|
Česnek, 2.4.2012 Nikdo nepíše, kde česnek pěstuje.(oblast, nadmořská výška) Tady západně od Zlína (190mnm) byli řádné holomrazy, sníh pokud napadl max. 7cm do 2dnů roztál. Za celou zimu padal sníh asi 4x!
Česnek vyrazil 2-3cm, zežloutl a konec! Všichni v okolí... celý příspěvek > |
 |
Opadávání jablek, 2.4.2012 Ta letní jabloň je Průsvitné letní??? Lidově "skleněnka"? Ta má opadu vždy dost. |
 |
|
 |
Hlodavci na půdě, 12.2.2012 To budou určitě kuny. Myšičky jen škrabkají. Já kuny měl v mezistropě. Teď v zimě sledovat stopy na sněhu!!! Pozor na záměnu stop s kočkou. O kunách je na tomto webu mnoho psáno.Jejich přítomnost je poznat i podle trusu.... celý příspěvek > |
 |
Odstranění pařezu, 9.2.2012 Na mé zahradě (ZL) se můžete vyřádit. Technika, kterou lze použít je opravdu jen krumpáč, rýč,sekera, lana a hupcuk. Ale já stále nemám Vaše :"A je hotovo". Škoda, že nemohu vložit foto, aby jste viděl, že to není žádná sranda takový ořešák ... celý příspěvek > |
 |
Jak odpudit strakapouda?, 6.2.2012 Nezapomeňte, že strakapoud svým klováním (zvukem) oznamuje ostatním, že toto je můj revír. Na vedlejším domě bylo po 2roky kovové lešení a denně okolo 7,45h kloval do ŽELEZNÉ trubky dokud lešení nezmizlo!
|
 |
Lednová zahrádka, 3.2.2012 Já česnek pěstuji už přes 30let, ale letos mám trochu "bobky"(=obavy).že ztráty budou! Jsou to silné holomrazy. Není tu sněh.pokrývka. Jak říkal Kozina: "Hyn sa hukáže!" |
 |
Lednová zahrádka, 3.2.2012 U nás na ZL.(190mnm) jsou teď silné holomrazy.Jeden druh česneku (ze čtyř; celkem 280stroušků), taky "vystrkuje nos"! Neublíží mu to???Nebylo by lepší ho zakrýt?Dík za vaše názory! Pepa. |
 |
Koupě skleníku, 21.1.2012 Prostudoval jste si ostatní diskuze na těchto stránkách? !!! Stačí napsat do vyhledávání a určitě se něco dovíte. Jen si to vše pročíst!!! |
 |
Rozdrápané kmeny, 20.1.2012 Souhlasím s Wimpi. Stará borka ("kůra") se má odstraňovat! Já zakrývám kmeny stromů proti jarnímu sluníčku (tzv.mrazové desky) prkny a myslím si, že by to bylo také účinné proti kočkám popřípadě okusu zajíci. |
 |
Termín výsadby česneku, 19.1.2012 Pro Martina xx92.43.
Nejedná se o módní záležitost ale zkušenosti !!!
Od r.1981na svoji zahrádku (190m.n.m.) vysazuji česnek každoročně až koncem listopadu či v prosinci. Dříve to stejně nestihnu! Ani jsem tenkrát nemořil! ... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stříhání na hlavu, 16.1.2012 ZYJAN fotil z knihy 1000 dobrých rad zahrádkářům! Je to výborná kniha! |
 |
Mulčování s použitím kartonu účinnost na plevele, 16.1.2012 Pro KUKY! Kde sháníte Casoron? Já ho již nemohu nikde sehnat. Loni jsem ho od jednoho pracovníka "vysomroval" plný kelímek.Použil jsem jej na kameny dlážděný dvorek,(kde v minulosti půsodily slepice=prohnojeno). Opravdu tam po celý rok nevyrostlo ani... celý příspěvek > |
 |
Předčasné opadávání lískových oříšků, 9.1.2012 Těžko teď soudit, když to nevidíme. Možná nejsou opylena, možná jsou napadena škůdci.
|
 |
Co je to za odrůdu?, 25.12.2011 Měl jste si to přečíst Tondo na té bedně i odkud pochází!!! Jablka nekupuji, ale občas se v obchodě podívám co je to za odrůda. |
 |
Termín výsadby česneku, 4.12.2011 To co píše pan Vladislav jsem si už všimnul také. Česnek sklízím ve stejnou dobu jako ostatní sousedé, kteří jej sadili v říjnu a já sadil až koncem listopadu. |
 |