|
Příspěvky uživatele - 240.105
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Letnit pokojovky?, 14.4.2015 Zdravím.
Loni jsem na léto vystěhovala ven drobnolisté fikusy. Dala jsem je na severní stranu do závětří, aby se nespálily, nakonec tam byly celé léto. Přišlo mi, že jim letnění prospělo. Letos to chci zopakovat, ale chtěla bych je začlenit do... celý příspěvek > |  | Založení zahrady, 13.4.2015 Nějaké sestavy se dají najít v katalozích zahradnických firem, i když info si pak ještě načtěte na internetu. Taky je dobrým zdrojem strejda Gůgl nebo peklo Pinterest, tam najdete fotky výsadby i s určením rostlin, ale je potřeba vládnout angličtinou... celý příspěvek > |  |
|  | Růže v nádobách - větší, 13.4.2015 Tak jsem zatím sehnala v místním zahradnictví The Fairy, světle růžovou, půdopokryvnou. Knirps, který se mi líbil na netu, měli 5x dražší, asi že byl z dovozu, The Fairy měla visačku česká rostlina. Byla v květináči, přišla mi hezky silná, výhony a... celý příspěvek > |  | Vysévání letniček, 13.4.2015 Tak mám dvoje naseté v obyčejné zahradní zemině, žádný substrát pro výsev a pod jak předchozí roky a jsou pěkné a rostou daleko lépe. Takže já do budoucna hledíky budu vysévat jen a pouze do obyčejné zahradní zeminy. Dík za dobrou radu. |  | Množení Fuchsií, 13.4.2015 Děkuji. To je tak, když o něčem uvažuju po dobrém obědě, mozek nemyslí. Počítám, že u petunií, surfinií a spol. to bude podobné. |  | Množení Fuchsií, 13.4.2015 Zakoupila jsem plato fuchsií, jsou už dost prokořeněné, tak je chci už zasadit do truhlíku (zatím nechat doma). Všude se píše o zaštipování pro lepší rozvětvení. Dají se ty odštípnuté části použít k nařízkování dalších rostlin? Jak moc je nechat... celý příspěvek > |  | Coleus "rococo", 13.4.2015 Jak vyséváte Coleus? Vůbec mi neklíčí, ani jeden. Semena nechat na povrchu nebo zasypat? |  | Truhlíky a nádoby 2015 - inspirace, 13.4.2015 Na internetu jsem našla kombinaci s letněnými pokojovými rostlinami - tchýnin jazyk vypadal opravdu zajímavě a netradičně. |  | Truhlíky a nádoby 2015 - inspirace, 13.4.2015 Zdravím.
Zahradnictví a hobby centra začínájí zářit záplavou rostlin, už jsem taky podlehla a zakoupila nějaké truhlíkovky. Loni mi nejvíc uspěly obyčejné petunie, ty klasické, velké jednoduché květy, lepivé, sytě neonově růžové. Černým z výsevů... celý příspěvek > |  | Plaménky (Clematis) - zasazení k sobě, 12.4.2015 Zdravím.
Včera jsem se na nějaké americké diskuzi dočetla, že když se k sobě sesadí, např. do nádoby nebo třeba k jedné treláži, různé plaménky, může jeden druhý zahubit pomocí nějakých výměšků z kořene. Zaujalo mě to. Zatím jsem o tom víc... celý příspěvek > |  |
|  | Popínavky - letničky - předpěstovat?, 12.4.2015 Ano, přezimuje, bohužel jsem se to dočetla pozdě. Loni jsem měla nádherné, takové přechody mezi oranžovou a červenou, opravdu krásná. No snad se mi ji podaří letos zase sehnat. Ze šesti semen zatím klíčí jedno.
A dneska jsem se rozhodla, že tu... celý příspěvek > |  | Nocenka, 12.4.2015 Hm, tak asi nezkoušel, budu muset zkusit naslepo. |  | Popínavky - letničky - předpěstovat?, 10.4.2015 Právě, bestie, už se zase ukazují i tady. Měla jsem povíjnici takový mix, ale letos jsem si sehnala pěknou barvu a chtěla bych se jí dočkat kvetoucí. Loni jsem předpěstovávala hrachory, ale byly to nakonec dlouhé vytáhlé chudinky, po vysazení v... celý příspěvek > |  | Popínavky - letničky - předpěstovat?, 10.4.2015 Zdravím.
Mám tu hrachory, lichořeřišnici a povíjnici. Je lepší je předpěsovat nebo je mám vyset přímo ven? A lze už teď nebo ještě počkat? Černooká Zuzana se mi nedaří ani z předpěstování, ani z výsevů ven, tu si kupuju v zahradnictví. |  | Nocenka, 9.4.2015 Zkoušel je někdo nařízkovat? Jako jiřiny? Z jedné "mrkve" rostou dva až tři výhony, přijde mi to zbytečně moc. Uvažuju, že by se to asi dalo vylomit a dat zakořenit. |  |
 |
|
|
|