|
Příspěvky uživatele - 248.131
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Identifikácia hnojiva, 4.5.2014 Superfosfát býval šedivější. Mrkněte se na fotky hnojiv.
Lída
|  | Identifikácia hnojiva, 4.5.2014 Spíš mi to připadá jako ledek amonný s vápencem, který jsem dříve používala. Lída |  |
|  | Co to je na švestce?, 4.5.2014 Tuje žádnému stromu nevadí, pouze některé jalovce by neměly být v blízkosti hrušní.
Ta švestka vám zřejmě pořádně nezakořenila a uschnula. Lída
|  | Liči, 4.5.2014 To nemáte liči, ale nějaký dub ;-)) Lída |  | Jakou sekačku na pozemek 250 m2, 3.5.2014 Na tak malou plochu elektrickou, za těch 6000,- máte (a slušné) 4 ks... Lída |  | Vrba japonská, 3.5.2014 Rozhodně ji dejte větší květináč, zároveň ji ostříhejte výhony minimálně na polovinu (při sázení stromků také musíte zmenšit korunu), jen jí to prospěje. A na podzim po opadu listů ji můžete zasadit ven a korunu zase zmenšit na polovinu. Příští rok... celý příspěvek > |  | Zítřejší noční teploty?, 3.5.2014 Řekla bych, že nastydly. Na papriky jsou tři stupně žalostně málo, už při 10°C zastavují růst. Navíc mi také připadají nějak přelité. Lída |  | Muchovník Lamarckův, 3.5.2014  No ono to je otázka... Muchovník Majestic by podle dendrologie měl být Amelanchier laevis a dorůstat 10-13m (viz foto). Ale na netu je nabízen jako A.lamarckův, odrůda Majestic na živý plot (jedlyplot.cz) - takže je otázka, CO vlastně nabízejí...... celý příspěvek > |  | Hnůj a jeho umístění na pozemku, 2.5.2014 Asi bych se na možnost řešení (zákony, podmínky) informovala na nejbližším odboru životního prostředí. Lída |  | Mráz - mám nakrýt jahody?, 2.5.2014 Ano, nechám ji tam. Je to normální bílá netkaná textilie z Tsc, mám ji po stranách zatíženou prkny nebo kousky cihel. Prodyšná je, prší přes ni také. Mělo by pod ní být o něco tepleji. Jahody k opylení hmyz nepotřebují, takže nevadí ani to, že... celý příspěvek > |  |
|  | Poradíte prosím okrasný kompaktní užší keř výšky cca 1,5-2 m?, 2.5.2014  Je jich mnoho v různých barvách, i plnokvěté, růstem se neliší. Dělají se z nich i kvetoucí živé ploty, protože kvetou poměrně dlouho. Zjara raší později (začínají touto dobou), ale jinak "cloní" celý rok až do podzimu. Mohou se stříhat zjara před... celý příspěvek > |  | Zítřejší noční teploty?, 2.5.2014 Do krajních květináčů bych píchla kolíky, natáhla provázek a přehodila textilku. Ale nejlépe by jim bylo vevnitř. Papriky vydrží méně, než rajčata. Lída |  | Poradíte prosím okrasný kompaktní užší keř výšky cca 1,5-2 m?, 2.5.2014 První mne napadnul ibišek syrský. Jinak většina keřů, i když jsou dole úzké, v horní části rozklesává (červená tavola, trojpuky) - dá se to ale střihem usměrnit. Lída |  | Mráz - mám nakrýt jahody?, 2.5.2014 Na jahody jsem dnes v poledne netkanku hodila, ochrání i proti případným kroupám dnes. Sundám ji až po těch čtyřech mrazivých ránech. Ona neuškodí - raději přikrýt, než si to pak vyčítat... ... celý příspěvek > |  | Odumírání kosterních větví + nekróza dřeva, 2.5.2014 Při monilióze neodumírají jen letorosty, klidně odumře i celá větev nebo strom. Moje meruňka na moniliózu také odešla postupně, nejdřív jedna větev, pak druhá a nakonec zbylé dvě a terminál.
A pokud jsou jeden rok příznaky slabší, a větev... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|