|
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014 Jj složením je to (Neodetersol Botti) soda na praní za německé ceny. |
 |
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014  KUKY to snad ani ne (na potravinářská demijón)
... a neměl jste na mysli kyselinu amidosírovou???
|
 |
|
 |
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014 Souhlas, sodu na praní nebo louh v dostatečné koncentraci a po dostatečně dlouhou dobu. Normálně bych naplnil jeden z demižónů co nejteplejší vodou do 3/4 objemu a pak přisypal louh (nebo sodu). Po jejím rozpuštění dolil obsah po okraj a nechal týden... celý příspěvek > |
 |
Nesmrtelná myš v izolačním polystyrenu, 4.12.2014 Wimpi, půjdu si to ověřit na veterinu. Rejsek prý obsahuje látky pro které je minimálně nejedlý, možná ve větším množství i jedovatý. Podobné je to i s čokoládou a vosami.... |
 |
Kosatec - kdy přesazovat a nároky, 4.12.2014 Já osobně bych ty kosatce nyní dal na finální místo, není zamrzlo.... No protože se sázejí na úplný povrch země, nasypal bych na ně lehkou listovku nebo rašelinu ve vrstvě do 5 cm a nad to "krecht" z libovolné vzdušné biomasy. Optimální je slaměnná... celý příspěvek > |
 |
Nesmrtelná myš v izolačním polystyrenu, 4.12.2014 Ano Wimpi, dobře živené kočky myšačky loví a nosí na práh vše za co dostanou odměnu chutnější než je to co ulovily. Takové kočky nosí i rejsky. Pokud však tuto motivaci nemají a loví z potřeby uživit se, rejsky vynechávají.
No jestliže by byl v... celý příspěvek > |
 |
Jaký štěpkovač?, 4.12.2014 Ztrátu na výtřevnosti bych tolik neřešil, jako to, že čerstvá štěpka dehtuje komín. Pokud není vložkován nerezí, je odfrézování zdehtované omítky a vyvložkování docela drahá záležitost.
No, pokud opravdu v sadu není elektrika, tak je nejúčelnější... celý příspěvek > |
 |
Nesmrtelná myš v izolačním polystyrenu, 4.12.2014 rejsek je hmyzožravý, ten jediný se chytí na uzeninu nebo kočičí žrádlo. Domeček na něj není vhodný, dokáže z něj vylézt protože je minimálně o 1/2 menší než myš. Kočky ho neloví, nechutná jim, spíše jim smrdí... |
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 3.12.2014 Tak z jarního roubování se ujaly pouze 2 odrůdy, takže znovu stojím před otázkou, kterou pozdně zimní odrůdu si pořídit.
Concorde® byla dojedena jako první jednak s ohledem na malý počet plodů (první sklizeň v počtu 6 kusů = 1,2Kg).
Jana® -... celý příspěvek > |
 |
Vysazení třešně, 3.12.2014 Vašeho manžela by měli pozlatit. Musí mít svatou trpělivost a nesmírnou toleranci k Vašim výmyslům. V lokalitě, kde se běžně velkosady zakládají sázením špičáků "pod rýč" jej donutíte dělat vojenské manévry s okopy pro tanky a BVPčka. Sázení špičáků... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vysazení třešně, 1.12.2014 Nebojte se, ty kořeny si podnož vytváří pro zachycování přípovrchové vláhy a má jich dost. Pokud by byl suchý rok, dá se to dohnat zálivkou případně i listovou výživou. Odkopává se od vnějšího okraje ke kmeni tak, aby jste to zkracoval stylem... celý příspěvek > |
 |
Vysazení třešně, 1.12.2014 nesouhlas je namístě, až po vložení příspěvku jsem si přečetl další informace od tazatelky a ujasnil si, že to co já mám pod pojmem zalít močovinou není to co měla na mysli ona (10 litrů 5%ní versus 4 dcl cca 2%ní).
Jen jsem byl línýto upravit... celý příspěvek > |
 |
Vysazení třešně, 1.12.2014 Pane doktore, pan xxx.xxx.31.134 nemá na mysli kořeny hned u kmene, ale tak 2-3 m daleko na obvodu koruny, kde je trvalý travní porost. Tuto vlastnost některých podnoží neovlivní žádný způsob sázení.
Pokud ty kořeny vadí je potřeba je okrýt v... celý příspěvek > |
 |
Ražná - ražovica, 1.12.2014 ne, je to tradičně opisovaný nesmyslný recet nemající s žitnou (ražovicou) nic společného. Obilné pálenky nepotřebují doslazování, ale správné vedení sladu, jeho uvaření na mladinu a vykvasení. Až po počátek kvašení je to stejné jako výroba některých... celý příspěvek > |
 |
Česnek a myši (hlodavci), 1.12.2014 njn tyhle byly se stvolem k uložení do vázičky v kuchyni. Minulý týden jsem je připravil do přepravky, že je tento týden odvezu k prodeji Takže už nevisly za nať ve svazcích po 12ti na bidle a ještě nebyly v kuchyni...
Nějak mi uniká smysl... celý příspěvek > |
 |