|
Rajčata pro sezónu 2014, 26.4.2014  Já je mám zatím nezakryté, v případě potřeby na ně hodím netkanou, je to ny vyvýšených záhonech. Zatím se mi vždy takové řešení osvědčilo. Pokud počasí dovolí a nebude pršet tak dám ven i pár melounů, ty ovšem budou pod textilií prozatím nastálo.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 25.4.2014 Já vysadil nějaká rajčata ven na záhon minulý víkend. |
 |
|
 |
Převislá keříčková rajčata, 24.4.2014 Lehnou si až budou trochu větší, ale nesmíte je vyvazovat a vylamovat. Každopádně budou mít snahu růst vzhůru, vlastní vahou však budou padat dolů, nejsou převislá jsou jen visící dolů. |
 |
Sazeničky rajčat, 23.4.2014 Poškodilo je sluníčko. Píšete že jste z Brna, tady na jihu jsou nyní noční teploty dobré, nechte je celodenně venku, jen je něčím zastiňte. |
 |
Rajčata, 22.4.2014 Ano, jednoletou, fungovalo to, ale v hicech byl problém zabránit vysychání substrátu, ani sláma nepomohla, ta podmiska tam prostě chyběla. |
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 22.4.2014 Chci provést postřik česneku na list, bo mu žloutnou konce listů. Předpokládám že mi budou stačit dva litry postřiku, tzn. 0,1 kg močoviny na 2 liry vody. |
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 22.4.2014 Cituji šlechtitele česneku:
Žloutnutí špiček je normální, ledek vápenatý má na to slabý vliv, protože výrazné ochlazení a někde i velké sucho rostlinu natolik stresují, že je příjem dusíku kořeny silně blokován. Lepšího výsledku se dosáhne... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 21.4.2014 Měl jsem to zpočátku v pilinách ale po shlédnutí videa z Nového Zélandu jsem použil i perlit. Mám to v malém měřítku a ani neplánuji nic většího, jen pro své pokusy. Řízky byly v PETce asi 5cm nade dnem, PETka následně postavena do podmisky s... celý příspěvek > |
 |
Listy mandloně, 20.4.2014 Kadeřavost. |
 |
Sazenice vadnou, 20.4.2014 Při domácím pěstování přísady na okně je to normální. Při výsadbě je utopíte hlouběji nebo to následně obraší. |
 |
|
 |
Ředkvičky, 19.4.2014 Venku je nakrývám hlavně proti dřepčíkům, ve foliáku mi do nich vyžírají díry mravenci a svinky. |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 19.4.2014  Po čtrnácti dnech při teplotě 29° se konečně na některých štěpovancích vytvořil kalus. Ty, na kterých se objevil, jsem dal ještě nazpět do perlitu a teplotu snížil na 24°C, nechám týden a pak píchnu ve skleníku do země zda to zakoření. |
 |
Ředkvičky, 19.4.2014 Venku mi to žere nějakej hajzlík a listy jsou vždy děravé jak řešeto, je lepší nakrývat je. Mám těžkou půdu a ředkvičkám se na ní moc nedaří. |
 |
Ředkvičky, 19.4.2014 Letos se mi poprvé podařilo vypěstovat krásné ředkvičky tak jako nikdy. Ve foliáku i pod sklem (něco jako pařeniště) a následně textilií. První vysetá várka je sklizena a "tajemstvím" úspěchu je nejspíše odrůda (hybrydní F1) a hlavně vyjednocení na... celý příspěvek > |
 |
Zelenina kdy ven?, 19.4.2014 Vše je individuelní dle místních podmínek, jakou máte teplotu na balkoně musíte nejlépe vědět sám. Já mám rajčata venku u baráku již třetí týden a daří se jim dobře, některé již mají malé plody. Dnes jsem sadil rajčata ven na vyvýšené záhony, na... celý příspěvek > |
 |