Příspěvky uživatele - 220.186

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Špatná chuť broskví, 21.9.2013
Když jsou broskve málo zralé, tak pokus o utržení skončí buď zatržením slupky nebo utržením od větvitvičky včetně stopky. Sklizňově zralá broskev jde utrhnout čistě od stopky aniž bychom ji museli uchopit silou, která vytvoří na plodu otlaky. Některé... celý příspěvek >
Počasie a očkovanie, 31.8.2013
No, možná jsem při pozdním očkování nechal příliš dlouho uvázanou pásku... Kdy je najlepší zcela odmotat PVC pásku. Mám k dispozici takovu měkkou, co se nemusí povolovat.
Počasie a očkovanie, 31.8.2013
neřezal jsem ani na ostro ani na čípek, protože ta očka prostě nerašila.
Vrúbľovanie a teplota, 27.8.2013
vykopat, roubovat v ruce, zasadit a zalévat... nic jednoduššího
Počasie a očkovanie, 27.8.2013
... tak nevím, kdykoliv jsem musel očkovat v babím létě koncem září, tak se mi sice očka ujala na 90% ale na jaře rašilo sotva 10%. Nemáte radu, jak u pozdního očkování zajistit lepší vzcházení na jaře? Dík.
Víte že nezkoušel, protože ono se to za tlustý řapík u silného trojáku tak dobře drží a s očkem se krásně manipuluje. Samozřemě že u trojitého očka dva slabé postranní řapíky odstraním. No, stane se občas, že nutně potřebujete namnožit... celý příspěvek >
Nejchutnější odrůdy broskví, 27.8.2013
Ne všichni školkaři vyorávají peckoviny napodzim. Pro jarní prodej se dá vyorávat i ihned po rozmrznutí půdy. No a pokud Vám množí stromky známý nebo máte vlastní miniškolku, ta víte, že nejlepší je co se dopoledne vyryje, to může být do večera... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 27.8.2013
FM3 v mých podmínkých potřebuje hlubší řez. Protože chci kvalitní velké plody, tak stříhám po vyholení jalových plůdků tak, abych měl na výhonu jeden maximálně dva jisté plody. Nemohu si dovolit to co u Redhaven, že stříhám na 4 - 6 plůdků a případné... celý příspěvek >
Očkujte v nejteplejší části dne a když neprší. Jde jen o to, že když je ideální počasí, můžete dát jedno očko na podnož a uděláte více práce než když za takovéhoto počasí dáte na podnož ještě jedno záložní očko cca o 7 - 12 cm výše. Nebo... celý příspěvek >
Očkování / roubování broskvoní, 27.8.2013
Protože potřebujete právě jedno očko pro zapěstování krátkého kmínku a tři až pět výmladků pro základ kotlové korunky. Letní roubování má o trochu menší úspěšnost, ale o hodně více práce. Očko můžete vzít z letorostu silnějšího než podnož a nic... celý příspěvek >
Škůdce v mátě peprné, 26.8.2013
Pokud toho memáte plantáže, tak stačí sbírat. Ale pravidelně, alespoň jednou za den. Mě se podařilo mandelinku během letošních prázdnin zcela zlikvidovat a máta pěkně kvete a nic už ji neožírá.
Další prosba o určení trvalky, 7.8.2013
Kuky a p.Josef mají pravdu, mám ji na zahrádce. Tahkle třapatka (Rudbeckia laciniata) nemá chloupky, má dělené listy podobné konopí, je to dlouhověká trvalka a poměrně dost se rozrůstá. Utržená vydrží dost dlouho ve váze. Opravdu mívá kolem 2m výšky.... celý příspěvek >
Názvy rostlin a keřů, 7.8.2013
Moje typy : 1) třapatka, 2) vrbovka??, 3) perovskia, 4) šuškarda, 5) mahonie, 6) pachysandra, 7)barvínek, 8) nevím??      Lída           
Prosím o název rostliny, 6.8.2013
Zkusím se strefit : Aucuba japonica Variegata           Lída
Prokousané listy muškátů, 6.8.2013
Jednou jsem měla také prožrané listy, byly tam zelené housenky. Sebrala jsem je a byl pokoj. Ale jestli je to u vás stejné, nevím.           Lída
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika