Příspěvky uživatele - 248.131

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňka a usychající větvičky, 25.5.2014
Monilie - zvadlé ihned odstranit až do zdraného dřeva. Je tady o tom mnoho vláken.           Lída
Šedé skvrny na muškátech, 25.5.2014
Na sluníčko mi to nepřipadá. Lída
Co pořídit na menší zahradu, když nemůžu mít všechno, 24.5.2014 Obsahuje fotku
Mně se u zahrádky osvědčilo udělat užitkovou a obytnou část. Mám zahrádku rozměru 10x40m, vepředu je cesta, vzadu chatka. U cesty mám záhon s květinami - pro oko kolemjdoucích. Pak mám užitkové záhony, kde pěstuji to, co využiji v kuchyni, kolem jsou... celý příspěvek >
Jaké ovocné keře na zahrádku?, 24.5.2014
Malin je hodně odrůd, jsou jednouplodící a remontantní (plodí 2x za rok). Ostružinu mám beztrnnouThoornfree, plodí hodně větších plodů, ale jsou i novější odrůdy (s těmi zkušenost nemám). Nejvíce chutný z angreštů klasický Zlatý Fík, ale vyžaduje... celý příspěvek >
Kde sehnat ovocné stromky?, 24.5.2014
Broskvoně a nektarinky se většinou pěstují v nižších tvarech, protože se u nich zapěstovává kotlová koruna bez terminálu, navíc to nejsou dlouhověké stromy. Jinak ano. Ale pro pohodlnou sklizeň jsou tak čtvrtkmeny, na polokmeny už potřebujete... celý příspěvek >
Jaké ovocné keře na zahrádku?, 24.5.2014
Maliny a ostružiny můžete dát k plotu, ale musíte dát do země do hloubky cca 60cm nějakou zábranu, aby se vám neodstěhovaly k sousedům. Jinak maliny se nepnou, jen ostružiny dělají dlouhé šlahouny a potřebují oporu. Ale počítejte s tím, že odplozené... celý příspěvek >
Co pořídit na menší zahradu, když nemůžu mít všechno, 24.5.2014
Ono to jako prázdná plocha vypadá menší, než pak, když něco nasadíte  ;-))  L.
Moje zahrádka má 400m2 i s chatkou a mám tam 3 hrušně, 2 ryngle, 2 švestky, nektarinku, broskev, třešeň, 9 jabloní, ořešák, jostu, rybíz, angrešt, maliny, ostružiny, víno, kamčatské borůvky, muchovník, vepředu 2 trvalkové záhony s keři, před chatou... celý příspěvek >
Po hrachu můžete dát vše, co se v tu dobu ještě sází - do zeminy přidat kompost - tj. kapusta, zelí, květák, zimní pórek, kedlubny, ředkvičku, špenát, salát...           Lída
Vinná réva se zjara stříhá nakrátko, takže jako živý plot maximálně přes léto. Potřebuje svou vlastní pevnou konstrukci, třeba kousek od plotu, obyčejný plot by ji asi neunesl a i ošetřování by bylo obtížné. Konstrukci lze ale zhotovit třeba u vhodně... celý příspěvek >
Kde sehnat ovocné stromky?, 23.5.2014
Zákrsek má kmínek cca 50cm, tam se nedostanete sekačkou, větve má nízko. Čtvrtkmen mívá kmínek asi 80 cm. Sama mám zákrsky v pruhu u pěšiny, kde mezi nimi nelze projít. V trávníku mám čtvrtkmeny, nemusí být kolem nich udělané "mísy", i když u čerstvě... celý příspěvek >
K čemu je mulčovací kůra?, 23.5.2014
Pod mulčovací kůru se NEDÁVÁ IGELIT! Dává se pod ni černá netkaná textilie, která propouští vodu a zabraňuje růstu plevelů. Stejný účinek má i samotná mulčovací kůra ve vyšší vrstvě (alespoň 10 cm). Pokud dáte kůry méně, dává se pod ni ta textilie.... celý příspěvek >
Kde sehnat ovocné stromky?, 23.5.2014
Doba sklízení úrody od vysazení záleží na tom, jak velké stromky chcete pěstovat, jestli zákrsky, čtvrtkmeny nebo polokmeny (případně vysokokmeny). Nižší začínají plodit tak třetím rokem, vyšší později, ale zase mají delší životnost. Pod zákrskem... celý příspěvek >
Co pořídit na menší zahradu, když nemůžu mít všechno, 23.5.2014
Na zahrádce stínu využívám pro stínomilné rostliny a v dešťovém stínu zalévám... Lída
Co pořídit na menší zahradu, když nemůžu mít všechno, 23.5.2014
Ještě také to "vertikální vrstvení" - vysoké a nízké rostliny. Zvýšené záhony jsou asi pohodlné na práci, ale pokud byste chtěli střídat zeleninu, jahody, brambory, neumím si střídání tratí na těchto záhonech v praxi dost dobře představit. A dle... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika