|
Domácí velkoplodá - jak se bráníte Šarce (PPV), 24.11.2013 No, asi pracovišť, kde budou vybaveni na testování metodami PCR a ELISA bude vícero. Málokteré však bude mít vlastní srovnávací infikovaný vzorek. Pokud Vám někdo z krajanů nepoví přímo konkrétní pracoviště, zeptal bych se na VÚRV Piešťany, VÚOOD... celý příspěvek > |
 |
Jedná se o plevel?, 24.11.2013 souhlas. Takový kopr v jahodách mi nevadí, ale v petrželi je plevelem. Brutnák v bramborách mi nevadí, v jahodách ale vadí,... Podobně soprýš, hgledíky, sléz,... |
 |
|
 |
Domácí velkoplodá - jak se bráníte Šarce (PPV), 23.11.2013 Já mám obě zahrady dosud čisté, bez PPV a tak se mi testování i karanténní opatření určitě vyplatí.
Tedy i to, že sousedům udělám zdravé stromky zadarmo či jako sousedskou protislužbu. |
 |
První rok vinné révy, 23.11.2013 Protože budeme zateplovat fasádu, nařízkoval jsem si odrůdy co se u ní nacházejí a mám je nyní zakořeněné ve školce. Mají jednoleté výhony. Protože daný řádek ve školce bych potřeboval zrušit, prosím o radu jestli je přesadit nyní nebo kontejnerovat... celý příspěvek > |
 |
Podzimní termín výsadby broskvoní, 23.11.2013 Marunke je odrůda vnímavá na PPV tak si matečnici občas nechám zkontrolovat (když posílám vzorky, přidám jeden z matečnice).
Dokud neporušíte kořenový systém, nepodrůstá, ale stačí začít vyrývat výmladky v nevhodnou dobu a je to jako když si... celý příspěvek > |
 |
Vápnění trávníku, 23.11.2013 pokud vám ten vápenný hydrát zbyl, je to nejekologičtější likvidace takovéhoto odpadu.
Jestliže ale chcete pečovat o trávník, pak za 1/4 ceny nebo levněji se dá koupit dolomitický vápenec, který mimo vápníku obsahuje i hořčík (a ten je pro... celý příspěvek > |
 |
Brambory bez klíčku, 23.11.2013 Konzumní brambory nejsou ošetřeny proti klíčení. Jednodušší je mít klimatizované sklady s řízenou atmosférou.
|
 |
Brambory bez klíčku, 23.11.2013 infekci neřešte. pokud máte sadbu z jednoho zdroje, mívá stejný zdravotní stav. Pokud je zdravá, není co přenášet, pokud je nemocná (virová zakrslost apod.) na nějakém tom promíchání infekce nesejde.
|
 |
Brambory bez klíčku, 22.11.2013 ne. to nedá rozum.
Pokud má klíček dost vlásečnicového obrostu a opatřně ho zasázíte bez brambory, taky vypěstujete zdravou rostlinu a velikost hlíz závisí na výživě z kořenů a nikoliv na tom, jak velká byla původní hlíza, jestli jste ji... celý příspěvek > |
 |
Podzimní termín výsadby broskvoní, 22.11.2013 mám na nich většinu stromků. Co konkrétně by jste potřeboval vědět? |
 |
|
 |
Úprava malotraktora, 21.11.2013 zkuste pokoukat vedle, jestli náhodou nechcete stavět neco jiného... |
 |
Přeroubování starší jabloně, 21.11.2013 To co chcete přeroubovat již není v takové kondici, aby to mělo nějaký smysl. |
 |
Brambory bez klíčku, 21.11.2013 a u dnešních velkopěstitelů jste se setkal s krájením, aby osázeli větší plochu menším počtem hlíz? |
 |
Brambory bez klíčku, 21.11.2013 důvody k vylamování jsou různé.
1) nemůžete ranné odrůdy sázet s vytaženýmo přerostlými klíčky, proto je včas vylomíte a necháte na světle narůst nové pevné ze spících oček v téže jamce.
2) pokud raší pouze jedno očko, vylomením klíčku... celý příspěvek > |
 |
Borůvky kanadské, 20.11.2013 Basacote Plus 6M a Plantacote profi 12M jsou profi-balení určrená pro zahradnictví a podobné provozy. Balí se pouze velkospotřebitelská balení 25 kg a polybag (1 tuna).
|
 |