|
Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou, 15.1.2012 Ale jistěže jde rektifikovat pálenku na 85% i více... samozřejmě ne na morálně a funkčně zastaralé přerušované dvojté jen destilaci(dvojkotlová)...mám kolonu a tak výjmečně jemnou pálenku jako z ní jsem ještě nepil. |
 |
Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou, 15.1.2012 Samozřejmě.
A nedělám to tak poprvé.
Destilovaná voda sice nezakalí, ale její kvalita... dnes se totiž běžná destilovaná voda nedestiluje, ale demineralizuje v zařízení jehož filtry ale vyžadují čištění a údržbu a to je kámen úrazu v běžné... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou, 15.1.2012 Jednoznačně to je tou použitou vodou výrobce Veseta.Na dně jsou vidět šupinky asi vápencových solí.
Dokapové složky vylučuji, slivovice měla stupnovitost před ředěním 85-90%.
Jen mě udivuje doba po které až k zakalení došlo... |
 |
Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou, 15.1.2012 Slivovici jsem naředil na 50% napřed na zkoušku 1L kupovanou pramenitou vodou Veseta a za více jak 24hod se nezakalila.Vodu liji do slivovice, NE opačně!
Tak jsem pak všechnu slivovici naředil v klidu onou pramenitou vodou, ale do týdne nastal... celý příspěvek > |
 |
Výtěžnost kvasu, 14.1.2012 Ano, výborný kvas.
Jen škoda těch pecek, proč proboha u švestek cedíte přes síto pecky?
Odjakživa se právě švestky pálí i s peckama!!
švestky nejsou merunky nebo broskve! |
 |
Destilační přístroj, 11.1.2012 Polská kolona z KEG sudu...
Nevhodná pro malý objem 50L a úzké nalévací hrdlo nahoře(50mm)na ovocné kvasy.
Ještě tak rektifikace sladových a cukerných kvasů...
Navíc poměrně předražená... moc jich na Aukru neprodal...
Navíc jen... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 10.1.2012 Na mé koloně je přímo řízený reflux přepadovou trubkou a padá přímo do středu náplně kolony, myšleno samozřejmě do středu kruhového průřezu trubky s náplní(optimální rozstřik refluxu navíc neovlivněný chladněnjší stěnou hlavní trubky, byt je i ta... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 9.1.2012 Samozřejmě vše ověřeno praxí a praxe je více než okecávání na netu nebot "papír" snese všechno... zkrátka ve vzestupnosti trubky se neshodnem a neshodnete se ani s většinou co to má také ověřeno.
|
 |
Destilační přístroj, 9.1.2012 Jednoznačně záleží na sklonu propojovací trubky!
Logicky, proč asi například všechny destil kotle mají velmi vypouklé zvony a některé i značně vysoké... protože už ony zvony-poklice velkou část výše vroucích par kondenzují!
A čím větší sklon... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj, 9.1.2012 Pane Šlosar, nevymýšlejte nesmysly o tom že na sklonu a setupu nebo vzestupu trubky z kotle nezáleží.
Jistěže záleží a velmi, přechod z kotle do chladiče pokud je vzestupný, tak může fungovat jako jakýsi nedokonalý deflegmátor a proto přispět k... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kde sehnat malou pálenici, 8.1.2012 Vždyt někteří vlastníci zastaralé destilační aparatury pro přerušovanou dvojtou destilaci se chlubí jak mají za 4 hodiny hotovo a někteří i včetně druhé destilace lutru a to při vlastnictví pouze jednoho kotle na 1 i 2. destilci...))))
Mě již po... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat malou pálenici, 8.1.2012 Měděný kotel životnost 15let???
Tj. je z Cu plechu 0,5mm a ta měd za cca 15let prokoroduje agresivními kvasy? Nebo proč?
Já mám kotel naštěstí nerez... ale kolonu Cu... |
 |
Kde sehnat malou pálenici, 1.1.2012 Kotel 70L je tak na max 55L kvasu a 10L pálenky 50% jedině snad s přidáním cukru, ale to tak 5kg, podle mě ta výtěžnost jen z ovoce je Silvestrovská pohádka...
A vytápět podomácku vyrobený destilátor otevřeným ohněm nebo plynem nepatří zrovna k... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat malou pálenici, 31.12.2011 Také vizuálně pěkná... polská kolona ale stejný problém jako u předešlé, navíc zkomplikovaný rádoby funkčními ventily a propoji, ale mohu se plést... navíc poláci rádi dělají tyto nerez kolony-kotle z KEG sudů, tady to není až tak zřejmé zda je či... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat malou pálenici, 31.12.2011 Na fotu je vizuálně velmi pěkná kolona.Ale za tu cenu bych postavil Cu/nerez kolony hned 4! Ale nedělám na to kšeft, jen pro sebe jsem si postavil.
Další problém je v koloně na fotu logická neexistující přímá regulace reflux toku, ten lze nepřímo... celý příspěvek > |
 |