|
Kvas Oskeruše, 30.12.2012 Chtěl bych poprosit pana Šlosara, aby popsal chuť oskerušovice. Protože, jeho rady si moc cením. Děkuji. |
 |
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 23.12.2012 Co napsal pan Vysloužil je naprostá pravda. Jde jen o byznys a vymývání mozku, na který prostoduchý člověk skočí. Ale když má pan Fiala peníze a chuť, nechme ho ať se baví. |
 |
|
 |
Destilační přístroj, 16.12.2012 Dobrý den,
může mi někdo vysvětlit z praktického hlediska McBane-Thielův diagram -závislost obsahu alkoholu v kapalině a v páře od teploty.
Chápu to tak, že při lutru o obsahu 40% je nejlépe udržovat teplotu kolem... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 14.12.2012 Dobrý den,
v mém okolí je pěstitelská pálenice se surovinovým kotlem a rektifikační kolonou typu KPD od fy Destila. Mám 180 l kvasu a nerad bych pokazil destilát. Proto se chci zeptat, jak kvalitní je tenhle přístoj.
Děkuji za... celý příspěvek > |
 |
Rezistentna odroda broskyne?, 8.12.2012 Chápu lidí, který chtějí mít co nejranější broskev. Kdybych jsem měl větší pozemek, taky bych to zkusil. Mám len pozdní Cresthaven, Flamingo a Champion. |
 |
Pálenka z kdoulí, 8.12.2012 Máte pravdu, že 30 l vody je málo. Letos jsem dával na 100 kg kdoulí 90 l vody a 3 kg cukru. Exisuje více variant, například, že rozdrcené kdoule se zalejí vodou, nechají se nejméně 48 hodin macerovat a pak se lisují. Do výsledné šťávy se přidají... celý příspěvek > |
 |
Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 8.12.2012 Chci se zeptat pana Fidlu, zda mu chuť Pastornice v ideální zralosti připomína Williamsovu. Protože se v některých zemích jmenuje také Williamsova zimní. |
 |
Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 8.12.2012 Pan Mittwoch má pravdu. Pastornice je letos špičková. Můj výše uvedený příspěvek z 5.12.2012 to potvrzuje. Není to top odrůda, ale když se povede, tak to stojí za to. |
 |
Banánovníky začínají usychat, 8.12.2012 Pan Wimpi napsal:
"To že jsou listy orosené a odkapává z nich voda je dokladem nízké vzdušné vlhkosti v místnosti."
Při teplote 22°C a relativní vzdušné vlhkosti 40%, je rosný bod 7,8°C. Pochybuju, že by listy měli teplotu rovnou nebo nižší... celý příspěvek > |
 |
Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 8.12.2012 Moc pěkné!
Chtěl bych na jaře vysadit tuto odrůdu. Nevíte kdo prodává odrůdu Pastornica. Děkuji.
Petr |
 |
|
 |
Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 5.12.2012 
|
 |
Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 5.12.2012  Letos se Pastornica skutečně povedla, je velmi dobrá. Už vím, proč se v Rusku i na Ukrajině tehle odrůdě říká také Williamsova zimní, protože chutí připomína pravou Williamsovu. Ve výše uvedených zemích se chuť popisuje jako průměrná až nadprůměrná.... celý příspěvek > |
 |
Nahořklá slivovice, 2.12.2012 Nemusíte sa ohánět tituly, tomu věřím, že to může ohrozit zdraví či život konzumenta, ale vy jste napsal, že "malér by nastal, kdyby se švestkový kvas obohatil o nekontrolované množství rozbitých švestkových jader a pecek."
Znovu si přečtete to... celý příspěvek > |
 |
Aká je to odroda, 2.12.2012 Jablko č. 1 je s vysokou pravděpodobností Malinové hornokrajské.
Jablko č.2 tu nejsem si zcela jist, ale podle krátké stopky a podle toho, že plody jsou mírně žebernaté a ploše kulovité, bych přepokládal odrůdu Idared.
Karel
|
 |
Nahořklá slivovice, 1.12.2012 Pane Vysloužile asi jste to nepochopil,
pan Slosar napsal "malér by nastal, kdyby se švestkový kvas obohatil o nekontrolované množství rozbitých švestkových jader a pecek."
Ja jsem reagoval "Kdo bych chtěl přidat do kvasu pecky... celý příspěvek > |
 |