|
Množení lilie pacibulkami, 6.8.2013 Kvetou většinou až čtvrtým rokem, ze šupin cibule někdy už třetím, ale to jsou ještě malé. Lída |
 |
Příliš písčitá půda, 5.8.2013 Klidně můžete dát větší vrstvu (třeba každý rok), v písku se za chvíli živiny vyplaví do spodiny. A zkuste ho v horku občas zalít, pokud můžete, zjara je dobré ho trošku pocukrovat močovinou (není drahá).... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nektarinka, 5.8.2013 Jídlu to nevadí, ;-)) |
 |
Pomůžete s identifikací prosím?, 4.8.2013 Štětinec laločnatý = Echinocystis lobata = trnitá okurka, občas se pěstuje pro popnutí plotů na zahrádkách. Chce slunce a vlhko. Lída |
 |
Ukousnuté květy růží, 3.8.2013 No jo, podle fotek by to mohly být i třásněnky (trips). Anglicky neumím a dávat to množství textu do překladače se mi nechce. Asi těch žeroucích potvor může být víc, jen nevím, jestli i na třásněnky by zabral ten Decis - mám nějak z minulosti v... celý příspěvek > |
 |
Jakou půdopokryvnou rostlinu do psí zahrady, 3.8.2013 Rožnov : Hřištní směs professional
Je tvořena hlavně z jílků vytrvalých, lipnic a kostřavy červené. Dalšími komponenty jsou poháňka hřebenitá a bojínek cibulkatý. Velice dobře snáší sešlapávání. Vhodná zvláště pro intenzivně... celý příspěvek > |
 |
Ukousnuté květy růží, 3.8.2013 Bohužel paní Lilly už sem nechodí :-((.Jinak vlastní zkušenost nemám, ale poupata snad vyžírají některé z pilatek (ale to by tak byly malé housenky) nebo snad bejlomorka poupatová. Ale zjistila jsem o ní jen to, že se nani používá Decis.... celý příspěvek > |
 |
Pomoc při určení choroby jabloně, 2.8.2013 Jo, jo... Holt máme tropické teploty a jablka nejsou tropické ovoce... Banány by to nespálilo ;-)) Lída |
 |
Pěstování gaury, 2.8.2013 V HK u Johna měli bílou, růžovou a červenou (ne najednou), ale u mne nepřežije zimu... 2x jsem to s červenou zkoušela - přikrýt/nepřikrýt, prostě zjara nic :-(( Lída |
 |
Nemoc nebo škůdce maliníku, 1.8.2013 Padlí jahodníkové, usuzovala jsem podle toho vašeho popisu. Nemáte nějakou fotku? Lída
|
 |
|
 |
Jaký jehličnan pěstovat ve velkém zahradním kvetináči?, 1.8.2013 Z truhlíku stejně musíte mít odtok vody, jinak budete mít po dešti z tůjí bahenní rostliny. Drenáž není nutnost, ale pokud se tam vejde, dala bych ji tam - je to lepší, půjde tam vzduch. Keramzit stačí. Mezi drenáž a zeminu dejte netkanou textilii,... celý příspěvek > |
 |
Malina - choroba dozrávajících plodů, 1.8.2013 Pokud jsou některé kuličky v plodu světlé a měkké, je to spálené sluncem. Od plísně by byly šedé, od škůdce tvrdé. Lída |
 |
Nemoc nebo škůdce maliníku, 29.7.2013 Mrkněte, jestli to není padlí jahodníkové.
Lída
|
 |
Solární pyramida - opravdu je k ničemu?, 28.7.2013 Za současných teplot se to musí prohřát i bez pyramidy ;-)) Lída |
 |
Proč mi odcházejí dýně?, 27.7.2013 ...Mně to zas pro změnu letos udělaly první tři patizony, také nevím proč - jestli se v tom horku neuvařily?? Lída |
 |