|
Příspěvky uživatele - 168.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kaderavost?, 11.5.2013 Souhlasím s Vámi a samozřejmě předpokládám, že aktivní chemici nebudou s naším názorem souhlasit. Já ale mám vedle broskvoní i zeleninu a tu chci mít, pokud možno, bez chemie. Co se týká sousedů, za plotem jsou také tři broskvoně a než bych se díval,... celý příspěvek > |  | Postrik proti pilatce, 11.5.2013 Také mě napadlo, že když v předchozím roce došlo k plošnému zmrznutí květů slivoní, že neměla pilatka možnost rozmnožit se a že v následujícím roce bude i bez postřiku slušná úroda. Tak nám, Honzo, na podzim sdělte, jakou budete mít úrodu. |  |
|  | Kaderavost?, 11.5.2013 Už léta stříkám Kuprikolem, pouze jednou, těsně před rozkvětem. A myslím si, že když na stromu ulpí sotva desetina postřiku, pak dělat více postřiků je zbytečné zatěžování okolí. Neboli souhlasím, že bez chemie to nejde, ale nic se nemusí přehánět. |  | Postrik proti pilatce, 10.5.2013 Tak si letos připravte podpěry, aby se Vám pod tíhou úrody nezlomily větve. |  | Postrik proti pilatce, 7.5.2013 Naprosto souhlasím. Obecně uváděná dávka je dostačující u profesionálních postřikových přístrojů, které mají vyšší tlak a lepší rozstřik na větší vzdálenost a plochu. Užívá-li ale zahrádkář k postřiku nějaký 5litrový hobby postřikovač, opravdu... celý příspěvek > |  | K čemu je Talent?, 7.5.2013 Má, prosím, někdo informaci, zda je možné užít Talent proti strupovitosti broskvoní? |  | Hustý trávník - co s tím?, 3.5.2013 Když to nebude o živinách, tak tedy o tom, že příliš často sekáte rotačkou a tím dochází k zahoustnutí. Zkuste občas na části zahrady nechat trávu vyrůst, až odkete a posekat bubnovkou nebo strunou, až se budou dělat sena. A uvidíte pak ten rozdíl. |  | Suncrest (dotaz), 2.5.2013 Já Suncrest opravdu nepěstuji a v případě jeho typu květu se odvolávám na literaturu. Ano, vidím zde velký rozpor. Ve Vaší situaci bych ale počkal ještě jeden rok, až broskvoně začnou plodit a podle doby zrání s jistotou zjistíte, o který Vámi... celý příspěvek > |  | Suncrest (dotaz), 2.5.2013 I v pojednání Meruňky, broskvoně na zahrádce popisují autoři Richtr a Kalášek u Springcrestu miskovitý květ a u Suncrestu zvonkovitý. |  | Roubování, 30.4.2013 Já květy odstraňuji. Samozřejmě, může i z takového květu dorůst plod, ale dochází k zbytečnému vysilování roubu. |  |
|  | Ohybani svislych vetvi na vodorovne a jeho vliv na nasledne smerovani prirustku a plodonosnost, 30.4.2013 K té technice ohnutí. U závaží je problém, neboť jím vítr pohybuje a také větev má určitou pružnost a při stálém zatížení závažím může dojít až k jejímu ulomení. Mě se mnohem více osvědčilo držet ohnutou větev hliníkovým drátem zachyceným o již... celý příspěvek > |  | Rajčata ven?, 30.4.2013 U nás už by zapršet mohlo, dobré tři týdny tu nebyla ani kapka a ačkoli mám nádrže na 2m3 vody, téměř všechny zejí prázdnotou. |  | Trávník zničený divokými prasaty, 30.4.2013 Když jsem napsal, že smrdí, tak mohu potvrdit, že zas ne tolik, aby byl někdo obtěžován smradem. Ale napadlo mi, zda se nemůžete dohodnout s majitelem louky, zda byste tam, u plotu sousedů, mimo vegetační období, nemohl tak tři tyčky nechat. |  | Odstranění plevelů pomocí netkané textilie?, 29.4.2013 Já jsem užil starý běhoun, skrz který voda proteče a zároveň je tak těžký, že ho plevel nenadzvedne. Nutné je ovšem nechat záhon přikrytý alespoň od jara do podzimu, raději celý rok a samozřejmě, čím větší zakrytá plocha, tím lépe. Takto jsem beze... celý příspěvek > |  | Trávník zničený divokými prasaty, 29.4.2013 Existuje například Wildschwein-Stopp přípravek 400ml ve spreji za cenu do 500Kč. Já jsem ho užil, když mi na podzim prasata rozryla louku u lesa a od té doby je klid. Asi metrové dřevěné tyčky jsem zatloukl šikmo v úhlu asi 60° a k nim jsem přivázal... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|