|
Paprika hamík, 6.3.2015 stalo se mi to taky u papriky nigra, která je zřejmě přecitlivělá na přihnojení.Ostatním to nevadilo(do vypoužívaného plastového mlýnku na pepř dám cererit a velmi opatrně do nakloněného kelímku s paprikou při strouhnu hnojivo tak, aby si to... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2015, 15.2.2015  Žádnou chemickou kůru při výsevu a klíčení nepoužívám a vysevám po předklíčení 2-3 dny na vlhké vatě do výsevného substrátu.Z cca 90 rostlinem mi zatím uhynuly jen 2ks(1x odrůda Vlasta a 1x odrůda Nigra) |
 |
|
 |
Vyhřívání výsevů papriky, 10.2.2015  letošní sadba paprik |
 |
Vyhřívání výsevů papriky, 10.2.2015 Mrkněte na,,PAPRIKY 2015" str.3 příspěvek z 5.1.2015-popisuju tam svůj fígl při klíčení.K dnešnímu dni mám z 200 semínek cca 90 pěkných sazenic asi tak průměrně 5cm velkých. |
 |
Papriky 2015, 31.1.2015 Řekl bych proto, aby se sice na úkor rannosti sklizně nechala řádně vyvynout rostlina.A co se týče po jedné/po dvou?Zřejmě bude záležet především na podmínkách každého pěstitele kolik má místa v krytých plochách i venku a na odrůdách.Můj příklad: mám... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2015, 27.1.2015 Jen prvotní nadšení nestačí-musíte načerpat základní informace, jinak budete dělat základní začátečnické chyby, takže doporučuji důkladně pročíst například zdejší vlákna o výsevu a pěstování paprik a samozřejmě i jinde z jiných zdrojů.sorry J. |
 |
Papriky 2015, 26.1.2015  první pikýrování se povedlo a rostlinky zatím prosperují J a Olí |
 |
Papriky 2015, 22.1.2015 To jste paní kateřino tedy supernadšenec.Dát za 4 semínka 140Kč?Úplně mi stačí od SEMO za 40Kč 12 nebo 15 semínek a už i to se mi zdá jako pěkný vydřidušství.Neberu Vám to.A přeju úspěchy v pěstitelství J. |
 |
Papriky 2015, 19.1.2015 Mám naseto cca 18-20 druhů a při nákupu v Penáči jsem jen tak zkouknul sortiment osiva.Měli tam papriku žlutou banánového typu(přesně se to jmenuje: Corno ditoro gialo) neodolal jsem a zakoupil a zasel.Pozn.-tyto nepatří do těch drahých 50 sem. asi... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2015, 11.1.2015 Po 4 dnech jsem zaznamenal první známky, že se klíčící semínka derou na povrch.Odrůdy: Partície, Nova,Boneta, Nigra+(moje kopie asi Paradise) J a Olí |
 |
|
 |
Papriky 2015, 6.1.2015 Tak třeba zde se mluví i oteplotě do 30°C, ale říká, že stačí 26°C
A jentak namátkově jsem si vytáhnul pytlíčky s osivem a tam je naprosto jasně napsané-cituji.:,,Pro klíčení je důležitá stálá teplota 20-24°C, po přepikýrování 18-20°C.Výrobce... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2015, 5.1.2015  Pokusil jsem se mobilem vyfotil,,nakličovací pracoviště".Základ tvoří obal od navíjecího vodítka pro psa střední velikosti.Z extrudovaného polystyrénu mám uvnitř vytvořeno cca 18 chlívků a v každém je1/4 z rozstřiženého odličovacího kolečka,1/4pod a... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2015, 5.1.2015 Už jsem se chystal od soboty, ale naklíčit vlhčením na vatičku jsem to dal až dnes.Chyběla mi ještě pro mě nejzásadnější odrůda Amy, kterou jsem jel zakoupit, no a na porovnání jsem vzal ještě F1 Superamy(taky za superpeníze 40Kč za 15 semínek)To by... celý příspěvek > |
 |
Ačokča - neplodí, 1.1.2015  tak toto je ta jediná přeživší pokusná rostlinka.J.a Olí |
 |
Celer, 17.12.2014  U nás celer letos celkem vyšel, takže část jsme spotřebovali ještě před podzimním sklízením.nejlepší bulvy šly do sklepa do písku a z takových těch malých a hodně malých(bohužel třeba jen velikosti golfového míčku)jsme dělali letos poprvé zavařený do... celý příspěvek > |
 |