|
Staré odrůdy, 23.3.2014 Několik desítek jader z pozdnějších odrůd jsem zasel loni na podzim a teď čekám, kolik jich vzejde. Loni na podzim jsem také vyryl díry pro budoucí výsadbu a naplnil je ovčím trusem, budoucím stromkům na přilepšenou. Abych si zkrátil čekání, koupil... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy, 20.3.2014 To je krása pane Jaroslave! Chystám se také k takovému způsobu pěstování rezistentů ve 480 m nm. Je to terasovitý svah. po desítky roků s neudržovaným travním porostem, nízkou vrstvou těžké uléhavé půdy a vápencovým podložím. |
 |
|
 |
Jablka Líza, 12.2.2014 Právě pojídám chutná jablka Elise zakoupená v Billa. Na sáčku je uvedena země původu ČR. Pěstuje někdo z přítomných tuto odrůdu?
|
 |
Muškátová reneta, 8.12.2013 Díky za reakci. Jenže na fotce mají evidentně Hájkovu muškátovou renetu. |
 |
Muškátová reneta, 8.12.2013  Dobrý den, v malé pomologi jablek z roku 1960 od Karla Kohouta je uvedena odrůda Muškátová reneta. Stránku s popisem a obrázkem přikládám. Zajímalo by mě, zda tato odrůda zmizela nenávratně v propadlišti dějin, nebo o ní někdo máte poznatky. |
 |
Nadejny nahodny semenac - postup, 16.11.2013  Zdravím všechny diskutující, také se chystám otestovat na zahradě dva náhodné semenáče, které jsem našel letos na vyprahlé krasové stráni. Oběma teď v listopadu začíná konzumní zralost. Obrázky plodů jsou přiloženy.
|
 |
Sedmiletý Rubín má pouze 10 plodů, 16.10.2013  Můj letošní Rubín na semenáči.
|
 |
Oldenburgovo, 18.9.2013 Pomologický popis nám dává oběma zapravdu. A navíc, je to odrůda pro chladnější oblasti. Já ji budu každopádně zálohovat, protože u nás ve vlhku trpí rakovinou. Lipovec má lepší polohu než mám já, ale o Coxku bych se chtěl také pokusit. |
 |
Oldenburgovo, 18.9.2013 Dobrý den pane Miloši, souhlasím s Vámi že odrůda oldenbugovo červené je mezi zahrádkáři dnes málo rozšířená, ale své příznivce má stále. Mastná slupka vůbec při konzumaci nevadí a ještě k něco k chuti. Chutných pozimních odrůd je jiste hodně ale jak... celý příspěvek > |
 |
Oldenburgovo, 18.9.2013  Pro mne je Oldenbirgovo červené "citová" záležitost. Zachránil jsem ji přenesením roubu z otcovy zahrádky. V našich drsných podmínkách moravského krasu rodí nádherné vonící, sladké a kořenité plody. Otec jí říkal muškátová reneta. Přikládám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za renglódu, 14.9.2013 Mohla by to být Královna Viktorie. |
 |
Nejchutnější rajčata, 18.8.2013  Mini Kumato ze semen z kupovaných plodů pěstuji první rok a nezklamalo mne. Naopak překvapilo úrodností, rychlým dozrávánín a výbornou chutí. Přikládám fotky. |
 |