|
Příspěvky uživatele - 220.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Schnoucí Clematis, 10.7.2013 Discus, Syllit, Dithane apod. |  | Schnoucí Clematis, 10.7.2013 Choroba "vadnutí plaménků" - houba ucpává vodivá pletiva, přežívá v půdě. Letos vám asi uschne, příští rok zjara by měl vyrazit znova, ale bude to chtít pravidelné postřiky, než se trochu... celý příspěvek > |  |
|  | Růže - černé fleky, co to je?, 10.7.2013 Černá skvrnitost - u růží časté houbové onemocnění. Podporuje ho např.zálivka na listy. Použít postřik - napadené listy se nespraví, ale nové porostou zdravé. Nemocné listy většinou dříve opadají, odstranit zpod keřů a... celý příspěvek > |  | Ledy se hnuly, 10.7.2013 Když jsme u těch zákonů, přidám malé upozornění pro ty, kdo v osadách kupovali pozemky od státu a poz.úřad k nim má vedené předkupní právo. Pokud od zaplacení ceny a zápisu do katastru uplynulo pět let, lze od 1.1.2013 požádat podle zák.č.503/2012 o... celý příspěvek > |  | Ledy se hnuly, 10.7.2013 Pozor ale, na dotaz ohledně zahr.osad mi odpověděli toto :
Vážená paní,
z pověření ředitele odboru obecné ochrany přírody a krajiny Ing. Jiřího Klápště reaguji na Váš dotaz, zda v souvislosti s připravovanou novou vyhláškou o ochraně dřevin a... celý příspěvek > |  | Jak ostříhat popínavou ostružinu, 8.7.2013 Vršek prutu přihrnout trochu zeminou, zakoření. Stačí i jen zatížit, aby se dotýkala země, zakoření také - dělá mi to sama, když má prut delší než 4m a dotkne se země na druhé straně opory.
Druhá možnost je... celý příspěvek > |  | Plevel, 8.7.2013  Napadla mne játrovka a šťavel růžkatý (ten sice nevypadá jako mech, ale je to také nezmar). Přikládám fotky. Lída
|  | Bílé "pískové" kousky, 8.7.2013 Nemáte fotky buxusu i kopretiny? |  | Co je to za ptáka?, 7.7.2013 Někde jsou i v této době havrani (Pardubice), zrovna včera mi říkala dcera, že z největší havraní kolonie v ČR zřejmě všichni neodlétli. Lída |  | Usychání zakrslého jehličnanu, 6.7.2013 Jedině to suché opatrně vystříhat do živého dřeva a doufat, že časem obrazí. Ale zcela se nevyrovná. Nepočůral ho pes? Lída |  |
|  | Napadene listy svestky, 6.7.2013  Pokud je to něco takového jako na fotce, tak je to hálčivec švestkový. Mšice by šly setřít rukou, jsou jen na povrchu listů. Lída |  | Čím je nakažená tato hruška?, 6.7.2013 Podívejte se tady. Lída
|  | Jalovec obecný - kde?, 6.7.2013 Ferdo, tak to asi máte na zahradě jiný jalovec, než uvedené dva druhy. Ještě se někdy jako hostitelé uvádějí některé odrůdy j.prostředního (J.media).Ony se jalovce od sebe blbě poznávají. Ale u J.communis nebo J.horizontalis rez nehrozí, ty mám na... celý příspěvek > |  | Napadený ibišek?, 5.7.2013 Určitě to bude nějaký škůdce, Mospilan by mohl zabrat. Pokud nezabere, tak by to ještě mohl být nějaký roztoč a musel by se použít přípravek na roztoče. Ty tečky rozhodně nejsou od zalévání, ale něčím vycucané... Lída |  | Jalovec obecný - kde?, 5.7.2013 Malá připomínka - pokud chcete vy nebo sousedi mít na zahrádce hrušeň, tak ten jalovec čínský zlikvidujte. Jalovec čínský a j.chvojka jsou hostiteli rzi hrušňové, takže byste byli bez hrušek. Jalovce lze nahradit podobnými kultivary jiných druhů, ale... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|