|
Příspěvky uživatele - 220.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Fotky nekolika neznamych naletovych drevin ze zahradky, 10.6.2013 promiňte, že opravuji, ale to přísloví je obráceně :
Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni! ... Lída |  | Kosatce, 10.6.2013 Agromanuál :
Kosatce
Kosatce poškozuje květilka kosatcová (Phorbia servadei). Je to moucha, jejíž larvy se vyvíjejí v květních pupenech kosatců a způsobují jejich zahnívání. Za rok mívá jednu generaci a přezimuje ve stadiu kukly. Z kukel se... celý příspěvek > |  |
|  | Rostliny a zvířata, 9.6.2013 No, lama si zrovna moc zuby nečistí, takže nebezpečí infekce by tam určitě bylo. A tahle divoká zvířata většinou nežerou to, co jim nedělá dobře. Takže pokud bude libeček žrát, asi jí nebude vadit. A určitě se neosipe, mohla by se pouze osypat ... celý příspěvek > |  | Vysokým rajčinám netreba odstraniť aj nejaký list?, 9.6.2013 U rajčat otrhávám spodní listy až po první vijan proto, aby mezi rostlinami lépe proudil vzduch a nechytaly tolik plíseň. Pěstuji každou na dva výhony, jsou sázené ve dvou řadách. Proto když jsou rostliny vzrostlé, otrhávám v meziřadí část listů ze... celý příspěvek > |  | Postřik na rajčata ochranná lhůta, 8.6.2013 Tak to postříkejte Ridomilem, ten má tři dny pořád ;-))) Lída |  | Choroba rododendronu, 8.6.2013 Víc fotek najednou můžete dát, pokud se přihlásíte.
Azurro má zcela jistě něco s kořeny, buď třeba ještě v květináči přeschnul, nebo je přelitý - určitě bych ho vytáhla a zkontrolovala kořeny. Marcel Menard (také o něm uvažuji) vypadá dobře, na... celý příspěvek > |  | Založení záhonu, 8.6.2013 Tedy tohle vám nezávidím! Nevím, jak máte zahradu velkou, ani jak je přístupná, ale nešlo by to nějak zmechanizovat? Jsou takové ty malé bagříky na hloubení rýh - vybral by tu suť a nechat navézt ornici... Kupovaná zem je drahá a většinou to jsou... celý příspěvek > |  | Postřik na rajčata ochranná lhůta, 8.6.2013 Dříve byl Acrobat MZ, teď je Acrobat MZ WG, zřejmě je v tom nejaký rozdíl... Lída |  | Choroba rododendronu, 8.6.2013 No, má ještě skvrnky na listech, pořeboval by stříknout proti houb.chorobám, ale jsem ráda, že se z toho konečně dostal a začal i kvést (ani jsem nevěděla, jakou má barvu), teď po odkvětu nasadil nádherné svěže zelené velké listy, tak snad už... celý příspěvek > |  | Přeslička japonská - neroste, 8.6.2013 Jen jsem zjara obrala, co bylo suché. Rostla jak blázen, za dva roky se už všude rozlézala. Docela mi dalo práci, než jsem ji zlikvidovala. Ještě další rok zjara vyháněla všude v okolí ocásky. Tehdy jsem ji také koupila, teď už bych ji nechtěla ani... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata - černé listy, 7.6.2013 Chladem to nebude... Letos to na rajčatech nemám, a to jsou jen tak venku. Ale stalo se mi to párkrát, když jsem si dala zbylou sadbu v kelímcích ke švagrové do fóliáku jako "rezervu" a zůstala tam třeba týden - zfialověla a pak zežloutla,... celý příspěvek > |  | Listy na hrušních, 7.6.2013 Mirku, ty stromky nemohou za to, že předposlední zima byla blbá a letos furt leje - dejte jim ještě šanci! Přimlouvám se za tu hrušničku, ona se vám určitě odvděčí, když ji necháte naživu. Rez má minimálně a to ostatní také není tak hrozné... Já... celý příspěvek > |  | Páchnoucí kompost, 7.6.2013 Waltře, to pak není zapařená tráva, ale opravdu smrdící hnijící vrstva trávy, trvá to několik dní, než nejhorší zápach přejde. Také mi to jeden čas sousedi dělali, taky jsem si "užívala". Pak to sypali zeminou. Kompost jako takový, správně udělaný,... celý příspěvek > |  | Choroba rododendronu, 7.6.2013  Možná by bylo řešení přestat zalévat (prší, je zima) a nechat rostliny, až si poradí samy. Ono se někdy přílišnou péčí spíš může ublížit. Jinak rododendron, i když přijde v důsledku přelití o část kořenů, se dle mé zkušenosti zachránit dá. Dostala... celý příspěvek > |  | Choroba rododendronu, 7.6.2013 Čerstvě sázené rostliny se nedoporučují hnojit, pálí se jim tím kořínky. Lze použít pouze hnojiva s pomalým uvolňováním. Podle hertenzií je zalévat nemůžete, ty potřebují vody mnohem víc. Rhododendrony svými kožnatými listy tolik vody neodpaří. Pokud... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|