Příspěvky uživatele - 57.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 28.2.2013
Viktorie je kvalitní, plodná, chuťově přijatelná velká slíva typické tmavorůžové barvy, podle níž ji lze vcelku dobře poznat.  Stejně tak podle matných, jakoby ochmýřených letorostů.  Dužina by možná nemusela být tak měkká, což... celý příspěvek >
Hniloba jádřince u loni sklizených odrůd, 21.2.2013
Letos zkušenosti nemám, loňský květnový mráz byl důsledný. Jádřincovou hnilobu pozoruji častěji u stromů, které v daném roce plodily méně - tedy větší plody s větší dodávkou živin. Dalo by se říci, že k ní měly sklon tytéž plody (nikoli odrůdy),... celý příspěvek >
Trvanlivost a uchování vepřových střev, 21.2.2013
Střeva bych do mrazáku nedával. Nezkoušel jsem to, ale prý se po rozmražení víc trhají. Úplně stačí střeva nasolit tak, aby v nich zůstala i nerozpuštěná sůl, hermeticky uzavřít a uschovat na dně chladničky.  Bez problémů vydrží i několik let.... celý příspěvek >
Jak nalozit se seminkama ostruzin, 21.2.2013
Nikdy jsem ostružiny semenem nemnožil a pochybuji, že to někdo amatérsky dělá. Je to zdlouhavé, výsledek nejistý. Přitom ostružiny se snadno množí z kořenových řízků, růst z nich je rychlý a zůstává jistota odrůdy.   Jinak stratifikace se asi... celý příspěvek >
Sloupovitá meruňka, 21.2.2013
Lidé objednávají z katalogů taky proto, že jim katalog přijde do schránky a objednané zboží jim pošlou až domů. K tomu ještě ta marketingová nadstavba - krásné bvarvy na obrázku a lákavý, byť zavádějící a nicneříkající text.  Nelze se divit, že... celý příspěvek >
Grace Star, 14.2.2013
Nevím, proč Fytos neudává dobu zrání v třeňových týdnech. Uvítal bych v popisu údaje, zda se jedná o chrupku, srdcovku či polochrupku a jak moc je odrůda napadána vrtulí třešňovou.
Co na okousané stromy?, 14.2.2013
Můžete zkusit kmínky omotat gumou z nastříhané duše. Jestli je ale kůra stažená kompletně kolem dokola, je šance na záchranu stromu malá. 
Kysané zelí, 14.2.2013
Jako malého kluka mě posílala maminka do zeleniny pro kysané zelí. V obchodě krom něj měli jen sklenice sirupu na regálech a hromadu barmbor v koutě. To zelí stálo na pultě v dřevěném škopíku vystlaném igelitem, nabírali ho dřevěnou vidličkou .... celý příspěvek >
Symbivit, 7.2.2013
Jistě. Zdaleka ne všechny mykorhizní houby ovšem patří mezi ty známé stopkovýtrusné..      Když vyschne plodnice, je po ní. Když vyschne podhoubí, přestane se rozrůstat a tvořit plodnice, ale není po houbě. Jakmile se obnoví podmínky... celý příspěvek >
Symbivit, 7.2.2013
houba k životu potřebuje vodu, vlhkost jinak je po ní. Myslím, že máte o houbách trochu naivní představu. Nebo si snad myslíte, že v sáčku se sušeným droždím nebo vinnými kvasinkami jsou pouze spóry? To byste z nich toho mnoho neupekl ani... celý příspěvek >
Symbivit, 7.2.2013
Mykorhiza a její prospěšnost pro vyšší rostliny je známá a ověřená. Proto ve mně Symbivit budí větší důvěru než zázračné stimulanty na bazi stříbra apod.  I tak ale nejspíš závratné rozdíly ve výnosech nebudou. Já ho používám jen v malém, např.... celý příspěvek >
Pomáhá lunární kalendář?, 7.2.2013
Měsíc určitě ovlivňuje řadu dějů v přírodě - hlavně v mořích, jistě i růst rostlin. Zahradničení podle lunárního kalendáře ale velké výsledky nepřineslo. A některé kategorické rady lunárního kalendáře, jako že když vytrháte plevel 12.5. do 11 hodin,... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 31.1.2013
Zdeňa i Radouš mají jednoznačně pravdu. Já bych ale autory populárně naučné literatury netahal za každé slovíčko. Ing Richter svým výrokem o čtvrtkmenu :...,. protože udržet tento tvar je velmi pracné... se nejspíš nevyjádřil úplně přesně. Možná měl... celý příspěvek >
Pěstování smrku v květináči, 31.1.2013
Myslím, že důvodem k pěstování vánočního stromku v květináči je spíš snaha ušetřit peníze než přírodu.  Taky odstrojování a vyhazování či likvidace pelichajícího stromku přijde mnohým jako smutná a nepříjemná práce.  Pěstovat jej v... celý příspěvek >
Solo v Mountfielde, 17.1.2013
Je vidět, že firma Mountfield má v našich zemích své příznivce i zaryté odpůrce (málem bych řekl: a nic mezi tím). Je to, dle mého, dáno hustou sítí prodejen a velmi agresivní reklamou. Hlavně však aktivním přístupem k zákazníkovi při prodeji,... celý příspěvek >
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika