Příspěvky uživatele - 220.186

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Cesmina - hnede skvrny na listech, 20.7.2013
Podle mne jsou dvě možnosti - buď spálení sluncem, jak píše už p.Josef (vypadá to tak), nebo nějaká houbová chotoba - v tom případě postříkat (jako se to dělá u rododendronů) Dithane 3x po 14ti dnech.        Lída
Množení lilie pacibulkami, 19.7.2013
Zralé pacibulky opadají samy, nebo když se jich lehce dotknete. Do květináče bych je nedávala (přemokření/přeschnutí). Označte si místo na záhoně třeba čtyřmi zapíchnutými klacíky, pacibulky dejte jen tak 1cm pod povrch země - ony si hloubku... celý příspěvek >
Střašlivě zaplevelený záhon trvalek, 19.7.2013
Jenže KUKY, vy jste samá chemie, a tu já používám v jen opravdu nezbytných případech            Lída
Živý plot z jabloní a hrušek, 19.7.2013
pro PP: mám A.lamarckii, nechávám ho růst jako vícekmenný stromek, nestříhám, i když stříhat lze - teď má asi 2,5m, takže jako plot ho nemám. Ale jedna z mých kamarádek zahrádkářek má A. ovalis, který má plody vzhledově jako kanadské borůvky v... celý příspěvek >
Nesmíte hned po pletí zalévat, jinak zalejete semínka plevelů v půdě, kterou jste načechrala a jim se to líbí... Asi jich v té zemině bylo hodně, ale při poctivém pletí to už bude příští rok lepší.a za nějaký rok už budete plet minimálně. Ale letos... celý příspěvek >
Pokud byste chtěli jedlý živý plot, který nepíchá a nerozrůstá se do okolí jako třeba maliny, ostružiny, uvedený rakytník, a nechcete klasickou kombinaci prostřídaného rybízu, angreštu nebo josty, lze použít také muchovník (Amelanchier) - jsou nižší... celý příspěvek >
Není to tak velké, aby se to nedalo ručně zvládnout, chce to jen trpělivost a postupně vyplet, hlavně vytrvalé plevele vzít pořádně i s kořeny (někdy je nutné i kytku vytáhnout a znovu zasadit). Jednoleté plevele se sice do té doby, než se na konec... celý příspěvek >
Naprosto souhlasím - kamarádka ho má... Keř jak hrom, výhony v záhonech okolo... Nabízela mi ho, jak je zdravý - ale nemusím mít všechno, že??             Lída
Nemocná lípa, 18.7.2013
Asi bych se v případě takto velkého stromu obrátila na nějakého arboristu, který dělá zdravotní prořezy stromů.  Ale opravdu odborníka, ne jen někoho, kdo má firmu na prořez a kácení.          ... celý příspěvek >
Živý plot z jabloní a hrušek, 18.7.2013
ps - ještě mne napadlo, jestli by pro vás jako plot nebyly výhodnější sloupovité odrůdy (baleriny), měli byste s nimi (oproti stěně) minimum práce. Ale pozor při případné koupi, baum/obi/hornb nabízejí jako sloupovité odrůdy, které sloupovité nejsou,... celý příspěvek >
Živý plot z jabloní a hrušek, 18.7.2013
Gaskoňské šarlatové na A2 se do stěny v žádném případě nehodí, udělá vám strom 4 x4 x 4m minimálně (měli jsme ho na zahradě v těchto rozměrech - a to byl na M4).Ale jinak to bylo moje milované jablko .   Lída
Zálivka česneku a cibule, 18.7.2013
Jestli jsou stvoly narovnané, tak ho vytáhněte. Později by se rozpadly suknice na hlavičce a tahala byste místo hlaviček jednotlivé stroužky. Můj Vekan už je asi 4 dny venku a suší se pověšený  ;-))    Lída
Zálivka česneku a cibule, 17.7.2013
Běžně zalévám brambory a cibuli než lehnou natě, pak už ne, česnek (mám paličák) také, než se začnou narovnávat stvoly - posledních pár dní před sklizní už ne.           Lída
Červený rybíz, 17.7.2013
No on rybíz obrývání nesnáší, kořeny má hodně u povrchu. Spíš snese mulčování. A přiměřeně prořezávat chce každý rok, jinak se právě střapečky zmenšují. Kdž je keř starý, tak ho lze zmladit úplným ořezáním větví až u země, vyrazí nové (jen ty opravdu... celý příspěvek >
Červený rybíz, 16.7.2013 Obsahuje fotku
Střih zjednodušeně - jako u stromkového angreštu  - nejstarší větve pryč a nahradit novými výhony, ostatní nové přírůstky zkrátit asi o 1/3. Keř udržovat prosvětlený. Pokud jsou jen malé přírůstky, nebát se aspoň některé větve razantněji... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika