|
Příspěvky uživatele - 57.250
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Luna - problem, 14.6.2013 Píšete, že jste hnojil jabloň, ale určitě myslíte tu broskvoň
Luna je i jabloň. |  | Čačanská rodná, Katinka, 6.6.2013 Pravda, náchylnost Wangheimovy je menší než Domácí, ale příznaky mívám na listech výrazné, na plodech méně, ale viditelné. Stanley u nás vypadá zdravě. |  |
|  | Jak jste dopadli s úrodou?, 6.6.2013 Úroda dobrá, akorát všechno, co slimáci jsou schopni sežrat, to sežerou do druhýho dne. Nemaslug za 1000 Kč si ani neškrtl, Ferramol berou jako dezert. Lozí i po stromech. Nejspíš si mapují, co nejdřív uzraje. |  | Čačanská rodná, Katinka, 6.6.2013 Nezbývá, než zdroji z Čačaku věřit. Přijde mi ale divné, že raná, najbolja a lepotica, proti šarce vysoce tolerantní slivoně, mají za rodiče dvě citlivé odrůdy - Domácí a Wangheimovu. Naproti tomu rodna, která je z nich chuťově sice... celý příspěvek > |  | Opylení bez včel, 6.6.2013 Vypozoroval jsem, že chladnější poloha má výhodu (asi jedinou) v menší aktivitě škůdců.
Slivoně jsem ošetřil 1x proti pilatce, meruňky 2x proti úžehu. Jabloně neošetřuju. Květopasa, mery, mšice, obaleče aj. na jabloních... celý příspěvek > |  | Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 30.5.2013 I u mně je Krasava postižena méně než žlutomasé odrůdy. Jediný čistý je Redwin, Nejpostiženější asi FM 3 a Michaela.
|  | Jaký strom vedle vody, 30.5.2013 Cose týče výšky hladiny spodní vody, jsou nároky meruňky a broskvoně na slivoňové podnoži stejné, jako meruňky a broskvoně na jiné podnoži, např, na vlastním semenáči. Podmáčená půda pro ně vhodná není v žádném případě. Obávám se, že... celý příspěvek > |  | Kanadská borůvka - neprospívá, 23.5.2013 Jistěže se sází ne do čisté rašeliny, nýbrž do směsi s pískem, zeminou, příp. hrabankou.
Jinak, první kanadské borůvky sázeli mí rodiče v roce 1964 do přinesené zeminy nahrabané v místním borovém lese. Od té doby (!) tam keře... celý příspěvek > |  | Roubování, 23.5.2013 Výhony z podnože v roce roubování úplně neodstra|ňuji. Pozuze je zakracuji, aby nepřerostly roub. Pomáhají při zesílení kmínku. Platí to především u roubovanců štěpovaných výše v korunce - např třešní. |  | Kanadská borůvka - neprospívá, 23.5.2013 Když jsem rozdělal jedno slisované balení rašeliny - 250l z Hornbachu, bylo toho tolik, že pro stejné množství hrabanky bych chodil do lesa 2 týdny s batohem. Pomíjím argument, že se to nemá. |  |
|  | Kanadská borůvka - neprospívá, 23.5.2013 Je to tak. Úspěšné pěstování borůvek není o zázračných hnojivech, dokonce ani příliš o poloze či slunci. Důležité jsou dvě věci: 1. kyseláí půda = rašelina a 2. dostatek vláhy. Vše ostatní je až druhotné. |  | Klicitelnost semen v cerstvem hnoji (resi to uzrani?), 9.5.2013 Veškerá semena, co jsou v hnoji neprošla trávicím traktem zvířete. Něco jim taky upadlo od huby při žrádle. Máte pravdu, že vyzráním hnoje se část aktivních semen zničí. Bohužel zdaleka ne všechny. Navíc v procesu zrání některá nová... celý příspěvek > |  | Zamulcovani kopriv, 9.5.2013 Patrně vyrazí těsně vedle té kopy nasekané trávy |  | Kterak co nejefektivneji zkompostovat vetsi mnozstvi travy, 9.5.2013 Možné je tu pokosenou trávu usušit a senem čerstvou řezanku při kompostování prokládat. |  | Ohybani svislych vetvi na vodorovne a jeho vliv na nasledne smerovani prirustku a plodonosnost, 2.5.2013 1. Ne. Opak je pravdou. Čím kolmější výhon, tím víc mízy, tím větší plody. Pouze násada květů bude menší.
2. Záleží na tom, kdy se provázek nerozpadne. Řekl bych, že konopné provazy vydrží určitě déle než 1 rok
3. Jednoznačně záleží na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|