Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Lis na ovoce, 3.11.2014
No nevím, pokud by byl vliv filtrační tkaniny na čistotu moštů tak bezvýznamný, proč by se prodávaly filtrační tkaniny, určené například na vylisování moštových kalů? Od jednoho z prodejců těchto produktů, jsem pro zajímavost okopíroval následující... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 3.11.2014
"Po naplnění koše podrcenými jablky odteče asi 20% šťávy vlastní váhou drtin. Tento samotok je vždy trochu zakalený". Není náhodou toto úvodní zakalení způsobeno právě nadbytkem vzduchu a tedy jakýmsi "napěněním" moštu? Těžko si dovedu... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 3.11.2014
A safryš, máme tady problém nepřesného názvosloví, zaviněný mnou. Ve svém předchozím příspěvku jsem použil termín "čirý" mošt. Měl jsem na mysli nejen mošt průhledný - čirý (což považuji za výrobní standard), ale současně a hlavně  i za barevně... celý příspěvek >
Odrůda révy Solaris, 3.11.2014
Koukám, že závěrečné pasáže této diskuse, by se daly směle nazvat i "Sláva Solarisu v kotlině České"! (Tak trochu se děsím okamžiku, až někdo objeví a zveřejní nějakou zásadní nectnost této velmi perspektivní odrůdy. To budu mít věru po... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 3.11.2014
Konkrétní účinek vzdušného kyslíku na proces kvašení moštů a výsledné ovlivnění jejich kvality neznám. Osobně si myslím, že z hlediska "fyzikálně-mechanického principu" oddělení kapalné složky od tuhé, není zásadního rozdílu, jestli šťávu separujeme... celý příspěvek >
Pink Lady, 3.11.2014
"...,což znamená klimaticky jako střední polohohu". Tak v tomto se zřetelně mýlíte pane Polehlo, určitě se nejedná o střední polohu srovnatelnou se "středními pěstitelskými polohami" českých zemí, ale o polohu s vyšší sumou teplot, delším... celý příspěvek >
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 31.10.2014
Ach ta slepota, nějak jsem ten Váš text zasklil (=přehlédl) a rozklikl si jen ten graf... Pardon.
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 31.10.2014
Čím to měříte?
Pravokořenné stromy, 31.10.2014
Náhodou jsme tady s kolegou z práce zrovna řešili, co se stane s původní odrůdou, která bude postupně štěpováním přenášena na další a další podnože. Tedy tak, že naroubujeme odrůdu na podnož, z koruny stromu pak odebereme rouby, ty naroubujeme na... celý příspěvek >
Zvinutka viniča, 31.10.2014
Bohužel, je nutno odstranit celý keř, nejlépe včetně všech jeho dosažitelných kořenů. Z kořenů totiž mohou vyrašit nové rostliny. Přeroubování nic neřeší. Nevím, jaký je přesný význam pojmu "vektor" v botanice, myslím si, že je tím asi označeno... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 31.10.2014
Ale bobuloviny podobným způsobem "nahrubo" nadrtit nelze, u nich je to vždy vodnatá kaše - tekutá směs husté šťávy, slupek a semen. A z ní se skrz hustou plachetku mošt procedí. Pokud se na jemno, do kašovité konzistence nadrtí jablka, či hrušky,... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 31.10.2014
Někde jsem zachytil informaci o problému "oxidace". Protože při odstředění se mošt v podobě drobných kapiček, odletujících z rotujícího bubnu silně provzdušní. Možná to má vliv na jeho následnou kvalitu,...? Kolega Vin_jc ale nedávno psal, že on... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 31.10.2014
Když koukneme na tu fotku od Moudivláčka "pohled do lisu", je tam vidět textilní vložka. Tato na fotce opravdu nebude vhodná pro vylisování jemné drti typu "bláto, či kaše". Její oka jsou přiliš veliká. Já mám lis na ovoce od fy VARES a oni dodávají... celý příspěvek >
Jakou vybrat strunovou sekačku do 1500,- Kč, 30.10.2014
"Jakožto majitel předchozích 2 strunových sekaček v cenové kategorii nejprve 300,- pak 800,- Kč,..." ".., ale jelikož kvalita obou předchozích měl velmi zklamala..." Pokud se strunová hlava uvedených sekaček po jejich uvedení do provozu... celý příspěvek >
Zapařené nebo přemrzlé houby, 24.10.2014
"A vy jste někdy konzumoval houby syrové? tedy vyjma některých žampionů?" Konzumoval, nikoli zcela syrové, ale taková syrovinka, jen lehce posolená a letmo opečená na rozehřátém plátu kamen je docela chuťovka. Ale jinak samozřejmě běžně houby... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika