Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vyžrané pupeny, 22.4.2012
Také si myslím, že by to mohla být monilie. Ale to by musel být strom napaden už v minulosti. A to by měl tazatel vědět, zda v minulých letech květy a plodonosné větévky jakoby zvadly a poté uschly. Další možností by byl ten mráz.
Pomrzla meruňka, nebo ne?, 19.4.2012
Po rozkvětu jste měl zkontrolovat tyčinky a pestíky. Pokud je blizna černá, tak plod tam potom nebude.
Jak se zbavit přesličky, 17.4.2012
Pokud se vyskytuje přeslička na stanovišti po více let, nepočítejte, že ji jedním postřikem natrvalo vyhubíte. Koření až několik metrů hluboko a vzhledem k malé nadzemní zelené ploše, může přijmout i méně účinné látky, která potom nestačí na zahubení... celý příspěvek >
Deffekty na konárikoch, 16.4.2012
Paní Petro, doporučuji Vám postupovat podobně jako Lukas.
Kdo zná tento druh plevele?, 16.4.2012
Dá se velice dobře zničit postřikem selektivními herbicidy např. Starane, Garlon 4 EC, Agritox a pod. Jenoděložné, tedy tráva zůstane zachována. Velice účinná je kombinace Agritox+Starane, silný účinek má i Garlon.
Casoron G, 16.4.2012
Basta je neselektivní totální herbicid, který je přijímán pouze přes listy plevelů. Nikoliv kořeny z půdy. Provádějí se jím desikace některých plodin (např. nať bramboru, pícniny pěstované na semeno, řepka atd.). Od 3. roku po výsadbě se využivá... celý příspěvek >
Ničení vytrvalých plevelů pod keřovými rybízy Roundapem, 16.4.2012
Na ničení pýru kolem keřů rybízu lze bezpečně použít některý z graminicidů. Ty účinkují pouze na jednoděložné (trávovité) plevele, k nímž pýr plazivý patří. Dvouděložným rostlinám neublíží. Nejlíp účinkují při vyšších teplotách a dostatečné půdní... celý příspěvek >
Kdy stříkat proti monilioze?, 14.4.2012
Syllit vám proti monilióze příliš nepomůže.
Odrůda jabloně Jonagored - pěstuje někdo?, 14.4.2012
Nepsal jsem, že Jonagoredů je několik. Když jsem míval ještě Jonagold jako volný zákrsek na podnoži MM 106, vydržel ve sklepě opravdu déle než Jonagored- ten, jak už jsem psal, nejvýš do půl dubna.  Zajímavé je, že z odrůd Jonagored a... celý příspěvek >
Mulčování pod stromy, 13.4.2012
K příspěvku AB. Vypalování trávy a listí byl (je) hrozný zlozvyk především starších lidí. Kdysi v naší obci jeden mladík na to doplatil životem, i když s tím pálením neměl nic společného. Přesto trvalo dalších mnoho let, než to v obci přestalo. Je to... celý příspěvek >
Odrůda jabloně Jonagored - pěstuje někdo?, 13.4.2012
Mám 10 leté vřeteno odrůdy Jonagored na podnoži M 9. Je to červenější mutace Jonagoldu. Mutací Jonagoldu je po světě veliké množství, jen v naší republice jich je už možná 10. Jak uvedl p. Vysloužil, roste opravdu bujně a tudíž se hůře tvaruje.... celý příspěvek >
Co je příčinou?, 12.4.2012
Na moniliozu se mi to nezdá, to by lístky spíš vadly a také květy.Může to být namrznutím?
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 12.4.2012
O monilioze plodů peckovin tady proběhla široká diskuse loni. Myslím, že to bylo u broskvoní. Ošetření fungicidy se provádí 2 až 3 týdny před předpokládanou dobou sklizně Je třeba brát ohled na ochranné lhůty přípravků. Doporučoval jsem Horizon a... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 12.4.2012
O výskytu strupovitosti na rezistentních odrůdách jabloní jsem psal několikrát v různých vláknech. Které to jsou, nebudu opakovat, nejsem kolovrátek.  Liší se to také podle oblastí a podle mých informací, jde o odrůdy, kde je rezistence založena... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 11.4.2012
Také jsem dnes stříkal Mythoserm. Z těch 30 odrůd ale jen 6 (silně a středně citlivé). Zatím je zde tlak strupovitosti slabý, minimum srážek a nízké teploty.
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika