Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak na mravence?, 27.5.2011
Prodávají se lepové pásky s označením myslím, že Stromset. Práce s nimi je snadná, slyšel jsem na ně pozitivní ohlasy.
Povadlá broskvoň po výsadbě, 27.5.2011
Záleží také na tom, zda byla broskvička po výsadbě dostatečně zakrácena hlubším řezem a odstraněním nadbytečných postranních výhonů.
Žloutnutí listů rybízu, malin, angreštu i měsíčních jahod, 27.5.2011
Neshánějte žádný fytovit a opravdu dodejte nějaký humus (nejlépe kompost, může být i zahradnický substrát)  a zalévejte asi v rozmezí 1O-14 dnů rozpustným hnojivem Kristalon jahoda.
Kalamitní napadení bekyní zlatořitnou, 23.5.2011
Ano, obraťte se na SRS v příslušném okrese.
Postřik, 23.5.2011
Lépe Baycor. Zato účinkuje především preventivně.
Vlnovník hrušňový, 22.5.2011
Normy pro rezidua pesticidů jsou pro plodovou zeleninu velice přísné. Já bych se tedy řídil OL pro papriku.
Švestka - žloutnutí listů, 21.5.2011
Byla to asi zelená skalice, ne? Jinak síran železnatý.
Choroba brosvoně, 20.5.2011
Také si myslím, že se nejedná o suchou skvrnitost ( houba Blumeriella), která napadá především starší listy a nejedná se ani o dírkovitost (původcem je houba Stigmina) Jinak přípravek Dithane proti houbovým chorobám má pouze preventivní účinnost... celý příspěvek >
Jaká je to choroba?, 19.5.2011
Monilia na tom stromku je. Nyní je třeba napadené větévky včas odstřihovat a spálit. Ta prasklina na kmeni je pravděpodobně od mrazu. Jak radí Palo, ránu ostrým nožem vyřízněte až do zdravého dřeva. S modrou skalicí nemám žádné zkušenosti. Ale takto... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.5.2011
No právě, že značná část rezistentních odrůd je citlivá na padlí. Naštestí, i když to nemám do Hk příliš daleko, je u nás přeci jen chladněji, a tak padlí " zlobí "jen v některých letech.
Opad plodů, 17.5.2011
To, že plody vypadají dosud pěkně, neznamená, že nenamrzly. Zkuste některé rozříznout, pokud jsou uvnitř černé, je to jasné. V naší oblasti to vypadalo, že hrušně ty noční mrazy ustály. Plody dosud drží na stromě a také vypadají dobře. Ale chyba... celý příspěvek >
Jabloň luna, opál sirius, 17.5.2011
Mám Sirius i Opál, všechny stromky na zahradě mám ve tvaru štíhlého vřetene. Obě uvedené odrůdy mám 5.rokem. Oba mají skladovatelnost u mne do dubna-května. Sirius je v této době jednička, Opál je příliš sladký a zdrobňuje plody. Letos nebyla dobrá... celý příspěvek >
Prosím o určení škůdce, 16.5.2011
Proti přezimujícím nymfám v době rašení ošetřovat Oleoekolem, nyní by mohl pomoci nějaký povolený organofosfát (např.Reldan)+olejové smáčedlo.
Švestka - žloutnutí listů, 16.5.2011
Také si myslím, že chybí železo. Postříkekejte listovým hnojivem s vyšším obsahem železa a po 2 týdnech zopakujte. Pokud Vám v postřikovači zbyde už nepotřebná jícha, stromek jí zalijte.
Vlnovník hrušňový, 15.5.2011
Nissorun nehubí dravé roztočeTyplodromus pyri- populace Chelčice i populace Mikulov, nehubí dravé roztoče Phytoseidae a je doporučován v systému integrované ochrany rostlin.
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika