|
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 2.7.2014 íky, šlo mi o to abych např. při vypouštění bazénu nezasolil pozemek a nedopadl jako městské parky v zimě. Můžete ještě jednou upřesnit dávkování? Takto vyrobíte cca 5,5 litrů roztoku. Na jaký je to objem a jak často to opakujete? Jde mi spíše o... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 29.6.2014 Rád bych se zeptal: proč berete na 5l roztoku 15l bandasku? Jak vyfouknete zbylých 10l vzduchu? Jak působí a jaký mají vliv ostatní vyrobené látky? Nedojde k zasolování vody (NaCl)? Jaká jsou výhody/nevýhody takt vyrobeného ClO2 oproti... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dřevokazná houba - jak ošetřit?, 15.6.2014 Výtrusy a podhoubí jsou odlišné způsoby množení. Podhoubí hřibů v lese nevymýtíte a rovněž tak neodstraníte ze dřeva podhoubí chorošů. A každý kdo někdy viděl v létě "mlhu" výtrusů třeba kolem klasického choroše troudnatce, tak jistě... celý příspěvek > |
 |
Dřevokazná houba - jak ošetřit?, 15.6.2014 Odstranění houby stromu nepomůže ani neublíží. Ale zamezí dalšímu šíření výtrusů, tak bych se přeci jen o její odlámání či odřezání pokusil. |
 |
Výroba fosforečnanu železitého pro boj se slimáky, 5.6.2014 Kdybyste se nabídl prodejci, že to budete zdarma rozvážet do skladů a prodávat zájemcům bez nároku na odměnu, jistě by ta cena byla také nižší :-) |
 |
Mlok?, 15.5.2014  15.5. 2014 jsem při sázení vykopla z půdy mloka černého. Byl cca 5 cm velký, čili opravdu maličký. Černý, nožičky jako gekonek, bříško oranžové. Našla jsem na internetu foto a je to on. Taky jsem ho vyfotila, ale neumím sem tu ftku vložit. Je to... celý příspěvek > |
 |
Kosa, 14.5.2014 Naklepávám většinou obráceně (horní stranou kosy dolů) právě z důvodu, který uvádíte. Kosu mám na babce mírně šikmo tak, že ostří je nejvýše. Navíc babka je lehce prohnutá-více než ploska kladiva. Při opačném naklepávání docházelo právě k prohýbání... celý příspěvek > |
 |
Tvrdost dřeva, 3.5.2014 Stejný druh je tvrdší pokud roste pomaleji, v tvrdších podmínkách a s menším množstvím živin. Rozdíly v tvrdosti mezi různými druhy jsou dány tím, že to jsou prostě jiné rostliny. Podobně- když budetet krmit psa čímkoliv, slon z něj nebude. Je to... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez z Mountfieldu, 26.4.2014 Dobrý den,
zaujal mě leták Moutfieldu s jejich akcemi. Už delší dobu potřebuji na zahradu 2300m2 křovinořez. Používal jsem tchánův starý OleoMac s výkonem asi 0,9kW a docela to šlo.
Vím, že kvalitní jsou výrobky SOLO a v akci je teď mají za... celý příspěvek > |
 |
Můj tip: mladé bukové listí, 24.4.2014 VZhledem k tomu že rostou jednou za 4 roky, tak si doufám tu a tam taky ještě zobnu. Když mě nepředběhnout místní kanci...
(aby to někdo nebral osobně-to nebyl žádný dvojsmysl... :-)) |
 |
|
 |
Můj tip: mladé bukové listí, 24.4.2014 Buk obsahuje řadu tříslovin. Jedovaté jsou některé části stromu, a to listy, plody (bukvice), pupeny a kůra. Zelené bukvice jsou jedovatější než zralé, prach z bukového dřeva má rakovinotvorné účinky. Hlavními toxickými látkami jsou saponiny,... celý příspěvek > |
 |
Diamantová motyka - diamond hoe, 18.4.2014 není to názvem. kosočtverec (a kára v kartách) se anglicky řekne diamond. S diamantem- šperkem to má pramálo společného. |
 |
Husqvarna 560XP model 2014, 11.4.2014 Ložisko by bylo "skvělé" (z pohledu reklamace), protože je bezúdržbové. Obsluha nemá jak jej pokazit či se o něj špatně (i dobře) starat. Pokud se v něm někdo nevrtal šroubovákem uprostřed dětského pískoviště.. |
 |
Husqvarna 560XP model 2014, 11.4.2014 To jsem taky zvědavý. Dejte pak vědět jak to dopadlo. Taky by mě zajímalo co se vlastně s pilou stalo. Ono zadřít či poškodit válec není zas tak jednoduché. Většinou to je vina obsluhy případně špatného (či žádného :-) oleje. Že by se válec či píst... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna 560XP model 2014, 10.4.2014 Pokud se pohybujeme v rámci občanského zákoníku (tedy nákup soukromou osobou, ne firmou) tak by to neměl být problém. Jistě se jim do toho nebude chtít ale přetěžování nebo špatnou údržby by museli prokázat oni. Např. neodborný zásah atp.. Takže... celý příspěvek > |
 |