Příspěvky uživatele - 179.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hořka řepa, 22.9.2014
Příliš dusíku škodí! Když mají brambory jednorázově k dispozici příliš dusíku, mají tendenci tvořit veliké hlízy s řídkou dužinou, náchylnou na nemoci, hnilobu,skladovatelnost se snižuje.
Hořka řepa, 22.9.2014
Hnůj, potom hnůj a pak zas jenom hnůj...ano zjednodušeně řečeno přesně tento postup mým bramborám velice prospívá.Platí zásada uleželý, vyzrálý hnůj jednou ročně.Zřejmě by bylo lepší hnůj zapravit na podzim, ale i na jaře přímo pod brambor stále... celý příspěvek >
Jak se zbavit houby?, 22.9.2014
Nejlépe Vám poradí, a nabídnou své zboží ve specializované prodejně.
Hořka řepa, 21.9.2014
Měl by jste dobrým radám naslouchat, když už poslechnout nechcete.Věřte mi, že dobrý hnůj každoročně zapravený na podzim do kultivované zeminy pomůže Vaším bramborám... a né jenom poctivý hnůj jednou za tři roky, a zbytek dopchat syntetikou.Já i moje... celý příspěvek >
Durancie, 21.9.2014
Kdysi dávno jste psal o tom, že máte Bystrickou.Mě to spíše velikosti, tvarem,žlutou dužinou vypadá na nějaký povedený klon domácí švestky, tak snad by to mohla být nějaká Bystrická.
Hořka řepa, 21.9.2014
Ano, brambory pěstuju tři roky na jednom místě, pak brambořiště přesouvám, a Vám bych to rozhodně doporučil taky.Z důvodů jednostranné vyčerpanosti půdního fondu, a konstantního narůstu reziduí, nemoci,škůdců.Uvidíte, že nová půda dokáže poskytnout,... celý příspěvek >
Hořka řepa, 21.9.2014
Moje brambory hnojím každoročně hnojem protože ho mám, nebo si ho můžu dovezt.Brambory bych bez hnoje nesadil.Skoro vždy na ten počin brambory reagují velmi přičinlivě, až dychtivě.Je už pak moji chybou, že ho nedávám na podzim, ale na jaře, hned při... celý příspěvek >
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 21.9.2014
Možné to je.Při tomto způsobu dlouhodobého uchování jab. moštu zachráníte maximum prospěšných látek, ale já si nedovedu přectavit, že bych polovinu mrazicího boxu vyhradil jenom moštu.Bylo by to skladování drahé, a zřejmě bych přišel na... celý příspěvek >
Slivovice z odpeckovaného kvasu, 21.9.2014
Výtěžnost ze 60 L kvasu švestek mi vychází něco okolo 7.8-8 litrů kvalitní 51% slivovice.Pokud pán vytěží více, zřejmě bere kromě jádra i úkap, dokap.
Hořka řepa, 21.9.2014
Brambory hnojené hnojem 1x3 let sice porostou, ale výnos bude dalšími roky mizerný pokud navíc vynecháte syntetiku.Každý přece ví, že brambory každoročně pěstované na hnoji podávají kvalitatívně, kvantitatívně bezkonkurenční výnosy.Například dýně... celý příspěvek >
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 20.9.2014
Nadbytky moštu neprodávat, protože málokdy dostanete za něj přiměřenou cenu, a domácí mošt bez chemické konzervace je poklad v domě, jako npř. med.Neodkalený neprodáte, a okalovat je ho škoda.V zimě, když budou nemoci útočit, fairwall v podobě zdravé... celý příspěvek >
Jabloňová stěna, 20.9.2014
Pro natáčení směru stěn, a tedy dokonalejší oslunění jednotlivých vřeten, bych se podíval k sousedům vinařum.Ti většinou na svahu řady natáčejí né po vrstevnicích, ale z kopce dolů.Pokud máte rovinu, použil bych jižní směr.
Moniliová hniloba, 20.9.2014
Monilie si nevybírá, postiženy jsou víceméně všechny odrůdy stejně.Takže mě někdy zaráží, když se někdo ptá, která odrůda je monilii odolnější, než ta druhá.Jiný aspekt je praskání plodů po deštích, druhotné zanášení hniloby, a štavnatost odrůd.Menší... celý příspěvek >
Opora pre jablon, 20.9.2014
Roxory ano, ale pozor na zimní vyzařování nakumulovaného tepla, mrazu ze železa, které dokáží pletiva v dormanci ničit.Dřevo je v tomto směru stálejší, šetrnější,ale vydrží relativně jen po krátkou dobu.Přímý styk železa x kůry je třeba oddělit... celý příspěvek >
Hořka řepa, 20.9.2014
Kdybych hnojil hnojem brambory, zeleninu 1 x 3 roky, zřejmě bych byl nucen úrodu koupit.Brambory,česnek,a další, chtějí každoroční příděl od kraviček, protože syntetiku nedávám.Semínka dýní přímo na uleželý hnůj.Když není hnoja,vlak nejede.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika