|
Příspěvky uživatele - 57.250
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jakou odrůdu, 17.1.2013 Předem by bylo dobré vědět, jaké tvary chtějí tazatelé v Krušných horách a na Jesenicku pěstovat. Zda vyšší tvary v zatravněném sadu nebo nízké a přísně vedené na obdělávaném bezplevelném úhoru.
Píše, že má velkou zahradu,... celý příspěvek > |  | Sedmikráska, mech a jílovitá zem, 10.1.2013 Mám na mech stejný názor, jako host 4.7., ale chápu, že se někomu nelíbí a že chce hustý koberec trávy.
Bohužel nestačí stříkat, hubit mech a dosévat trávu. Půdu, kde chceme, aby byla pěkná hustá tráva je třeba... celý příspěvek > |  |
|  | Plíživá vytrvalost starých odrůd, 10.1.2013 ...se ptám proč sestavovatelé degustací nezařazují tu stejnou skladbu odrůd, jako ti, kteří odrůdy vystavují na výstavách???Kde jsou výborné Beforesty, Čistecké, Coxovky, a jiné???Myslím že by ruinovaly odrůdový byznys.
Tady je, pane Rosťo,... celý příspěvek > |  | Plíživá vytrvalost starých odrůd, 10.1.2013 Můžete mně přiblížit, kdy v něm někdo nabízel možnost napsat nějaký příspěvek...
Milý Mr. Bigg, stalo se Vám někdy, že by Vám Váš příspěvek v Zahrádkáři neotiskli? Pokud jsem jim něco poslal, vždy to vyšlo, třebas až v příštím nebo přespříštím... celý příspěvek > |  | Nová podnož pro slivoně a meruňky, 10.1.2013 Hodilo by se hledat podnož, která se hodí do těžších jílovitých půd, včetně těch s vyšší hladinou spodní vody. Takových je u nás poměrně hodně |  | Spartan, 10.1.2013 Volba podnože závisí především na tvaru stromku, který chcete pěstovat a taky na klimatických a hlavně půdních podmínkách.
Obecně platí, že největší plody přináší Spartan na nejslaběji rostoucích podnožích v nejlepší půdě. V... celý příspěvek > |  | Jak granulovaný kravský hnůj, 3.1.2013 Drátovci jsou larvy kovaříků, brouků, kteří nežijí v zažívacím traktu koňů, zato umí dobře létat. Takže s hnojem je asi nepřitáhnete, ale vytvoříte na zahradě podmínky, které brouci vyhledávají.
Čerstvým hnojem (sláma + výkaly) se... celý příspěvek > |  | Podivná červivost u Leny, 3.1.2013 Ano, díky!
Taky jsem to letos poprvé v jablkách uviděl. Hořké chodbičky, zvláštní je, že jablka nehnijí. Teď jen zjistit, co na to pomáhá.
|  | Zkušenosti s málo rozšířenými odrůdami, 13.12.2012 Diana - chuťově dobrá, ale hodně u mě trpí strupovitostí, plody často deformované.
Vila - Plody velké, kvalitní, trochu připomínají Boscovu. Plod typického tvaru - u stopky tenký, dole baňatý.
S ostatními zkušenosti nemám. |  | Ulomená větev - roub na jaro?, 13.12.2012 Z jabloní můžete odebírat rouby kdykoli, dokud nejsou viditelně narašené. Třeba nyní, stejně jako v dubnu těsně před pučením. Roubují se v závislosti na technice. Kopulací, kozí nožkou, sedélkem, plátováním, do rozštěpu v předjaří, za kůru pak v době... celý příspěvek > |  |
|  | Hrušeň Chojuro, 6.12.2012 Jedná se o asijskou hrušeň s kulatými hnědými plody. Špatně srůstá s kdoulí. |  | Produkta a Karmína, 29.11.2012 Vzhled vyfocených plodů je pro Produktu zcela typický |  | Menší dřevěná udírna, 29.11.2012 Kouř přece má jít přímo na maso. Kam taky jinam? |  | Udírna a uzení bez problémů, 22.11.2012 Lák se převařuje z několika důvodů:
1.Když ho připravujeme slaný, tak se při vaření sůl lépe rozpouští
2. Zničí se bakterie, které i v pitné vodě jsou a zkracují trvanlivost láku
3. Sníží se množství vzduchu rozpuštěné ve vodě
Nic z toho není... celý příspěvek > |  | Kolik střívka na klobásy, 22.11.2012 Střeva se hodně liší - podle původu (vepřová, hovězí, skopová), podle šířky dané konkrétním zvířetem a místem v jeho organizmu (čím blíže žaludku, tím širší). Rozdíl je i v tom jak je natlačíte. Střeva, co vám zbudou, vydrží nasolená dlouho. |  |
 |
|
|
|