|
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 20.11.2013 ano, o jeho čichu nepochybuji, jen aby něco cítil, musí se k němu pach pod zem dostat. Pokud se pach k němu nedostane a po zahradě se pohybujete často, čichem nepozná, kde aktuálně jste. Pokud máte boty s měkou podrážkou (tedy něco na opačné... celý příspěvek > |
 |
Borůvky kanadské, 19.11.2013 Organicko minerální (tedy OM) hnojivo pro kyselomilné rostliny bude vždy postaveno na minerální složce síranového typu. 60 dní je typická hodnota pro dlouhodobost působení síranu amonného. U rohoviny záleží na jemnosti mletí a tu má AgroCS velmi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Husqvarna nebo Stihl? Respektive Stihl MS362 kontra Husqvarna 560XP, 18.11.2013 ... musí být tři stejné reklamace. Pokud je to jednou karbec, podruhé výfuk, potřetí přidřené, počtvrté filtr, popáté svíčka,...
|
 |
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 18.11.2013 Jak jste uvedl, výrobců Dusíkatého vápna není mnoho, zato baličů spousta. Kupuji rozvažované z profibalení 50 kg v blízkém velkoobchodu (patřícího do imppéria pana A.B. co by chtěl být ministrem financí). Vždycky si přinesu kyblíček od trávníkového... celý příspěvek > |
 |
Borůvky kanadské, 17.11.2013 Hnojivo pro azalky a rododendrony nemusí splňovat limity obsahu rizikových prvků (kadmium a další těžké kovy).
Čerstvé slepičáky i po vykvašení obsahují (ve srovnání s guanem) vysoký obsah nestrávené celulózy a nějaké ty bílkoviny. Sodíku v... celý příspěvek > |
 |
Borůvky kanadské, 16.11.2013 někde tady ve vláknu se to dá najít = vápník a síranové ionty z síranu amonného vytvoří po vyčerpání živin sádru, což je stabilní komplex, který borůvkám nevadí. Poměr 10:1 je pro zachování správného pH dostatečný. |
 |
Borůvky kanadské, 16.11.2013 i borůvky potřebují fosfor. Pokud hnojíte čistě hnojem, může ho tam být dost. Pokud čistě síranem amonným, pak jej občas musíte přidat v minerální formě. Nemusíte keždoročně, zůstává v půdní zásobě, tak můžete dávat každý třetí rok trojnásobnou dávku... celý příspěvek > |
 |
Borůvky kanadské, 16.11.2013 Obě hnojiva jsou do borůvek použitelná. Kdyby jste nebyl písmenkový šťoural, tak by jste pochopil, kdy je jedno vhodnější než druhé a kdy naopak. |
 |
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 15.11.2013 ... a když né na své, tak třeba na cizí. |
 |
Plastový sud na zeli, 15.11.2013 ... jedno "ne" bych ve větě předřečníka vynechal.
Jde o to, že žádný plast, porcelán či kamenina nejsou absolutně neporézní. V pórech nádoby na kvašení prostě může něco zůstat. Savo nevadí. Pokud se kamenina (či dokonce dřevěný soudek, plastový... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Borůvky kanadské, 15.11.2013 Tady se musím pana Paľa zastat. i když hnojí jinak než já, hnojí své kanadské borůvky vcelku správně. Ledek draselný, guano a fermentovaný granulovaný slepičí trus jsou v podstatě totožná bezchloridová hnojiva ledkového typu, jen se liší ve stupni... celý příspěvek > |
 |
Jak na nemocný strom?, 14.11.2013 rizikové kácení je vždy lepší nechat odborníkům.
Taky lze rorebrat odshora, obrat větve a samotný kmen je pak lehčí... |
 |
Podzimní termín výsadby broskvoní, 14.11.2013 Já bych to tolik do podrobností neřešil stejně jako neřeším, jak to kořeny dělají že rozruší beton, kámen, cihlu apod. |
 |
Hledani semenacku kastanovniku jedleho podle listu, 13.11.2013 Smuteční vrby jsou stromy krátkověké i když dosti mohutné. Vrba na Střeláku byla z poválečné výsadby stejně jako ty u lázní a u paneláku Libuše (kde je už 12 let vrba nová).
No ten buk je ale strom dlouhověký, jediný důvod byl, že na... celý příspěvek > |
 |
Hledani semenacku kastanovniku jedleho podle listu, 12.11.2013 Máte pravdu paní Lído, už jsem si to taky našel. Zřejmě se mi v paměti prohodily pojmy cizosprašný a jednopohlavní květenství. s pojmem doudomý.
Taky jsem si vzpoměl na kaštany chudých - tedy bukvice a červenolistý buk co stával u evangelického... celý příspěvek > |
 |