|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014  Právě jsem se vrátil ze zahrady.Nesu vám poselství od přeroubovaných ,a na podzim přesazených hrušní Duet.Na jedné jsou plně rozvinuté lístky, druhá stále ještě neraší.Připojil jsem kmínek Will čáslavky, uspěšně přeroubované na Will čer.
|  | Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014 Obě přesazené jabluňky(A2) měly silněji poškozen kůlový středový kořen od hryzců.Při přesazení jsem je tedy oba "utopil" hlouběji do půdy, aby si stromek udělal nové.Ani po pěti létech neměly kořenovou soustavu plně nahrazenou, ale korunky stromků... celý příspěvek > |  |
|  | Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014 V tuto dobu běžně přeroubovávám za kůru celé stromy a některým chybí jakékoli tažné větvičky, nemají ani bdící pupeny. Přesto stromy stihnou rouby přihojit, vyrašit jim pupeny a v pohodě transpirovat.
Ano, to já také.Uříznu kmínek... celý příspěvek > |  | Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014 Ano ty rýhy jsou tichými svědky ,odkazujicími na minuloroční uvazky, kdy byl stromek do podzimu na původním stanovišti.Spolehlivě prozrazují, že po přesazení pletivy míza neproudí,nebo jen omezeně.V opačném případě by se dávno kůra napřímila.Měli... celý příspěvek > |  | Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014 Mluvit o nezodpovědnosti, když se jedná o vlastní stromek, je asi mimo mísu.
Mluvím o stromku host - xxx.xxx.156.1,paní,která chtěla poradit,zda může svou hrušni přesazovat nyní v dubnu.Vlastní jsem přesadil na podzim, což je nejvhodnější doba... celý příspěvek > |  | Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014  Takže Vážení...,jak popisuje p.Mimmo, jemu se přesazení hrušně loni v březnu nepovedlo, a hrušeň vydržela stěží do srpna.Já jsem loni na podzim přesazoval asi čtyřleté dva stromky hrušní Duet od Starkla na semenáči.Přes veškerou pravidelnou péči v... celý příspěvek > |  | Insekticid Mospilan, 28.4.2014 Mospilan je systémový insekticid, to znamená, že se s ním ošetřované rostliny zalévají, nikoli stříkají. Rostlina účinnou látku natáhne do svých vodivých pletiv, odkud ji následně vypije škodlivý hmyz, a měl by být zlikvidován.
Pochopil jsem to... celý příspěvek > |  | Marhuľa Maďarská nerodí, 28.4.2014 Neznám Váš stromek, nikdy jsem ho neviděl.Nevím ani kde stromek pěstujete, zda na horehronie, popri Tatránskému plesu, nebo v úrodnom pováží.
|  | Jak odstranit strom v plotu, 27.4.2014 Měl by jste postupovat obzvláště opatrně a obezřetně.Chtělo by to mistrovsky jemné tahy flexou s řezacím kotoučem, chirurgicky vedené s přesností tak, jak by jste se skláněl nad samotným pacientem-vlastním šéfem zapleteným ve šlamastice,...navíc v... celý příspěvek > |  | Substrát, 27.4.2014 Pokud bych sázel meruňku, a chtěl bych přidat vápenatou omítku, zapravil bych ji do středu jámy jako tkzv."srdce",pod středový kůlový kořen(i v případě kdy ho některá nemá).Strom si v případě potřeby pro vápno "sáhne" níže.
Jilovici bych vyvezl... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky, monilioza 2014, 27.4.2014 Nikdy sme je chemicky neošetřovali. Ted už budem asi muset.
V tom s Vámi souhlasím.Dlouhá léta neošetřovaný strom, přehuštěný,s monilii mumifikovanými plody v koruně přece nemůže vzdorovat věčně.Někde se to musí projevit.Takový strom je silným... celý příspěvek > |  | Sekačka pro babičku, 27.4.2014 ...ale není toho až tak moc na sekání, ale to víte, 75 let.Nejraději bych koupil el. mulčovací s pojezdem, ale ono to váží 23 kg.
23 Kg je málo, nebo moc?Koupil bych takovou sekačku, aby se babičce dobře sekalo v čase, kdy jsou vnoučci v práci,... celý příspěvek > |  | Rakytník - keř, nebo strom?, 27.4.2014 Co to je za otázku?pokud vidím keř, věřím svému zraku... tedy to bude keř.Pokud vidím stromek, tak je to stromek.Pokud jsem obdržel ze zahradnictví nějaký patvar, zapěstuju si z toho stromek, nebo keř.Obojí je možné, a i po třech létech je možnost... celý příspěvek > |  | Hrušeň Bohemica, 26.4.2014 Všechny jádroviny jsou cizosprašné... hrušní je méně, ale obává se někdo toho, že jeho jabloň zůstane bez opýlení? |  | Řez meruněk, 25.4.2014 Až nyní je zřejmé, v jakém rozsahu došlo k opýlení, a nasazení plůdků meruněk, broskví.Jarní řez těchto peckovin je proto vhodné dělat v tuto dobu, kdy už tyto peckoviny odkvetly.Záměrně je taky přihlíženo ke kráse kvetoucích stromů, a intenzitě... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|