|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Uskladněná jablka, 14.6.2011 U mne letos překvapil se skladovatelností Jonalord-bez problémů téměř do konce května. Naopak letos se od 3.dubnové dekády kazil Sirius od jádřince, Topaz se letos kazil už v průběhu března. Na konci března začal vadnout Opál, ale to bylo špatným... celý příspěvek > |  | Bledé listy na broskyne, 10.6.2011 Pokud broskvoň nereagovala na přihnojení železem na list, příčina žloutnutí může být v nedostatku přijatelného Mg. Důvodů nedostatku přijatelného Mg může být více (např. že chybí v půdě, nebo v důsledku přehnojení draslíkem a pod).
Nedostatek... celý příspěvek > |  |
|  | Nektarina - silný klejotok, 10.6.2011 Ten klejotok je reakcí stromku na nějaké, pro něho nepříznivé podmínky. Např. namrznutí ve dřevě, hluboký řez v nevhodnou dobu, přemokření kořenů a pod.
Zelenou ani bílou skalicí bych ho nezaléval, spíše bych ho pod korunou povápnil. |  | Kordia je nepřekonaná, 10.6.2011 Můj názor je, že v praskání a hnití plodů Těchlovan překonává i ten Burlat. |  | Znáte tento plevel?, 8.6.2011 Travin je pro lidi naprosto neznalé pesticidů, který pomůže pouze za určitých vláhových podmínek a způsobu aplikace.
Na tu vrbinu a nejen na ni Vám doporučuji postřik Bofixem, nebo ještě lépe Dikotexem. |  | Tragédie jménem Monília laxa, 4.6.2011 Ano. Pokud však už je zasaženo víceleté dřevo, je to problém. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 4.6.2011 Já osobně si to vysvětlit nedovedu, ani jsem po tom nijak nepátral, ale mezi pěstiteli to je známo a je to i moje zkušenost z polní výroby. Prostě nemají tzv. knock-down efekt jako organofosfáty nebo jako kdysi mívaly i pyretroidy, ikdyž jsou jinak... celý příspěvek > |  | Nektarinka - plíseň na plodech, 2.6.2011 Na nektarince Vám spolehlivě zabere proti padlí Horizon, který je registrován do peckovin(na padlí registraci nemá), ale má dobrou kurativní účinnost. Mohl bych Vám poradit proti padlí ještě jeden a i účinnější přípravek proti padlí, OL by také byla... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 2.6.2011 Já jsem použil Mospilan + Reldan. U Mospilanu nebo třeba Calypsa (neonikotinidy) je třeba počítat s nástupem účinku tak 2 dnů. |  | Mospilan - kolikrát použít za sezonu?, 2.6.2011 Už zde v diskusi bylo několikráte upozorněno, že syntetické pyretroidy i přírodní pyretriny ničí predátory škodlivého hmyzu(např. dravé roztoče, zlatoočka, slunéčka a další). Účinné látky těchto přípravků jsou zakázány pro pěstitele ovoce zařazené v... celý příspěvek > |  |
|  | Mospilan - kolikrát použít za sezonu?, 1.6.2011 Ano, Mospilan by se měl v jádrovinách použít pouze 1x za sezonu, v peckovinách je možné použít 2x. Je to z důvodů zamezení vzniku rezistence škůdců na danou účinnou látku. Navíc by se neměl pak použít ani jiný přípravek s účinnou látkou ze... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 31.5.2011 Myslím, že včera obaleč urrčitě létal a možná i kladl. V 21 hod u nás bylo ještě 2O°C, podobně to bude dnes. Protože mám na některých stromcích mšice, ošetřoval jsem proti nim a zároveň stříknul těch pár vřeten, kde nějaké plůdky jsou proti... celý příspěvek > |  | Jaká je to choroba?, 28.5.2011 Řez meruňky v této době je ještě výhodnější než v době květu nebo před květem. |  | Usychající listy a větvičky, 28.5.2011 Také si myslím, že to je důsledek houby Monilia laxa. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 28.5.2011 Ano, letos je vše dříve.Velcí pěstitelé už dostali signál na nálety obaleče v okolí HK. Já jsem letos v klidu, protože všechny peckoviny sklidil mráz (vyjímkou je broskev ve tvaru U u zdi domu). Z jádrovin je jenom pár plodů asi na 5 vřetenech... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|