|
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 1.9.2013 Výše jsem četl toto-Ale pro pána co "vodí kosu po zemi spodní hranou čepele"-hlava mi nebere jak to dělá, že s trávou nechytá i kamínky a hlínu. Navíc je čepel vypouklá a prohnutá-vždyť by se vám zažezávala do země. Ostří musí být přeci nad... celý příspěvek > |
 |
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 28.8.2013 Kosa-co jsem poznal za desítky let jako sezonní sekáč pro sebe.Nic se nemusí posouvat.Neubývá to tak, aby se řešila geometrie.Naopak mnoho lidí to dobře neutáhne a kosu mají do pravého úhle.Sekají tak dlouho až je kosa jako prkno tupá.To že kosa seká... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 26.8.2013 Prosím vás, nedělejte z toho drámo.Debata je o seříznutí kosiště jehož cena se pohybuje kolem 300kč, Není to nákup nákl.auta a následné uříznutí korby.Samozřejmě že je lepší tu dirku do kosištěte vydlabat, než co jsem vám radil já.Já jí vrtám, nemám... celý příspěvek > |
 |
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 25.8.2013 vyvrtat do kosiště díru nebo co jako?
Ano, To třetí je správně.Díru 8mm, hlubokou 10mm??Nebo menší průměr a nějak podle materialu vydlabat. |
 |
Spalí se čerpadlo při použití 3/4" hadice v 1" sání?, 19.8.2013 A taky pane Mravenec, když to zbytečně tady někdo řeší čerpáte tím čerpadýlkem sloupec 3.5m hluboko a 35 m sajete?Což je podle fyziky 7 m sloupec?K tomu nějaké kolínko a je to 8m a to je konečná.Nejen pro čerpadýlko za 3300kč.Nebylo by lepší to... celý příspěvek > |
 |
Výběr křovinořezu, 16.8.2013 Už ta celá debata, jak se tu s oblibou uvádí, je na Chocholouška.Lidéé jsou různí a debata třeba o fotbale je taky nekonečná.Jestli mi někdo nabízí stroj za 6 tisíc a vedle soused s ním seká několik let bez poruchy, tak proč bych si tady měl vzít... celý příspěvek > |
 |
Výběr křovinořezu, 9.8.2013 Mě je jedno co si kde kdo napočítá.Na to abys udělal, to co si napsal tak máš na určitý metr čtvereční 4 sekundy.To bys musel jeden dvoumetrový tah dělat 1sec a ještě zabírat 12.5 cm.O tom se bav a nevykladej jaký má louka daný... celý příspěvek > |
 |
Výběr křovinořezu, 6.8.2013 Nezlob se, že ti tykám ale ty si úplný demagog..Za vikend 10m široký pás a 1 km dlouhý děláš v pohodě. A hupky do bazenu.2500m2 posekat za 3hod je posekat 1m2 za 4.3sec.Když budeš brát 2 m záběr, tak ti bude muset stačit na jeden dvoumetrový tah 1... celý příspěvek > |
 |
Výběr křovinořezu, 4.8.2013 Jsem rád, že jsme se neposlali někam, protože extremní počasí má vliv.Takže za 1000m2 jste schopný vyfakturovat 700-2000kč a to někdy za pouhou hodinu.? To je pěkné.Co se týče dílů, pokud bych je potřeboval, tak přestože jsem vše poupil v MF, tak... celý příspěvek > |
 |
Výběr křovinořezu, 3.8.2013 Já přece nepíšu, že všechno dělám dobře.Naopak, zajímalo by mě co dělám špatně.Mám křovinořez OM 740 a na 1100m2 si beru 2 petky a ty tam spálím.Sekám to trojzubem a trvá mi to možná víc jak tři hodiny.Jestli to není tajné, kolik stojí metr, když se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr křovinořezu, 3.8.2013 To jste napsal dobře, aby se pan Novák nenechal zblbnout.Teď záleží od koho.V případě, že sekáte vy 1000m za 50minut tak bych si žádný křovinořez nekupoval a nechal bych si to za peníze posekat.Dal bych vám 350/h.No je to moc.Nákladní auto stojí... celý příspěvek > |
 |
Studna 5,5m a systém cerpadla, 22.7.2013 Nevím z jakých důvodů nechcete tlakovou nádobu, jestli proto že je drahá?Do ponorného čerpadla Malyš jsem se nikdy nezakoukal.Není všemohoucí, Mnoho lidí dřív levně prodávalo vodárny sigma, protože se napojili na řad.Málo jetá i z nádobou kolem 3... celý příspěvek > |
 |
Naklepávač na kosu, 4.7.2013 No, chtěl bych s vámi souhlasit, ale když si vzpomenu, jak vypadal trávník kolem domu, který jsem sekal kosou, než sem si vyrobil sekačku z pračkového motoru??A proč vlastně jsem si tu sekačku tenkrát dělal, když jsem zahradu a strouhy sekal kosou.No... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez do 5tis, 3.7.2013 Na vaší práci je jedno jestli si koupíte OM nebo něco jiného.Ona je moda kupovat všude jinde než u bédi a celý národ tam chodí.A ještě když tam začnou prodávat německou značku.Rady, v době internetu, že je důležitý servis vedle baráku?Zavoláte a díl... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez do 6000, 24.6.2013 Teda to zírám.Třičtvrtě hektaru křoviňákem za 5 hodin, olej M2T 1 ku 25,potom 1/33.Upálená hlava, protože se to zahřálo.atd.
M2T tam můžete dávat 1:10-On prý při vyších teplotách nemaže.Takže já dávám jiný, co prý maže 1:50.Léta jsem vydělával... celý příspěvek > |
 |