|
Břečťan - pěstování na konstrukci, 19.5.2008 Máme podobný problém- zateplenou fasádu minerální vlnou a chtěli bychom ozelenit severní stranu domu - 11x12 m; byl nám doporučen přísavník trojcípý, možná v kombinaci s břečťanem. Lze rostlinu nechat růst bez opory, neoddělí po letech svojí vahou... celý příspěvek > |
 |
Sazenice paprik - odspodu žloutnou listy, 15.5.2008 Zdravím, jsem původní tazatel a reaguji až teď. Papriky jsem včera přesadil do pařníku. Nevipadali moc dobře. Tak čtyři listy u vrcholu a barvu také nic moc. Zeminu v pařníku jsem připravil již na podzim tak snad... Napíši Vám jak jsme dopadli.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
1000 litrová nádrž od Rondapu - ohřev užitkové vody, 15.5.2008 Jsem původní tazatel. Technický list přípravku jsem si samozdřejmě na webu našel již před tím a právě proto jsem se radši chtěl podělit s náštěvníky zahrady.cz. Na tom listě jsem nenašel že je přípravek nebezpečný. Co se týče řas - je počítáno s... celý příspěvek > |
 |
1000 litrová nádrž od Rondapu - ohřev užitkové vody, 14.5.2008 Jde o zahradní sprchu a mytí. Žádné napojení pod tlakem. Pozemek mám dost členitý, takže není problém s nosností. Normálně bude stát na zemi nad úrovní odběru. Celé je to vymyšlené bez poblémů. Jde mi jen o to jestli se ta nádrž dá vyčistit aby bylo... celý příspěvek > |
 |
1000 litrová nádrž od Rondapu - ohřev užitkové vody, 14.5.2008 Dobrý den, získal jsem plastovou nádrž v hliníkové kleci od postřiku Rondap (nevím jestli se "Randap" takhle správně píše). Z nádrže bych chtěl udělat zásobník na sluneční ohřev užitkové vody. Poradí někdo jak nádrž vyčistit a zda je to... celý příspěvek > |
 |
Sazenice paprik - odspodu žloutnou listy, 14.5.2008 V plastových kelímkách a substrát je kupovaný pro předpěstování zeleniny. L. Ř. |
 |
Chemické ošetření letos vysazených stromků? Ano nebo ne?, 14.5.2008 Děkuji, jdu na to. |
 |
Chemické ošetření letos vysazených stromků? Ano nebo ne?, 12.5.2008 Některé jabloně vysazené letos na jaře mám napadené mšicemi (především na koncích větviček) a stejně čerstvou hrušeň rzí. Mám na tak mladé stromky použít postřik či to vzhledem k tomu, že ještě nebudou rodit, není třeba? |
 |
naroubování špendlíku na švestku, 9.5.2008 Děkuji za potvrzení mých domněnek. Roubování či očkování se na zmíněných odkopcích hodlám učit, zatím mám obé pouze načtené. Zároveň si chci ale jeden špendlík posléze na zahradě ponechat, proto jsem se ptala i na ovlivnění růstu,... celý příspěvek > |
 |
Sazenice paprik - odspodu žloutnou listy, 9.5.2008 Děkuji paní Danielo. Jááá to tušil :-) L. Ř. |
 |
|
 |
naroubování špendlíku na švestku, 9.5.2008 Letos na jaře jsem přesadila pár odkopků švestky, která vyrostla na nevhodném místě z pecky staršího stromu zřejmě klasické domácí švestky. Šarkou zatím napaden ten náletový stromek není. Příští rok bych chtěla zkusit na zmíněné... celý příspěvek > |
 |
Sazenice paprik - odspodu žloutnou listy, 7.5.2008 Dobrý den přeji,
za oknem čekají na výsadbu v malých květináčcích papriky, kápie a kozí rohy. Výsev byl proveden 20. 2. Klíčení proběhlo v pořádku a rostliny byly před dvěma týdny ještě krásné silné a začali kvést. Teď odspodu žloutnou listy a... celý příspěvek > |
 |
mám na zahradě hady - co s nimi?, 6.5.2008  Přátelé, jsem vám moc vděčná za rady a názory, všechno jsem si poznamenala a o víkendu budu hady pozorovat, syn má velké "repráky", tak zkusíme nějaké disko a taky se podívám na internet, abych se naučila hady rozpoznávat. Moc děkuji... celý příspěvek > |
 |
mám na zahradě hady - co s nimi?, 29.4.2008 Jako kluk jsem často pobýval na zahrádce u babičky a dědy. Každoročně se líhly zmije za plotem v kompostu. Každé slunné ráno se přišli vyhřívat na kameny jež sloužili jako nášlapky v trávníku cestou k ohništi. Děda mi vždycky říkal " koukej se... celý příspěvek > |
 |
mám na zahradě hady - co s nimi?, 28.4.2008 Mám chalupu v Beskydech, není přímo u lesa, kolem jsou louky, které jsou nesečené. Už vloni se tam objevili hadi a letos je jich ještě více. Když tento víkend vylezlo sluníčko a oteplilo se, zjistila jsem že kolem živého plotu, který mám z keřů a... celý příspěvek > |
 |