Příspěvky uživatele - 45.252

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Extrémně malé nebývalé přírůstky 10-ti leté broskvoně - monilioza laxa?, 9.6.2012
Tak to mám broskev 3x tak větší a asi také 3x hustší olistění na jednotku plochy.Ale přírůstky na 20% každoročního průměru.Jedná se samozřejmě taky o 10-ti letou broskev a to na mezi u jižní zdi stavby. Podle mě a mého pozorování jdou všechny mladé... celý příspěvek >
Extrémně malé nebývalé přírůstky 10-ti leté broskvoně - monilioza laxa?, 9.6.2012
Monilioza je fakt, u mě na jabloních potvrzený Státní rostlinolékařskou správou-laboratoří.A fakt je, že i přes postřik meruněk proti monilii, každý rok nějaký ten výhon v květnu-červnu náhle zaschne a VŽDY je těsně pod ním klejotok smoly-mízy. U... celý příspěvek >
Napřed jsem si myslel že jsem broskev snad přehnojil, ale to by měla tmavě zelené listy (má je až moc světle zelené, oproti vedlejší dvouleté broskvi) a navíc ji takto hnojím každoročně. Suchem to také není, malé přírůstky měla již před suchem v... celý příspěvek >
Jak vyrobit kvas na žitnou?, 24.5.2012
Kvas kvasil velmi bouřlivě 2,5dne, doslova vařil. Dnes 5. den jsem jej změřil optik refraktometrem a má ještě 7% Brix, ale viditelně kvasí už minimálně-sem tam občas bublinka.CO2 se však stále mohutně drží nad hladinou, takže kvašení asi stále musí... celý příspěvek >
Jak vyrobit kvas na žitnou?, 22.5.2012
Dal jsem kvasit zcukřený jemně pošrotovaný obilý slad(25kg) a rozkvášel jsem jej 5 dením kváskem viných kvasinek cca 7L kvásku do 150L zcukřeného roztoku sladu o cukernatosti 15% Brix. Prakticky ihned začalo bouřlivé kvašení 2,5 dne jako by kvas... celý příspěvek >
Alkohol v PET fľaši, 3.5.2012
Hodnota je vždy relativní... vysoká bude pro sociálního alkoholika nebo svobodnou matku, směšná pro českého podnikatele a politika... velká v podobě vložené práce je pro mě, když už si 94% líh zcela plánovaně můžu vyrobit.
Zmetek obal Calypso 480SC 6ml, 2.5.2012 Obsahuje fotku
Uvedený zmetek jsem koupil loni a řádně po použití loni zatáhl. Letos ale po otevření a pokusu o nasátí oměřeného množství in. stříkačkou jsem zjistil, že uvnitř hnědé plastovélahvičky se nachází hustá bílá hmota. Hned mě bylo jasné k čemu došlo:... celý příspěvek >
Alkohol v PET fľaši, 1.5.2012
I podobně silný líh-pálenka jde vyrobit na náplnové vysoké koloně, mě tekl až 94%...
Vyžrané pupeny, 28.4.2012
Monilia laxa je v podstatě mor všeho ovoce... již jsem loni a předloni tu psal co dokáže na jabloních a švestkách... Je značně proměnlivá v různých oblastech a na různých stromech. Na švestkách se mě projevuje tím že Stanleje v horní třetině... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 23.4.2012
No vzhledem k příjmům a zejména výdajům obyčejných lidí, si kde kdo NĚJAK sám zpastí i elektroinstalaci v novostavbě... o elektrokotli na destilování ani nemluvě. Životnost el. těles určených např. JEN do průmyslových fritéz je v řepkovém oleji v... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 18.4.2012
To je celkem pálka, bomba je za cca 330Kč.Na to že se s ní musím odněkud tahat a řešit bezpečnost otevřeného plamene, spalin apod. Já rektifikační kolonu vytápím elektřinou a troufám si tvrdit, že se při cca 12hod přepalování vlezu do cca... celý příspěvek >
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?, 16.4.2012
Tak naštěstí zoctovatělý byl jen vrchní koláč, který se vždy vyhazuje. Nateklo mě ze 170L kvasu cca 21L jemné pálenky...))) Kde se dají sehnat v malospotřebitelském balení chladnomilné kvasinky snášející vyšší obsah alkoholu nad 10%???
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?, 11.4.2012
Říjnový pořádně doslazovaný kvas(4kg cukru na 100L drtě) má ještě ted pořád 6% Brix(vzorky brány z různých vrstev kvasu)...V prosinci a lednu byl v teplotách kolem 0C, takže kvašení se zastavilo.V polovině února dán do tepla 15C a kvašení znovu... celý příspěvek >
Čím stříkat proti monilia laxa - jabloně, 18.3.2012
Na jabloních se monilia chová jinak než na švestce a jinak než na merunce.Mám to popsané ve vláknu "Vadnutí letorostů a plodonošů..." V roce 2010 bylo díky velmi deštivému květnu červnu napadnutí jabloní extrémní, loni bylo menší až malé.Zajímá mě... celý příspěvek >
Čím stříkat proti monilia laxa - jabloně, 18.3.2012
Mám jasně na 100% potvrzenou moniliozu(státní roslinolékařskou správou) a to několikaletou na dvou jabloních.Čím stříkat? A pomůže to vůbec, mám dojem že monilie je již zahnízděná ve dřevě.Navíc sousedovi je putna nějaká nemoc a má na té džungli... celý příspěvek >
Další diskuze:  26272829  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika