|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Moniliový úžeh, 26.4.2011 Ano, proti virovému onemocnění žádný fungicid nepomůže a lhostejno jestli se jedná o brambory či ovocné stromy.
Monilia je však houba a lze ji pomocí fungicidů eliminovat. Co bývalo dříve je zbytečné zmiňovat. Už jsem zde kdesi napsal, že jsem se... celý příspěvek > |  | Jaro a strom jako v lednu, 24.4.2011 Že okrasné vrby trpí také monilií jsem dosud neslyšel. Docela jste mě tím vystrašil. Mám totiž hned dva sousedy, kteří mají několik těchto vrb v blízkosti mé zahrady, některé hned za plotem. Zítra to tedy musím obhlédnout. |  |
|  | Náhrada za Idared, 23.4.2011 Otavu mám naroubovánu teprve druhým rokem, takže jsem ji ještě nesklízel. Bál jsem se ji v minulosti vsadit, protože jsem se domníval, že vyžaduje teplé polohy.Narouboval jsem ji na základě referencí dvou velkých pěstitelů v naší oblasti, kteří ji... celý příspěvek > |  | Tragédie jménem Monília laxa, 22.4.2011 Především podle plodů. Jsou silně zdeformované, větší, než zdravé plody, nemají pecku, později je povrch bělavý. Větévky jsou většinou pokroucené.
Chemická ochrana je možná pouze preventivně, podobně jako u kadeřavosti broskvoně či moniliovém úžehu... celý příspěvek > |  | Tragédie jménem Monília laxa, 21.4.2011 Mám stejný názor, že napadnuté větévky, či dokonce celé větve, se zachránit nedají. Zde jsou řešením pouze nůžky, či pilka.
Překvapuje mne, že Ronyho Stanley trpí moniliovým úžehem. Kromě loňského roku jsem Stanlye nikdy fungicidem neošetřoval... celý příspěvek > |  | Tragédie jménem Monília laxa, 20.4.2011 V chladnějších oblastech s velkým tlakem moniliozy jsou nutná 3 ošetření v době květu, jak jsem uvedl v kapitole meruňky. Monilia se dá zvládnout. |  | Jaro a strom jako v lednu, 20.4.2011 Jak stará je ta třešeň, Rony? |  | Utopené místo roubování, 20.4.2011 Ta korunka není založena dobře. Všechny výhony, tedy budoucí kosterní větve, vyrůstají z jednoho místa, což bude mít za následek, že strom bude v budoucnu trpět klejotokem (a Kaštánka to umí).
Pokud je místo očkování utopeno pod zemí, stromku to... celý příspěvek > |  | Přípravek proti mšicím, 20.4.2011 V době, kdy zjistíte, že na stromku jsou. Nejlépe v době, než vytvoří velké kolonie, pak je lépe větévku odstřihnout. |  | Díry v kůře na jabloních a třešni, 20.4.2011 S tím octem nemám žádné zkušenosti. Mně se osvědčilo po vyčištění rány postříkat nějakým přípravkem na bázi hydroxidu měďňatého (Kocide, Champion, Funguran a pod.) a poté zatřít stromovým balzámem, nebo hustým venkovním latexem.
Proti těmto nekrozám... celý příspěvek > |  |
|  | Jaro a strom jako v lednu, 19.4.2011 Tazatel chce vědět všechno a sám nesdělil nic, takže to je spíš pro věštce. Hryzec by to mohl být, ale to by musel vědět především tazatel, jestli se na zahradě vyskytuje.
Moniliový úžeh by to mohl být, podle mne, jen v případě, jestli stromek loni... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.4.2011 A proti čemu jste použil teď Reldan? |  | Jak na rez hrušnovou?, 18.4.2011 Obecně na rzi a tedy i na rez hrušńovou působí dobře některé azoly a také strobiruliny, které jsou plně systemické a dále pak triazolové přípravky s lokálně systemickou účinností jako je Baycor a Talent.
Já používám jeden rok na začátku květu... celý příspěvek > |  | Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 18.4.2011 Shodou okolností jsem měl loni možnost nahlédnout před sklizní do porostu pšenice, pěstované ekologicky. Klasy plné braničnatek a nebezpečných fusarios(je pravda, že loni byl velmi nepříznivý rok). Ale vajíčka, ani jiné produkty živočišného původu... celý příspěvek > |  | Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 17.4.2011 Pane Palo. Nikdy jsem nekomentoval Vaši volbu nepoužívat fungicidy na zahradě. To je skutečně jenom Vaše volba.
Ale už jsem musel reagovat na některé Vaše nesourodé příspěvky, kde mícháte dohromady věci, které spolu nesouvisejí, nebo které nebyly... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|