|
Příspěvky uživatele - 220.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pravokořenná višeň, 11.4.2015 Vždyť jsem ho před půl rokem zasadil. Na úrodu má ještě čas. No třeba odstraním jen ty slabší, ty by se s úrodou stejně válely po zemi. Dave |  | Zmlazení meruňky?, 3.4.2015 Děkuji mnohokrát! Přesně něco takového mě zajímalo.
S tím kácením prý počítají tak příští rok, či později. Tak jsem se za ni přimluvil, a zkusím jí pomoct.
Foto však nemám. Ale na tom byste stejně nic moc nenakoukal. Kmen má docela v pohodě,... celý příspěvek > |  |
|  | Rakytník - množení, 3.4.2015 To jako, že bych keř hluboce seřezal, aby vyhnal větve i blíž k zemi, a ty zahrábl do země? Totiž teď by se ty větvičky maximálně tak zlomily, kdybych je chtěl ohnout k zemi. Všechny mají spíš tvar zákrsku, než keře.
Já zkusím i ty semena. Třeba... celý příspěvek > |  | Dřín (Cornus mas), dřínky a vše okolo, 3.4.2015 No něco mám vyseto v zahrádce, to bubu přesazovat. Ale jde mi spíš o to, jak průbojné jsou ty mladé kytičky ve volné přírodě? Zkoušel někdo?
Dave |  | Jarní řez slivoně, 3.4.2015 Vy máte takový pěkný sad? No mě se ty stromy líbí tak, jak jsou, bez řezu.
Ten ořezaný stromek by snad nebyl až tak špatný, kdyby ale měl o rok, či dva méně. na takto starý strom je to moc hluboké. Ale uvidíte sám, jak se to bude chovat. Jinak je... celý příspěvek > |  | Opravný řez renklódy, 3.4.2015 V tom s vámi souhlasím. K jaké změně tedy dochází na větvích typu "vlk"? V každé literatuře se dočtu, že ze spících oček roste dřevo s řidšími pletivy, než z těch "normálních" pupenů, a ovoce je také jiné. Čím je to tedy způsobeno? Dave |  | Pravokořenná višeň, 3.4.2015 A co když tam ty postranní větvičky nechci, že jsou moc nízko? Odstranit je v květu? A bude se stromek moc zlobit? Rány bych samozřejmě zatřel.. pořád mi to nedá a musím něco vymýšlet :D Dave |  | Burlat - jak zvýšit korunku?, 1.4.2015 Tedy už jsem viděl i lépe ujmutý strom. Já se klaním spíše k té verzi pana M.V., ponechat ho, ať se rozkouká. Třešeň si ráda dělá terminál, a to i bez pomoci. Postranní obrost lze opravdu odstraňovat až zeslábne, je to výhodnější pro něj i pro vás.... celý příspěvek > |  | Třešen Stela, 1.4.2015 Teď jsem četl ve vlákně o višních, že je možné řezat od doby zelených špiček (asi pupenů) až do opadu květních lístků. A na ty řezné rány, jestli máte něco na zatírání řezných ran stromů, třeba stromový balzám, či štěpařský vosk, tak bych to zatřel.... celý příspěvek > |  | Můžu zapěstovat z vedlejší větve terminál?, 1.4.2015 Pánové, nádherné téma. A já si dovolím do něj vložit svůj dotaz. Tak tedy:
Mám loni na podzim zasazenou třešni Burlat na podnoži Colt. Střih ze školky byl proveden zhruba v 60ti centimetrech, 2 výhony rostou asi 170° a 2 cm od sebe, třetí je... celý příspěvek > |  |
|  | Stáleplodící jahody a ostatní jahody blízko sebe?, 29.3.2015 měsíční, to jsou ty divoké, co rostou i v lese? |  | Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 29.3.2015 Já dávám hlas podzimním odrůdám Dezert a Spartan. Z raných je to Průsvitné letní. A James Grieve, když je dobrý rok, jsou k nezaplacení! Dave |  | Na podzim vysazené meruňky a třešeň - řez, 29.3.2015 té třešni bych nechal jen jeden terminál a střihl ho na pupen směrem do korunky (popřípadě, jak říkáte, ještě vyvázat), nějaké slabší větvičky odstranit
u těch meruněk bych se rozhodně snažil zapěstovat terminál, ale pokud je středový výhon... celý příspěvek > |  | Zmlazení meruňky?, 29.3.2015 Zdravím Vás, Zahradníci! Před několika dny jsem měl tu čest seznámit se s postarším stromem meruňky. Teda řeknu vám, takovou jsem ještě neviděl. Poslední zásah do jejího růstu byl proveden asi ve školce. Takže na první pohled jsem ani meruňku... celý příspěvek > |  | Třešňový týden, 27.3.2015 stejně to žádný rok nebudete mít stejné, tak na tom, tedy podle mě, až tak nezáleží - prostě, když uvidím v okolí zrát první třešně, beru to jako první třešňový týden (ta rychlice je předpokládám ta velice raná odrůda, co chutná tak jakoby nijak, jen... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|