Příspěvky uživatele - 152.34

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vermikulit, 11.5.2010
Je to minerál, který má dobré izolační schopnosti a zadržuje vodu. V půdě se asi bude chovat stejně jako bentonit, který mám vyzkoušený. Cenu bych tak srovnávala s cenou steliva pro kočky (tedy s bentonitem).
Kompost vs. sousedi, 26.4.2010
Je to tak, samotná tráva kompostuje nesnadno - vysoké teploty při intenzivním rozkladu mohou vést ke sterilizaci nebo i samovznícení. Je třeba dodat uhlík (promísit s pilinami, hrabankou), který rozklad zpomaluje a zeminu, která stabilizuje obsah... celý příspěvek >
Pěstování topolovky, 23.4.2010
Pokud si vzpomínám, tak já jsem ji poprvé vysela v dubnu a ten rok určitě nekvetla. Pokud máte sazenice nebo odkopky, a ne semena, pak by letos kvést mohla. Na zimu s ní nedělám nic, jen po odkvěku uříznu dlouhé stvoly. Kromě potíží s... celý příspěvek >
Jak Vám přezimovala levandule?, 20.4.2010
Levandule jsem mírně vytvarovala tak, jako každý rok. Už to jsou (byly?) takové 15leté velké polštáře. Je mi jich líto. Ď. Umtata
Voda uvnitř voděměrné šachty - pomoc, 20.4.2010
Máme vodu ve vodoměrné šachtě na jaře každý rok. Co jde, vyčerpáme kalovým čerpadlem, další díl vybereme ručně lavorem do kýble a zbytek se odpaří. U nás je to asi voda z tajícího sněhu v okolí poklopu (není vodotěsný). Zbytek roku tyto... celý příspěvek >
Jak Vám přezimovala levandule?, 19.4.2010
Bojím se, že letošní zimu s dlouhodobou sněhovou pokrývkou mé levandule nepřežily. Přestože byly dobře zazimovány, vypadají stále úplně bez života. Jsme v nadmořské výšce asi 500 m. Jak je to u Vás? Myslíte si, že mám ještě šanci, aby na nich něco... celý příspěvek >
Mahonie cesmínolistá, 29.3.2010
Lepší bude počkat na podzim, kdy je stálejší vlhkost půdy i vzduchu. Je to přece jen dřevina. Nevím, ale jak dopadne záhon po mahonii. Může se stát, že se na něm ze zbylých kořínků objeví malé mahonie. Kvůli sklonu k výmladkování jsou s ní někdy... celý příspěvek >
Je ještě brzy na totální herbicid?, 29.3.2010
Já bych počkala (respektive já čekám). Jednak ještě ledacos nevzešlo a jednak slunce nemá pořádnou sílu, a účinnost přípravku je tak mnohem nižší. Umtata
Nejaromatictejsi odruda, 24.3.2010
Ano, ano, ano, je vynikající a je to mrcha opadavá. Někdy nechá jen pár plodů - to aby člověk věděl, o co přišel!
Vozík na hadici, 24.3.2010
Také mám vozík Gardena už několik let a plasty jsou pořád OK. Jinak, kdo kupuje vozík s již navinutou hadicí, ten má jasno. Kdo však kupuje hadici a vozík zvlášť, musí brát údaje o délce hadice, kterou je možno navinout na cívku vozíku s rezervou.... celý příspěvek >
Calamandin, 23.3.2010
Náš kalamondin má plody právě teď, ale sklizeň už končí. Jsou jako šťovík, ale do čaje nebo vody to ujde. Kvést nám začíná okolo Vánoc. Dost dlouho jsou na stromku plody a květy zároveň. Květy intenzivně voní. Pokud jde o řez, řežeme celý rok,... celý příspěvek >
Hydrogel?, 19.3.2010
Ano, chová se to podobně jako bentonit, ale půda zůstává kypřejší, drobtovitá, protože hydrogel není jíl. Další výhodou hydrogelů oproti bentonitu je, že kočky kadí mnohem (mnohem!!) raději do záhonků s bentonitem. Jinak je lepší najít si ke... celý příspěvek >
Polyetylen nezavadnost, 19.3.2010
Ze samotného polyethylénu se nic škodlivého uvolňovat nebude. Běžně se používá na balení potravin (mikrotenové sáčky, pohárky). Problém by mohly být některé přísady, jako plniva, změkčovadla, stabilizátory. Bylo by nejlepší vědět přesné složení... celý příspěvek >
Popinavka na JZ, 17.3.2010
A co na betonovou stěnu upevnit řídkou treláž, po které by byly vedeny větvičky hlohyně. Hlohyně je stálezelená, má ráda slunce a na podzim má svítivé plody. Takové stěny pak vypadají moc hezky.
Břečťan - dobrý či špatný nápad?, 15.3.2010
O kultivarech břečťanu, které by lépe prosperovaly na slunci nevím. Třeba ty panašované snesou ještě méně přímého slunce než ostatní - slunce je v zimě popálí. Možná by stálo za to, přivést si řízek "divočiny" odněkud ze Středomoří... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika