|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak na mravence?, 27.5.2011 Prodávají se lepové pásky s označením myslím, že Stromset. Práce s nimi je snadná, slyšel jsem na ně pozitivní ohlasy. |  | Povadlá broskvoň po výsadbě, 27.5.2011 Záleží také na tom, zda byla broskvička po výsadbě dostatečně zakrácena hlubším řezem a odstraněním nadbytečných postranních výhonů. |  |
|  | Žloutnutí listů rybízu, malin, angreštu i měsíčních jahod, 27.5.2011 Neshánějte žádný fytovit a opravdu dodejte nějaký humus (nejlépe kompost, může být i zahradnický substrát) a zalévejte asi v rozmezí 1O-14 dnů rozpustným hnojivem Kristalon jahoda. |  | Kalamitní napadení bekyní zlatořitnou, 23.5.2011 Ano, obraťte se na SRS v příslušném okrese. |  | Postřik, 23.5.2011 Lépe Baycor. Zato účinkuje především preventivně. |  | Vlnovník hrušňový, 22.5.2011 Normy pro rezidua pesticidů jsou pro plodovou zeleninu velice přísné. Já bych se tedy řídil OL pro papriku. |  | Švestka - žloutnutí listů, 21.5.2011 Byla to asi zelená skalice, ne? Jinak síran železnatý. |  | Choroba brosvoně, 20.5.2011 Také si myslím, že se nejedná o suchou skvrnitost ( houba Blumeriella), která napadá především starší listy a nejedná se ani o dírkovitost (původcem je houba Stigmina)
Jinak přípravek Dithane proti houbovým chorobám má pouze preventivní účinnost... celý příspěvek > |  | Jaká je to choroba?, 19.5.2011 Monilia na tom stromku je. Nyní je třeba napadené větévky včas odstřihovat a spálit. Ta prasklina na kmeni je pravděpodobně od mrazu. Jak radí Palo, ránu ostrým nožem vyřízněte až do zdravého dřeva. S modrou skalicí nemám žádné zkušenosti. Ale takto... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.5.2011 No právě, že značná část rezistentních odrůd je citlivá na padlí. Naštestí, i když to nemám do Hk příliš daleko, je u nás přeci jen chladněji, a tak padlí " zlobí "jen v některých letech. |  |
|  | Opad plodů, 17.5.2011 To, že plody vypadají dosud pěkně, neznamená, že nenamrzly. Zkuste některé rozříznout, pokud jsou uvnitř černé, je to jasné.
V naší oblasti to vypadalo, že hrušně ty noční mrazy ustály. Plody dosud drží na stromě a také vypadají dobře. Ale chyba... celý příspěvek > |  | Jabloň luna, opál sirius, 17.5.2011 Mám Sirius i Opál, všechny stromky na zahradě mám ve tvaru štíhlého vřetene. Obě uvedené odrůdy mám 5.rokem. Oba mají skladovatelnost u mne do dubna-května. Sirius je v této době jednička, Opál je příliš sladký a zdrobňuje plody. Letos nebyla dobrá... celý příspěvek > |  | Prosím o určení škůdce, 16.5.2011 Proti přezimujícím nymfám v době rašení ošetřovat Oleoekolem, nyní by mohl pomoci nějaký povolený organofosfát (např.Reldan)+olejové smáčedlo. |  | Švestka - žloutnutí listů, 16.5.2011 Také si myslím, že chybí železo. Postříkekejte listovým hnojivem s vyšším obsahem železa a po 2 týdnech zopakujte. Pokud Vám v postřikovači zbyde už nepotřebná jícha, stromek jí zalijte. |  | Vlnovník hrušňový, 15.5.2011 Nissorun nehubí dravé roztočeTyplodromus pyri- populace Chelčice i populace Mikulov, nehubí dravé roztoče Phytoseidae a je doporučován v systému integrované ochrany rostlin. |  |
 |
|
|
|