrojem potravina konzumovaná pravidelně alespoň 3×... celý příspěvek > |
 |
Co s nedodělanou "skalkou", 7.4.2015 souhlas, je to brutálně roztříštěné a nekoncepční.
Někde je to přehuštěné a jjinde děravé - a bude se to zhoršovat.
V první řadě bych kamení soustředil na místo, kde to má smysl. Tam kde se udrží půdopokryvné trvalkové koláče není kámen... celý příspěvek > |
 |
Vhodný strom, pod kterým se dá udělat posezení, 7.4.2015 Josefe, u mne turecké lísky po výsevu vyženou 150-210 cm dlouhý prut, který se rozvětví níže pouze pokud jej cca v srpnu zaštípnu. Parkové pak jsou opravdu po založení vyšších pater dole vyvětveny. Pro posezení je možné použít cca 5-7 letý stromek s... celý příspěvek > |
 |
Roundap, 7.4.2015 6 z 10 ti čechů sní ročně alespoň 20 kg brambor dovezených z Polska. V jejich vzorcích je glyfosát možné běžně detekovat. To, že by tam byl z období před sázením je nepravděpodobné ...
|
 |
Popínavka do stínu, 7.4.2015  Rdesno baldžuánské (Fallopia baldschuanica) ... lidově opletka
tedy pokud chcete ty bunkry pro děti ... (ale občas je potřeba to vyřezat úplně a nechat narůst z kořenových pupenů (pokud to neupraví právě takovým tím "bunkrováním" děti).
|
 |
Řez staršího stromu, 7.4.2015 njn já bych nesahal ani na ty vnitřní větvičky a letos pouze sledoval jak stromek reaguje na změny ve svém okolí (světlo, hnojení,...). |
 |
Broušení řetězu strojně - jak je to s těmi úhly, 7.4.2015 S tím souhlasím, neotáčet ale pravidelně čistit orovnáváním - stejně úbytek materiálu je větší orovnáním než obrusem o měkký kov. Zasmolený kotouč ale málo brousí a hodně hřeje.
Takže sklopnou jako je ta na obrázku nekupovat? Nebo bude možné... celý příspěvek > |
 |
Ekodotace na motor Vari XP-200, 3.4.2015 Vážení, nemohli by jste se podepisovat. Já nevím jestli tady mlátíme prázdnou slámu dva nebo je nás 8m.
K příspěvku, který tvrdí že Zongshen XP je kopií Hondy -- je to stejné, jako kdyby tvrdil, že Stihl je kopií Husqvarny.
|
 |
|
 |
Ekodotace na motor Vari XP-200, 3.4.2015  mně je to jedno, já se rozhodnul a koupil XP200 přímo v Libicích. Jen se tady najdou jedinci, kteří mou volbu zpochybňují tím, že jsem si měl koupit bastl s motorem HONDA odlišné specifikace než používá originál Vari.
Už jenom to, že doporučený... celý příspěvek > |
 |
Ekodotace na motor Vari XP-200, 3.4.2015 Ano, pokud koupíte originál od Vari, pak nekoupíte ani u bubnovky jinou specifikaci než Vámi uvedené (N2E8 a N2G7). Dovozce však připouští, že nekteré levnější specifikace mohou pracovat na "bubnovce" bez vlivu na 5letou záruku, ale při práci s DSK... celý příspěvek > |
 |
Ekodotace na motor Vari XP-200, 2.4.2015 Pán asi nemyslí, ale cituje z stránek prodejce. Navíc dělá za všech jeho zákazníků blbce, když nakupují tak draho. Ty italský motory dovezené přes polsko přeci musí mít stejnou kvalitu i při ceně o 30% nižší, že.
|
 |
Z čeho živý plot do těchto podmínek, 2.4.2015 na to stačí dát co 5 m občůrávací kolíky, aby některé věci přežily.
Ale thuje patří k věcem, kterým dá psík přednost před kolíkem = tam to nefunguje.
Ligustrum přežije s kolíky. Kolíky musí obšas označit/občůrat i páníček (zejména ihned po... celý příspěvek > |
 |
Z čeho živý plot do těchto podmínek, 2.4.2015 namrzá a co...
když by někdo napsal, že se nestříhá sám a je nutno si pořídit nůžky tak si pořídíte betonový? Asi ne - takže když namrzne listí tak jej v předjaří ostříháte hlouběji a do půlky května máte vzhled podobný jako kdyby nenamrznul =... celý příspěvek > |
 |