|
Jak ochránit jahody před ptáky?, 24.5.2012 Psal jsem, že textili dávám, až když jahody začínají červenat a tehdy je už většina květů odkvetlá. |
 |
Angrešt - co to je?, 24.5.2012 Tak to zkuste Biotonem, ten by na rezistentu měl zafungovat spolehlivě. A je to jen řepkový olej, žádná chemie. |
 |
|
 |
Ochrana proti okusu zvěří, 24.5.2012 Vysvětloval mi kdysi myslivec, že oni (srnci) se potřebují podrbat mezi parohy. Proto musí prostrčit kmínek mezi dvěma prvními výsadami, které jsou postavené proti sobě. Čím menší kmínek odrbou, tím vyspělejší je srnec, protože má výsady dlouhé a... celý příspěvek > |
 |
Jak ochránit jahody před ptáky?, 23.5.2012 To jsem zkoušel před lety. Nemám však dosti silné nervy na manipulaci s tímto materiálem. Netex se mi osvědčil. |
 |
Jak ochránit jahody před ptáky?, 23.5.2012 Překrývám jahody netkanou textilií. Podle jiného návodu stačí kolem záhonu obtočit pruh výšky asi půl metru. Kos útočí přízemním letem a svrchu přistát nedokáže. Ale ověřené to nemám. |
 |
Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 23.5.2012 Nemyslel jsem jen angrešt. Údajně v těchto případech nejde o úplnou rezistenci, ale o vyšší odolnost a menší náchylnost k chorobě. Např.réva k plísni, jabloně ke strupovitosti. A dokonce už údajně byla rezistence u některých jabloní prolomena, resp.... celý příspěvek > |
 |
Lištová sekačka - zkušenosti, 22.5.2012 Pokud jde o bezprstou, nemohu sloužit. Mám a používám prstovou Vari. Chce: rovnou plochu, bez krtinců a mraveništ, bez mechu, přiměřeně vysokou trávu přiměřené tvrdosti (10 cm vousy to neoholí). Dobře naostřenou kosu a seřízenou lištu (což je vyšší... celý příspěvek > |
 |
Nižší kvetoucí trvalky do stínu, 21.5.2012 Barvínek se rozrůstá taky. Hanča |
 |
Černý bez a výrobky z něj (s cukrem)?, 21.5.2012 Bylo by fajn sem dát vyzkoušené recepty na cokoli z černého bezu s medem. Hanča |
 |
Nižší kvetoucí trvalky do stínu, 20.5.2012 Heuchera - dlužicha (většinou červené květy, listy v úžasné barevné škále), Tiarella - mitrovnička (kvítky většinou bílé, světle zelené lístky, i když i tady existují barevné kultivary), Heucherella - kříženec obou.
Nebo Galeobdolon luteum -... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Angrešt - co to je?, 20.5.2012 Nemáte tak úplně pravdu, ochrana proti padlí je vyřešená a jednoduchá, jen je třeba být důsledný a dodržovat agrotechnické lhůty. Mám na zahradě několik starých keřů angreštů a jsou čisté.
|
 |
Jaký smrk do 4 m výšky?, 20.5.2012 Do té výšky poroste 50 let.
|
 |
Prosím co je to za rostlinu/plevel?, 20.5.2012 Řepka? Co je "kachlík"? |
 |
Letošní jaro - vyhlídky, 19.5.2012 Tohle byla opravdu vyjímečná situace. Na max min teploměru jsem našel nějakých - 5 C. A mráz byl opravdu vysoko, peckoviny jsou zmrzlé i vysoko v korunách. Pro mně je to o to smutnější, že některé letos odkvetly prvně. Nemá cenu vypisovat všechny... celý příspěvek > |
 |
Ochrana proti okusu zvěří, 19.5.2012 Těžko říct, ta první fotka vypadá spíš jako by po kminku někdo přejel nějakým nástrojem. Ta druhá už by od srnce být mohla, ale zdá se mi to nějaký divný.
|
 |