|
Určení velmi chutného jablka, 1.2.2014  Dukát |
 |
Určení velmi chutného jablka, 1.2.2014  Stromy plodí na delším dřevě a pamatuji si, že plody byly v často v hroznech. Proto taky některé částo plodů nevybarvené. Stopka je krátká.
To s tou chutí coxovky byl asi omyl. Nikdy jsem ji nechutnal tak nevím. Příjde mi, že ta chuť tohoto je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zimní postřik jádrovin Nitrosanem 25, 1.2.2014 Kdybych chtěl ten cymbush použít proti obalečům, kdy přesně to postříkat? Podle feromonového lapače? nebo až při nalévání pupenů? Vlastním 50l pojízdný postřikovač s 3m mosaznou trubicí a rozprašovačem a taky 10l na záda. Ten cymbush má výhodu, že... celý příspěvek > |
 |
Určení velmi chutného jablka, 1.2.2014  letorost |
 |
Určení velmi chutného jablka, 1.2.2014  Další foto |
 |
Určení velmi chutného jablka, 1.2.2014  Bude to asi opravdu jonathan. Trpí na jonathanovou skvrnitost plodů a padlí. Podle popisu z knihy Kamenický, Kohout 1957. Uvádějí i často ostré přechody mezi barvou (žlutá - červená), líčko purpurově červené, neznatelné žíhání a střední až... celý příspěvek > |
 |
Určení velmi chutného jablka, 30.1.2014  Zdravím. Moc bych byl rád, kdyby se podařilo určit odrůdu tohoto jablka. Strom je asi před 20 lety přeroubován. Plodí hodně. Odrůda by měla být Dukát, ale moc se mi to nezdá. Je docela dost pihovaté.
-šlo jíst ze stromu už v září a stále ho mám,... celý příspěvek > |
 |
Zimní postřik jádrovin Nitrosanem 25, 30.1.2014 Dnes jsem objevil i Cymbush 10DP. Podle návodu je postřik proti obalečům a housenkám na jabloních 0,03% roztokem, ochranná doba 28dní, účinná látka : 10% Cypermethrin. Bude to lepší než ten Nitrosan?
Honza Kratochvíl
|
 |
Zimní postřik jádrovin Nitrosanem 25, 23.1.2014 Nitrosan jsem už zavrhl. Koupil jsem ale Dithane DG Neotec. Původně jsem ho chtěl použít na plísně rajčat a kadeřavost broskvoní. Uvnitř balení se ale píše, že se používá i na strupovitost jabloní. Máte někdo ověřenou účinnost toho přípravku? Proti... celý příspěvek > |
 |
Zimní postřik jádrovin Nitrosanem 25, 6.1.2014 Řekl jsem si, že zase jednou jablka postříkám, protože ta úroveň obalečů a jiných škůdců je děsivá. Zvláště na rubínech a je to rok od roku horší. Našel jsem 1kg balení starého nitrosanu 25 - je tam asi půlka. Odhadu ji z nějakých 80 let. Může to mít... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosím o radu k přihnojení, 28.12.2013 Dobře, jak sleze sníh tak tam dám cererit.
Myslíte, že je lepší stromky sázet do vykopaných jam (cca 1m průměr a 1m hloubka) a jámy zaplnit lepší hlínou dospod cererit, (třeba vrstvit i s uleželým hnojem) nebo kopat malé jamky (jen tak široké,... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu k přihnojení, 28.12.2013 No mám z toho docela vítr. Jednou jsem přehnojil rybíz ledkem a vyrostly za rok 50cm měkké šlahouny, které v zimě zmrzly a ovoce brzy hnilo.. Má smysl hnojit i 15 let staré broskvoně? které letos předvedly rekordní úrodu nádherných plodů a nikdo je... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu k přihnojení, 28.12.2013 Hnojeno to bylo snad před 10 lety a to cereritem. Cererit ale dodá veškeré živiny N+P+K. Co když ale budu ve své půdě mít dostatek některého prvku a tím cereritem to přehnojím? |
 |
Prosím o radu k přihnojení, 26.12.2013 Zdravím všechny nadšence.
Chtěl bych přihnojit stromy většinou jabloně asi 30 stromků, většinou Rubín, Bohemia.. Některé i dost staré (přeroubováné).
Mám Cererit, Síran draselný, Superfosfát afrika, ledek.
Použil bych asi ten cererit,... celý příspěvek > |
 |
Husgvarna 236 x torq, 15.12.2013 Děkuji za odpověď, pilu jsem koupil z druhé ruky a olej jsem ještě nedolíval, tudíž nevím co v ní je.Je pravda že jsem jí dával do kotelny kde je cca 20 C.Asi to bude tím, před chvilkou jsem se na ní šel mrknout a už z ní nic neteklo. |
 |