|
Jablečný kvas, 8.11.2011 Voda z vodovodu JE obvykle zcela pitná.
Tady píší podobní lidé co si kupují vodu v PET lahvích v domění jak je nezávadná a přitom je plná stop chemikálií z PET a pomnožených bakterií po několikaměsíčním skladování v horku...
Nebo tací, co... celý příspěvek > |
 |
Jablečný kvas, 8.11.2011 Pálím desítky let a ovoce se zásadně nemyje - pokud není výslovně od hlíny! Na ovoci jsou přirozené kvasinky které napomůžou rychlému kvašení kvasu! Takže zbytečná práce!
Převařená voda do kvasu? Voda normál teplá z vodovodu do ní případně rozmíchat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Destilační přístroj, 13.10.2011 A tlaková nádoba nutná pro ohřev vodou je snad také zadarmo?A upravený vnitřní kotel s nutným vypouklým dnem je také zdarma?(při slabším plechu je vypouklé dno kotle kvasu nutností u ohřevu v tlakové nádobě)
Já mám venkovní netlakovou nádobu zcela... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 10.10.2011 Použijte nový fritovací olej, já mám fritovací palmový olej, při 18C je ztuhlý.Výhoda pro mě, že mě při přenášení kotle palmový ztuhlý olej nešplouchá a nemění těžiště.Každý fritovací olej obsahuje určité % palmového oleje.
Ropné olejové deriváty... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 28.9.2011 Rád bych se tu poradil ohledně vzkypění kvasů z letního ovoce, třešní a letních jablek.
Mám kotel kolem 100L z nerez hrnce a na něj je napojena Cu trubka s náplní přes 110cm sloužící jako rektifikační kolona.
Při destilaci třešní je pěnění naprosto... celý příspěvek > |
 |