|
Příspěvky uživatele - 162.128
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
vlaštovičník - bradavice, 30.9.2008 neberte mě za slovo, paměť lehce slábne, chemii už 20 let nedělám, ale mám ten pocit že za mých mladých let bylo Savo zředěná kyselina chlorovodíková (a třeba v Savu na WC tato látka skutečně je uváděna jako hlavní).
Chtěla jsem tím říci něco... celý příspěvek > |  | vlaštovičník - bradavice, 30.9.2008 asi tak, legracni je že jedna skupina lidí zde na foru se málem bojí na zahradu vysadit hlohyni a trnku, aby se děti nepopíchali a druhá jim nakape kyselinu na nohy :=)
Pokud to tak fakt chcete udělat tak si dejte pozor, abyste si nebo chlapec třeba... celý příspěvek > |  |
|  | vlaštovičník - bradavice, 30.9.2008 bradavice v chodidlech jsem mela jako male dite, jsou to velice neprijemne, vrostle potvory, a velice to boli. Na tohle mrchy vlastovicnik nestaci, a koncentrovanou kyselinu dusicnou na to proboha taky nedavejte, je to silna ziravina, a pokud nejste... celý příspěvek > |  | Zahrada Čech, 29.9.2008 stejné zklamání jsme kdysi prožili na cibulových trzích v Hořovicích, moc jsme se tam těšíli, ale cesta na náměstí byla lemovaná stánky se vším možným, od spodního prádla až po leštidlo na boty. Najít stánek s proslulými cibulovými copy bylo umění,... celý příspěvek > |  | Jste také fandové do bylinek?, 28.9.2008 mata je mata, kari je zrejme tymian, dalsi dve asi saturejka. 08 je rozmaryn, 09 vypada jako levandule (nebo salvej???) zkuste promnout listek v ruce a privonet, hodne vam to pomuze. |  | Údržba trávníku (podzim-jaro), pouziva niekto mulcovaciu funkciu?, 24.9.2008 nám mulčování rozmluvil zahradník, protože máme závlahu, a tráva by pak plesnivěla. Občas mám pocit že je to hlavně marketingový argument prodejců sekaček, protože to vypadá tak jednoduše, není nutné sbírat trávu, řešit co s ní, a sekačka má hned... celý příspěvek > |  | přesazení jalovce, 24.9.2008 Přesazovali jsme 3 roky starý, a měl kořen snad až do austrálie. 10ti letý si nedovedu představit, to abyste to snad vyryli bagrem. Je to sice trochu brutální, ale řešila bych to uřezáním tohoto jalovce, a vysazením nového na cílové místo. Pokud se... celý příspěvek > |  | Lahůdková cibule - jako sazečka napřesrok?, 20.9.2008 otázka je, jesti ta cibulka nevyschne. Pak mě napadlo ještě ty malé cibulky zavařit, podobně jako kyselé okurky, to by mohlo být také dobré.
Já jsem letos nechala ty malé cibulky na záhoně, provádím experiment s přezimováním.=) Se šalotkou mám... celý příspěvek > |  | co tam zasadit?, 20.9.2008 Omorika ale vyroste ve veliký strom, zkuste si představit dvacetimetrový strom metr od domu (i když dost často je na to vidět...) před terasou budete mít kmen, a větve v oknech.
Zkusila bych třeba jalovec (je štíhlý, a vysoký), nebo cypřišek. Pokud... celý příspěvek > |  | Rychle rostouci strom se stinici korunou, 18.9.2008 Katalpa je nádherná, ale pokud to má být jediný strom v zahradě, tak vemte v úvahu že listy raší extrémně pozdě (až na konci května) a jako první opadají (konec října), takže mám občas pocit že většinu roku koukáme na holý strom. Pokud se s tímto... celý příspěvek > |  |
|  | Počasí a letničky, 18.9.2008 případně můžete udělat podzimní-zimní výzdobu, dát do truhlíků něco co odpovídá tomuto období, teď jsou všude kvetoucí vřesy, nebo koule chryzantém, nebo zkusit úplně něco jiného - břečtan, bochánek okrasné trávy,... celý příspěvek > |  | Údržba trávníku (podzim-jaro), 18.9.2008 my podzimní péči nepřeháníme, jednak na nás padá únava, je chladno, a jiné práce na zahradě jak na kostele. Doporučila bych před zimou posekat trávník na rozumnou výšku - nesmí být ani příliš nízký, ale ani moc vysoký. Pokud je hodně... celý příspěvek > |  | Jak skladovat či zpracovávat mrkev, 18.9.2008 rozhodněte se podle množství mrkve, já dávám do mrazaku, ale poměrně brzy mě přestane bavit to škábat, krájet... navíc mám mrazák plný rybízu a jahod, čekajících na to, až budu mít náladu udělat sirupy, případně až spotřebujeme předchozí dávku.... celý příspěvek > |  | ředkvičky, 15.9.2008 mi letos chutnaly nejvic fialové (jsou v běžné nabídce). Zbytek redkvicek nám ale moc nešel, nejdřív byla zima, a nic nerostlo, a pak najednou přislo moc teplo, tak šly hned do květu. Jen s těmi fialovými jsem se celkem strefila, a mají příjemnou,... celý příspěvek > |  | vhodné místo k výsadbě růže?, 15.9.2008 pokryvná The Fairy je dobrá volba, mám ji na zahradě, také na místě kde celý den svítí sluníčko, a kvete celé léto až do mrazů. Pořád nasazuje květy, je opravdu krásná. Vytvoří vám hustý porost do výšky cca 50 cm, obsypaný shluky... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|