Příspěvky uživatele - 220.242

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Praskání plodů, 18.7.2014
To praskání plodů opravdu mohly způsobit nevyrovnané vláhové poměry. U mě se to projevilo u obou letních odrůd. Patnáctlleté Julii silně popraskala větší část plodů s následnou monilií a opadem, část nahnilých jsem i otrhal. Žádný rok před tím se... celý příspěvek >
Třešně nemoc, 18.7.2014
No, já jsem letos s Blumeriellou doslova vydupal. A to i u tak háklivé odrůdy, jako je Těchlovan. Ale pozor, ta stará doporučení, ošetřovat asi 3 týdny po odkvětu už jsou passé.  Tam, kde se houba vyskytuje pravidelně, je třeba začít s... celý příspěvek >
Baycor, 18.7.2014
Předpokládám, že tou plísní na Goldenu myslíte houbu Venturia, tedy strupovitost. Účinky srovnatelné s Baycorem má např. Talent. Baycor (ještě nějaké zbytky mám) je dobrý a všestranný fungicid, ale ke špičkovým nepatří. K těm patří např. Tercel,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 8.7.2014
Horizon ( nebo Lynx) je přípravek proti monilii osvědčený. Může být i Teldor, vyjde však dráž, má ale zase kratší OL, účinkuje pouze lokálně systemicky, je třeba zajistit dobrou pokryvnost. Letos Stanley i Valjevka nejsou tolik obsypány plody,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 8.7.2014
Odhaduji, že u mne bude ošetření proti obaleči jablečnému ke konci 2. dekády. Ošetřovat budu jen některé odrůdy. Proti obaleči švestkovému stříknu koncem týdne pouze Althanovu. U ostatních odrůd u mě bývá napadení 2. generací zanedbatelné (důsledně... celý příspěvek >
8-letá broskev letos nevykvetla. Proč?, 25.6.2014
Já bych spíše dal za pravdu manželce tazatele. Asi to bude ta alternace.
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 23.6.2014
Chloróza z nedostatku železa  nesouvisí s nedostatkem N. Při poruše v příjmu Fe jsou postiženy především nejmladší listy na koncích letorostů. Žloutnití listů chybějícím N, např. v důsledku sucha, postihuje nejstarší listy, ty začnou... celý příspěvek >
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 21.6.2014
Je třeba hledat příčinu výskytu této poruchy. Je to nadměrný obsah Ca v půdě? Je to přehnojení fosforem?  Je to příliš utužená nebo zamokřená půda? A zjednat nápravu. Kromě postřiku Fe na list, udělejte také zálivku. Zejména v případě... celý příspěvek >
Opět fleky a smrkance, 21.6.2014
Jestliže smola na plůdcích u p. Vysloužila má čirou barvu, je to způsobeno larvou obaleče první generace. Červnový propad plůdků u švestek se překrývá s propadem způsobený larvami 1. generace obaleče. I obaleč švestkový si dokáže vybírat odrůdy,... celý příspěvek >
Plíseň na listech, 8.6.2014
Také si myslím, že na listu jabloně je strupovitost. Na kalině jsou roztoči, zřejmě vlnovník. Těm se letos mimořádně daří. Zahrady u dobných pěstitelů, které jsem měl letos možnost vidět, případně ošetřovat, nejvíce trápí roztoči a mšice. Je to tak... celý příspěvek >
Nemocné slivoně, 30.5.2014
Blbý dotaz to není. Záleží na posouzení rozsahu napadení, stáří a velikosti stromu. Mladý stromek, někdy na začátku plodnosti, při silném napadení může být významně oslaben. Dochází k odumření vegetačních vrcholů a k nežádoucímu rozvětvování,... celý příspěvek >
Jakou jabloň vybrat?, 30.5.2014
Školkaři prodávající ovocné stromky mohou odlisťovat a vyorávat své výpěstky až v říjnu. Tudíž dříve prostokořenný stromek u nich nekoupíte. V některých ovocných školkách i zahradních centrech však prodávají celoročně i kontejnerované ovocné... celý příspěvek >
No, to je správná připomínka. Samozřejmě, nejlepšího účinku na hálčivce se dosáhne na jaře, v době rašení či těsně po vyrašení. Tehdy je možné dobře zasáhnout samičky, přezimující pod šupinami pupenů. A pak ještě v první polovině srpna, před jejich... celý příspěvek >
Broskvoně a herbicid, 30.5.2014
S glyphosáty se musí do ovocných výsadeb opatrně. Kolem broskví obzvláště. Nestačí jen zabránit úletu postřikové kapaliny na mladý kmínek, případně větev. Škodí, a to významně, i jejich páry. Proto, pokud potřebuji zlikvidovat plevele, na které... celý příspěvek >
Host 244.47 tam má hálčivce. Záleží na rozsahu napadení. Hálčivci škodí hlavně v mladých výsadbách. Pomůže postřik akaricidem. Nejlépe by byl přípravek Sanmite, ten však není dostupný v malém balení. Pomůže i akaricid Nissorun 10WP, i když je... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika