|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vyžrané pupeny, 22.4.2012 Také si myslím, že by to mohla být monilie. Ale to by musel být strom napaden už v minulosti. A to by měl tazatel vědět, zda v minulých letech květy a plodonosné větévky jakoby zvadly a poté uschly.
Další možností by byl ten mráz. |  | Pomrzla meruňka, nebo ne?, 19.4.2012 Po rozkvětu jste měl zkontrolovat tyčinky a pestíky. Pokud je blizna černá, tak plod tam potom nebude. |  |
|  | Jak se zbavit přesličky, 17.4.2012 Pokud se vyskytuje přeslička na stanovišti po více let, nepočítejte, že ji jedním postřikem natrvalo vyhubíte. Koření až několik metrů hluboko a vzhledem k malé nadzemní zelené ploše, může přijmout i méně účinné látky, která potom nestačí na zahubení... celý příspěvek > |  | Deffekty na konárikoch, 16.4.2012 Paní Petro, doporučuji Vám postupovat podobně jako Lukas. |  | Kdo zná tento druh plevele?, 16.4.2012 Dá se velice dobře zničit postřikem selektivními herbicidy např. Starane, Garlon 4 EC, Agritox a pod. Jenoděložné, tedy tráva zůstane zachována. Velice účinná je kombinace Agritox+Starane, silný účinek má i Garlon. |  | Casoron G, 16.4.2012 Basta je neselektivní totální herbicid, který je přijímán pouze přes listy plevelů. Nikoliv kořeny z půdy. Provádějí se jím desikace některých plodin (např. nať bramboru, pícniny pěstované na semeno, řepka atd.).
Od 3. roku po výsadbě se využivá... celý příspěvek > |  | Ničení vytrvalých plevelů pod keřovými rybízy Roundapem, 16.4.2012 Na ničení pýru kolem keřů rybízu lze bezpečně použít některý z graminicidů. Ty účinkují pouze na jednoděložné (trávovité) plevele, k nímž pýr plazivý patří. Dvouděložným rostlinám neublíží. Nejlíp účinkují při vyšších teplotách a dostatečné půdní... celý příspěvek > |  | Kdy stříkat proti monilioze?, 14.4.2012 Syllit vám proti monilióze příliš nepomůže. |  | Odrůda jabloně Jonagored - pěstuje někdo?, 14.4.2012 Nepsal jsem, že Jonagoredů je několik. Když jsem míval ještě Jonagold jako volný zákrsek na podnoži MM 106, vydržel ve sklepě opravdu déle než Jonagored- ten, jak už jsem psal, nejvýš do půl dubna.
Zajímavé je, že z odrůd Jonagored a... celý příspěvek > |  | Mulčování pod stromy, 13.4.2012 K příspěvku AB. Vypalování trávy a listí byl (je) hrozný zlozvyk především starších lidí. Kdysi v naší obci jeden mladík na to doplatil životem, i když s tím pálením neměl nic společného. Přesto trvalo dalších mnoho let, než to v obci přestalo. Je to... celý příspěvek > |  |
|  | Odrůda jabloně Jonagored - pěstuje někdo?, 13.4.2012 Mám 10 leté vřeteno odrůdy Jonagored na podnoži M 9. Je to červenější mutace Jonagoldu. Mutací Jonagoldu je po světě veliké množství, jen v naší republice jich je už možná 10.
Jak uvedl p. Vysloužil, roste opravdu bujně a tudíž se hůře tvaruje.... celý příspěvek > |  | Co je příčinou?, 12.4.2012 Na moniliozu se mi to nezdá, to by lístky spíš vadly a také květy.Může to být namrznutím?
|  | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 12.4.2012 O monilioze plodů peckovin tady proběhla široká diskuse loni. Myslím, že to bylo u broskvoní. Ošetření fungicidy se provádí 2 až 3 týdny před předpokládanou dobou sklizně Je třeba brát ohled na ochranné lhůty přípravků. Doporučoval jsem Horizon a... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 12.4.2012 O výskytu strupovitosti na rezistentních odrůdách jabloní jsem psal několikrát v různých vláknech. Které to jsou, nebudu opakovat, nejsem kolovrátek. Liší se to také podle oblastí a podle mých informací, jde o odrůdy, kde je rezistence založena... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 11.4.2012 Také jsem dnes stříkal Mythoserm. Z těch 30 odrůd ale jen 6 (silně a středně citlivé). Zatím je zde tlak strupovitosti slabý, minimum srážek a nízké teploty. |  |
 |
|
|
|