|
Příspěvky uživatele - 200.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Krvavka, 2.12.2013 Dobrý den, chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s odrůdou hrušky Krvavka, popř. kde by se dala sehnat. |  | Ošetřování, ochrana meruněk, 2.12.2013 Tak jsem četl, že ta kys. boritá je lepší než borax. No a to mlžení vodou je fakt zajímavé. ale při větším počtu meruněk - myslím stromů, je asi neekonomické. |  |
|  | Ošetřování, ochrana meruněk, 1.12.2013 Tak s tím rošením to je zajímavé, bych právě řekl, že toto by ještě uškodilo, ale je to asi odzkoušená metoda, tak proč ne. :-) A přípravky s obsahem boru - můžete nějaké doporučit? Jo a ten přípravek se nedá sehnat, co jsem se díval. Nikde ho... celý příspěvek > |  | Ošetřování, ochrana meruněk, 1.12.2013 To je zajímavé, ale tak člověk hlavně musí odhadnout dobu, kdy májí být mrazíky, aby přípravek mohl aplikovat. A jak dlouho ta ochrana vydrží, asi moc dlouho ne co? Video bude asi zajímavé, ale bohužel anglicky tak dobře neumím :-) |  | Ošetřování, ochrana meruněk, 29.11.2013 A jaká je podle vás nejúčinější zbraň proti hryzci? |  | Ošetřování, ochrana meruněk, 28.11.2013 Ok, děkuji za další rady. Tak koupím cererit a nastuduju hnojení ovocných dřevin aˇvím, jak na to. Pravděpodobně to bude někde tady na foru, opravte mě jestli se pletu. A p. Paľo, někde jsem viděl i přípravek přímo na zvýšení odolnosti květů před... celý příspěvek > |  | Ošetřování, ochrana meruněk, 28.11.2013 Děkuji moc za rady. Kdyby vás ještě něco napadlo, tak piště :-) |  | Ošetřování, ochrana meruněk, 27.11.2013 Ano děkuji za odpověď, takže jestli chápu dobře, vy stříkáte meruňku pouze proti miniliovému úžehu? Ten postřik mědí působí taky proti monilii? Omlouvám se jestli mé otázky jsou hloupé, ale začínám a chci přes zimu nasbírat co nejvíce informací. Ten... celý příspěvek > |  | Ošetřování, ochrana meruněk, 27.11.2013 ok, jen úplně nerozumím těm postřikům. To aplikujete 2 - 4 postřiky proti monilii přípravky Baycore nebo Horizonem - to myslíte na jaře? A to hlavně ve dřevě, to znamená co- že by to mělo být známé - nějak jsem se v tom zapletl. :-) |  | Ošetřování, ochrana meruněk, 27.11.2013 Zdravím, zajímá mě jakou provádíte ochranu stromů meruněk, na jaře, na podzim či v průběhu vegetace. Myslím tím i ochranu co se týče postřiků. Zda máte okolo meruňky zrytou půdu nebo zda okolo ní máte trávník. Někde jsem četl, že na meruňky se... celý příspěvek > |  |
|  | Odrůdy okrajové polohy, 22.11.2013 Aha, tak to sem ale nechtěl, no teď s tím už nic nenadělám. A hodí se tato podnož do hlinité půdy nebo chce spíš písčitohlinitou? |  | Odrůdy okrajové polohy, 22.11.2013 Takže dnes sem natřel kmínky vápenným mlíkem. Dále možná kdyby moc mrzlo, tak bych je ještě obalil. Uvidím.
A ještě jsem se chtěl zeptat na podnož meruňky BSB 1, to je podnož jaká - broskvový semenáč??? Chtěl jsem v zahradnictví myrobalán a dali... celý příspěvek > |  | Špendlíky, 21.11.2013 Amáte například zkušenosti se čvestkou odrůdy Tipala? Uvádí se, že je to náhrada za špendlík - výborná k pálení. |  | Odrůdy okrajové polohy, 21.11.2013 Děkuji za radu. a obalujete i větve u mladých stromků? Ty silnější kosterní myslím |  | Odrůdy okrajové polohy, 21.11.2013 Aha, tak dobře. Já asi natřu kmínky tím vápnem a možná, jestli budou velký mrazy, tak to obalím alobalem asi.
No a jěště by mě zajímalo, jaké např. provádíte ošetření půdy okolo stromků, zda obrýváte nebo mulčujete trávou - tím nemyslím jen ... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|